Βραδινές Ασυναρτησίες με Vodka και 3 live (Within Temtation, Nightwish, Muse)

Written by on 25 Μαρτίου 2013

Με μια vodka στο ποτήρι, την φτηνή φυσικά, είπα να βάλω τους τρείς δίσκους που μου αρέσει να ακούω τα βράδια όταν γράφω. Και τους τρεις μαζί και οι τρεις live, σε suffle mode έτσι για να κάνω ένα συναρπαστικό ταξίδι ανάμεσα σε διαφορετικούς και ίδιους ήχους, να ακούσω τις εκπληκτικές φωνές τους και να σερφάρω στο ίντερνετ παρέα με Muse, Within Temtation και Nightwish

Πίνω μια γουλιά και ακούω το invicible των Muse ένα κομμάτι που μου πραγματικά με ταξιδεύει ενώ νιώθω στο drums ένα στρατιωτικό ρυθμό… Σκέφτομαι να κλείσω το φως και φοβάμαι οτι το γραπτό θα γίνει πιο καμένο απο οτι είναι και θα ξεφύγει απο τον αρχικό σκοπό, (γουλιά) να παρουσιάσω τους τρεις live δίσκους .. τελικά το κάνω, βάζοντας τον κρυφό led φωτισμό ενώ τα γυαλιά μου είναι σπασμένα και με το ζόρι βλέπω τα κουμπιά.

Το invicible τελειώνει και εγω σκέφτομαι και μειδιάζω με την σκέψη οτι (γουλιά) τελικά το ποτό δίνει έμπνευση και ως άλλoς Hank Moody τα χέρια μου (γουλιά) παίρνουν μπρος γράφοντας ασυναρτησίες  που ίσως κάποτε θεωρηθούν τέχνη. Το πιθανότερο ασυναρτησίες.  Το Dark Chest Wonders απο Nightwish παίζει αυτή τη στιγμή και μου δίνει παλμό…

(γουλιά) Ξεφεύγω όμως, ο στόχος είναι η παρουσίαση των τριών live που μου κρατούν συντροφιά όσο γράφω τα άρθρα που διαβάζεται (γουλιά) στο filmboy και τον αλλοδαπό…

Σήμερα οι δίσκοι είναι και τα ίδια τα άρθρα. Νομίζω το άξιζαν. Ήταν η πηγή της έμπνευσης για πολύ καιρό, ενώ τώρα προσπαθώ να τα αναλύσω και τα τρία σε ένα φιλόδοξο άρθρο. (Γουλιά)

Ξεκινάει το Knights of Cydonia και εγώ το βάζω στο τέρμα. Ξέρω οτι πρίζω τους (γουλιά) διπλανούς, αλλά τουλάχιστον ακούνε ποιοτική μουσική. Η φωνή του Matthew Bellamy είναι (γουλιά) γελοία κλαψομούνική αλλά δεν παύει πουθενά να με συναρπάζει. Ειδικά στο συγκεκριμένο που είναι μακράν το αγαπημένο και που το άκουσα πρώτη φορά παίζοντας Guitar Hero στο σπίτι του Gamer Until the End “Τζερεμέ”, τον μόνο που ήταν τόσο καμένος ώστε να χωθεί με τα μπούνια στον αλλοδαπό όπως εγώ.

(Γουλιά). Το Kinslayer μπαίνει στα ηχεία μου και σκέψεις περί Game of Τhrones μπαίνουν στο μυαλό μου και στην τύχη του Kingslayer (γουλιά) Jaime Lannister…

(Γουλιά) Nightwish!!! Πρώτη επαφή (Stockholm Syndrom-Muse) στην κατασκήνωση με τον στέφανο να μου τους παρουσιάζει ως “Νυχτοευχούληδες”. Πετυχημένο το παρατσούκλι, όπως και το κόλλημα μου (γουλιά) με το Nemo τον δίσκο που άκουσα πρώτη φορά και μπήκα στον κόσμο του Atmospheric ή όπως μου αρέσει να το ονομάζω εγώ Symphonic Metal…

( Γουλιά και διαλάλημα για refill και τουαλέτα καθώς μπαίνει το Somewhere των Within Temtation και το σιγοτραγουδάω)

(Γουλιά and Mother Earth-Within Temtation)

(Γουλιά) Nightwish λοιπόν… Κατά την άποψη μου, συγκρότημα που έγραψε ιστορία.. Δημιούργησε και ενέπνευσε γενιές και γενιές, κοριτσάκια και κοριτσάκια  όπως και αγοράκια που τους άρεσαν οι gothic γκόμενες (γουλιά). Ιδέα του  Tuomas Holopainen, κιθαρίστα φωνή και songwriter του συγκροτήματος. (Γουλιά) Ιδέα που όπως λέγεται έπεσαι γύρω απο μια φωτιά σε ένα camping… Μπορεί ο δημιουργός να ήταν ο Holopainen, όμως οι Nightwish (αλλαγή κομματιού και μπαίνει το Planet Hell απο Nightwish και γουλιά) δεν θα υπήρχαν χωρίς την Tarja Turunen.

H υπέροχη φωνή της που ίσως είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει στην metal και rock, για να μην αναφέρω τα υπόλοιπα ήδη και την προσβάλω την κοπέλα…

Πανέμορφη και με φωνή που μοιάζει αγγελική και γεννημένη να βρίσκεται δίπλα στον (αλλαγή κομματιού: The Swan Song-Within Temtation) Holopainen και μέλος των Nightwish. (Γουλιά).

Τραγούδια όπως το While your Lips are still Red, το (γουλιά) I wish i had an Angel και το Nemo με βάλανε ένα επίπεδο πιο βαθιά στη μουσική. (The other Half of Me-Within Temtation μπαίνει αυτή τη στιγμή). (Γουλιά) Το  Rose for The Dead με ταξίδεψε άπειρες φορές δείχνοντας μου ακριβώς την ουσία αυτού που με συναρπάζει απο το συγκεκριμένο συγκρότημα (γουλιά).  Η μαγεία της πρωτοπορίας, του διαφορετικού και του συνδυασμού διαφορετικών ήχων.

Και οι Nightwish συνδυάζοντας την τρομερή opera φωνή της Tarja (ενώ ξεκινάει το Our Solemn Hour- Within Temtation), (γουλιά) με την brutal του Holopainen δημιούργησαν κάτι μοναδικό. (Γουλιά). Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κομμάτια και δίσκους, μπαλάντες ή πιο δυναμικά, μπορώ όμως να δηλώσω μία άποψη: Η αξία του Τραγουδιστή φαίνεται στα Live! (Γουλιά) Και το live που ακούω αυτή τη στιγμή  είναι κορυφαίο γενικώς για την Μουσική τη ίδια.

End of an Era. Δεν ξέρω αν ήταν live που το ηχογράφησαν γιατί ήξεραν (το κομμάτι αλλάζει και μπαίνει το Overture απο Within Temtation και εγώ βαριέμαι να το ψάξω και η πλάτη πονάει απο την άβολη στάση αλλά… τι περνάμε και εμείς οι χορεύτριες!!!)

Οπότε δεν ξέρω αν ήξεραν οτι θα φτάσει το πράγμα εκεί και ένα χρόνο μετά η Tarja αντικαθίσταται απο μία Annet Olzon. Τρόμος και ταραχή… Απογοήτευση και ξενέρα… (Γουλιά) Άνθρωποι που όλος ο κόσμος ήξερε οτι είναι φτιαγμένοι για να είναι μαζί, δεν μπορούν να νιώσουν πόσο πρέπει… πρέπει για χάρη της τέχνης και για μένα όπως και εσένα να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς και να αφιερωθούν στην τέχνη τους.

(Γουλιά) Η σόλο καριέρα είναι όμως πιο σημαντική  Το συγκρότημα αλλάζει τραγουδίστρια και καταλήγουν να τραγουδάνε (Stone People-Nightwish)+(Γουλιά) Bye Bye Beautifull και κάτι μαλακίες η Tarja που πλέον είναι η σκιά του εαυτού που συνάρπασε εκατομμύρια κόσμο.

(Γουλιά) End of an Era λοιπόν. το τέλος μιας εποχής με τους Nightwish να δίνουν το καλύτερο εαυτό τους και εμένα να προσπαθώ να τους σχολιάσω (Wishmaster-Nightwish)        

(Διάλειμμα για γουλιές fb και τσεκάρισμα σε άλλες σελίδες, Slεeping Sun απο Nightwish ακούγεται και εγώ θυμάμαι την Δέσποινα που με έμπασε στους (γουλιά)  Within Temtation και που τώρα έγινε σκυλού…)

Τέλος πάντων, End of an Era, ένας δίσκος που όλοι πρέπει να έχουμε ανεξαίρετος  Ένα κομμάτι απο αγγελική μουσική, για μα ακούσεις εσύ που αναζητάς έμπνευση…

Θα ξεχώριζα τα Siren, Creek Mary’s Blood, Phantom of the Opera και I Wish i Had an Angel  

(Γουλιά… η ώρα 1:18 και εγώ γράφω ήδη δυο ώρες, ο δεξής όμως πονάει ακόμα πιο πολύ απο την στάση ώμος εγώ συνεχίζω πιστεύοντας οτι αξίζει και ακούγοντας  το Intro των Muse και καπάκι το Take a Bow).

(Γουλιά) Muse: HAARP-Live at Wεbley Stadium. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που τους άκουσα (Staright-Muse… γουλιά) με το plug me babe που είχα ακούσει απο τον Παυλάκη και με είχε κολλήσει. Η μισο-αντρική φωνη του τραγουδιστή που τον βοηθάει να πιάνει απίθανους τόνους βοήθησαν το συγκρότημα απο το Davon να πειραματιστεί σε πολλά είδη και να δημιουργήσει το ιδιαίτερο  ήχο του.

(Εισαγωγή απο Nemo αυτή τη στιγμή και φυσικά… γουλιά).

Πειραματισμός και καινοτομία, συνδυασμός και νέα στοιχεία στη μουσική και για τους Muse που έμπλεξαν space rock, progressive και electronica, (γουλιά) classical και heavy metal.

Δεν έχω να πω τόσα πολλά όσο για τους Nightwish γιατί πολύ απλά δεν μου πρόσφεραν την απογοήτευση των πρώτων…

Θα ξεχωρίσω τα Knights of Cydonia, Super Massive Black Hole, Invicible…

(Γουλιά, σκέψη και το High Hopes-Nightwish συντροφιά ετοιμάζοντας research για Within Temtation).          

Τα Live γενικά με τρελαίνουν και με εμπνέουν τρομερά, ειδικά ν είναι για να ακούσω κάτι που συνδυάζεται με παγκοσμίου φήμης Ορχήστρα.

Within Temtation και New Yorke Metropole Orchestra... Ένα κατεξοχήν Symphonic Metal συγκρότημα με την βοήθεια και την υποστήριξη μιας ορχήστρας μας μεταφέρει σε μια άλλη ατμόσφαιρα (μπαίνει το Angels-Within Temtation). Τα κλασσικά όργανα δίνουν τρομερή επιβλητικότητα στη μουσική των Within Temtation και τα φωνητικά της (γουλιά) χορωδίας, ταιριάζουν απόλυτα με την φωνή της Sharon den Adel. 


Η μπάντα απο τη Δανία διάλεξε το όνομα Black Symphony για αυτόν τον (γουλιά + I Wish i Had an Angel- Nightwish) δίσκο και πραγματικά είναι ο πιο cheesy τίτλος που θα μπορούσαν να διαλέξουν (γουλιά).

Μιά έντονη ομοιότητα ανάμεσα σε αυτούς και τους Nightwish την νιώθω. Όμως καταφέρνουν να είναι και οι Within Temtation μοναδικοί με τον τρόπο τους. (Γουλιά) Με πιο μελωδία και pop χαρακτηριστικά, με τις μπαλάντες να υπερισχύουν και την φωνή της Sharon βασικότατη και, ευτυχώς αναντικατάστατη, οι Δανοί μου χτυπούν (καθώς ακούω το All i Need-Within Temtation) χορδές βαθιά μέσα μου….

1:57 και εγώ ακόμα έχω τα τρία Live να εναλλάσσονται μεταξύ τους και να με πηγαίνοφέρνουν απο τις  μαγικές φωνές των Tarja και Sharon στην εκπληκτική φωνή του frontman των Muse που μέσα στη τελειότητα, μοιάζει με γυναικεία.

Ίσως το τέλειο τελικά να ονομάζεται γυναίκα…

(Γουλιά και σκέψεις καθώς τελειώνει το Time is Running Out-Muse και μπαίνει το Stand my Ground απο Within Temtation και μου θυμίζει οτι πρέπει να τελειώσω ένα άρθρο… δεν μου θυμίζει το γιατί όμως).

Black Symphony. Metrople Orchestra- Within Temtation. Τα δάκρυα της Έλενα όταν αγόραζαν τον δίσκο ήταν απόλυτα δικαιολογημένα. (Γουλιά)

Θα ξεχώριζα τα Cross, Angels, Frozen, Ice Queen (Ενω στα ηχεία μου ακούω το Slaying the Dreamer-Nightwish)

2:07 και τελειώνω το άρθρο παίρνοντας έμπνευση απο την πυγή της έμπνευσης. Muse, Nightwish, Within Temtation. HAARP, End of an Era, Black Symphony.Matthew, Tarja, Sharon…

Ελπίζω ακούγοντας να ταξιδέψετε μαζί μου…

(Γουλιά και ώρα να διορθώσω τα άπειρα ορθογραφικά μου ακούγοντας το Ghost Love Score)


Links 
Download: Muse HAARP Live at Wembley   Nightwish End of an Era DVD   Within Temtation Black Symphony

2:50 το editing τελείωσε και τα πάντα είναι έτοιμα. Στάνταρ αύριο θα έχω λάθη όμως… αλλά δεν γαμιέται τόση ώρα έδωσα σε αυτό το άρθρο



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist