Είδαμε Ρόδες United live @ Principal Club Theater Θεσσαλονίκη

Written by on 17 Νοεμβρίου 2014

Στις 14 Νοεμβρίου βρέθηκε το team των Monkey Bros κάτω απο την σκηνή του Principal Club Theater στην Θεσσαλονίκη για να δει τις Ρόδες United, το παραγωγικό, νέο σχήμα του Νικίτα Κλιντ aka X-Ray.

Οι προσδοκίες ήταν την ίδια στιγμή ψηλές αλλά και συγκρατημένες. Βλέπεται με τον X-Ray έχω μια περίεργη σχέση. Έγω με αυτόν, αυτός όχι με μένα. Λατρεύω το Hip-Hop του, τον στοίχο του και όλα τα studio κομμάτια που έχω ακούσει. Τον θεωρώ φοβερό δημιουργό που ισορροπεί στο mainstream και το underground, αλλά δεν τον εμπιστεύομαι σαν ερμηνευτή. Στην τελική αυτό είναι και ένα απο τα προβλήματα που τον κάνουν να μην δένει ποια με τον B.D. Foxmoor των Active Member.

Δεν σκέφτηκα όμως και πολύ, αγόρασα τα εισιτήρια, τόσο για να ακούσω τον νέο δίσκο The Internet Album (το οποίο όλα συνηγορούν οτι θα είναι φοβερό και άξιος συνεχιστής του Silent Disco), όσο και για να στηρίξουμε το καλό ελληνικό Hip-Hop το οποίο υποφέρει…

Πάμε όμως να μιλήσουμε για το live. Οι Ρόδες United αποτελούνται απο τον X-Ray και τον περιβάλλει μια ταλαντούχα μπάντα, που δίνει ενέργεια και είναι πολύ βολική για να γίνονται πολλές και γρήγορες εναλλαγές ανάμεσα στα μουσικά είδη, χαρακτηριστικό του συγκροτήματος που δύσκολα το λες Hip Hop πια. Έχουν πειραματιστεί και έχουν περάσει ένα επίπεδο παρακάτω.

Εδω και ένα ενάμιση χρόνο το συγκρότημα μας teas-αρει με νέα κομμάτια τα οποία έχουν γίνει επιτυχίες ήδη, πολύ πριν κυκλοφορήσει ο δίσκος, Αποτέλεσμα η μίξη παλιών τεράστιων επιτυχιών με νέες επιτυχίες που ξεσήκωσαν τον κόσμο σε έναν ασταμάτητο χορό. Τα καινούρια κομμάτια ακούστηκαν ενδιαφέροντα αλλά θα πρέπει να περιμένω τις studio εκτελέσεις για να κρίνω καλύτερα, αφού είπαμε η δύναμη του X-Ray αναδεικνύεται καλύτερα εκεί παρά στο live.

Δεν μπορώ να μην πω πάντως οτι ο frontman είχε κέφι και η μπάντα είναι ικανότατη, με τον Νίκο Μάστρο στο βιολί να δίνει τον ρυθμό.

Οι Ρόδες United θα γίνονται όλο και καλύτερες όσο περνάει ο καιρός και έχουν δημιουργήσει έναν κύκλο απο καλλιτέχνες που θα αναδειχθούν μέσα απο αυτούς αλλά και θα τους βοηθήσουν να μεγαλώσουν κι άλλο τους ορίζοντες. Στο χτεσινό live στα dj set ήταν ο Digital Monk και ο BigShine στα φωνητικά, ενω σήμερα (15 Νοεμβρίου) Ομερτά και Βέβηλος.

Αν τύχει και έχετε την ευκαιρία να δείτε Ρόδες United live αξίζει με το σκεφτείτε. Μέχρι τότε αναμένουμε με αγωνία το Internet Album.

For more greek Hip Hop



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist