…και όσο αντέξεις: My point of view. Πως μπορούν να χωρέσουν σε ένα άρθρο, η Βεργίνα, Σουφλέ σοκολάτας, οι Black Keys, To Game of Thrones και μια γυναίκα

Written by on 7 Φεβρουαρίου 2014

Η αλήθεια είναι οτι απο τον Δεκέμβριο ήταν μια δύσκολη αποχή για μένα. Λεφτά yok, Δουλειά ανευ πληρωμής, κούραση και πάλι κούραση, σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι. Να σου πω φίλε οτι αυτό που με κρατούσε ήταν η σκέψη οτι θα φτιάξουν τα πράγματα, έβλεπα τις σειρές μου, έκανα (εκπληκτικά) τη δουλειά μου, ταινίες και μουσική αλλά μου έλειπε ένα πράγμα.


Εδώ και ένα χρόνο περίπου θέλω να πάρω το τέταρτο βιβλίο της σειράς A Song of Ice and Fire, A Feast for Crows. Η Bορά Ορνίων, όπως είναι ο τίτλος στα ελληνικά, είναι το τέταρτο βιβλίο του Game of Thrones. Πριν ένα περίπου χρόνο πήρα το τρίτο βιβλίο που ήταν χωρισμένο σε δύο τεύχη (Α Storm of Swords) και του έκανα ένα τιτανοτεράστιο review.

Γράφω ακούγοντας αυτό. Άκου το μαζί μου…
Όπως καταλαβαίνεις, το τρίτο βιβλίο που είναι και όπως λένε το καλύτερο, με γέμισε τεράστιες προσδοκίες, ανέβασε τον Martin στα μάτια μου ακόμα πιο πολύ και επηρέασε το  γελοίο γράψιμο μου.
Η τιμή όμως των 26 ευρώ ήταν απαγορευτική για μένα φίλη αναγνώστρια (αν υπάρχεις) και για αυτό για ένα χρόνο όλο και ανέβαλα την αγορά του τέταρτου. 
Τώρα που έχω όμως το βιβλίο στα χέρια μου έχω και ένα δίλημμα, πιο πολύ φανταστικό και λιγότερο πραγματικό.  Θα σας δείξω το point of view μου, θα δείτε αυτά που έβλεπα μπροστά μου και θα μου πείτε αν ήταν ή όχι ένα εκπληκτικό απόγευμα. 
Αν τελείωσε το κομμάτι βάλε αυτό.
My point of view
Φαντάσου λοιπόν φίλε οτι κάθομαι εγώ και βλέπω μπροστά μου:
1. Μπύρα Βεργίνα. Η μπύρα του αλήτη, του παρταλιού, η Stella των φτωχών. Αυτή που πίνεις πάντα απο το μπουκάλι (μην σχολιάσει κανείς για την εικόνα, έτυχε να την βάλω στο ποτήρι). Το νέκταρ της καλοκαιρινής μέρας αλλά και το τέλειο ξεκίνημα ενός βραδιού με πολλές προοπτικές. Την συγκεκριμένη στιγμή βοήθησε στη χώνεψη.  Κόστος 1,5 ευρώ. 
2. Σουφλέ Σοκολάτας. Αυτό το γλυκό σου προκαλεί συμπτώματα ασθένειας με την τελειότητα του. Σοκολάτα που λιώνει μέσα στο στόμα σου, γαργαλάει τον ουρανίσκο σου και τους αισθητήρες της γλώσσας σου, που πεθαίνουν στην προσπάθεια να αντέξουν το σοκ της γεύσης. Το καλύτερο? Κόστος 2,40 ευρώ.
3. Α Song of Ice and Fire: A Feast for Crows. Μόνο και μόνο απο τον τίτλο καταλαβαίνεις που το πάει αυτή η συγγραφική ιδιοφυΐα που ονομάζετε George R.R. Martin. Στο τρίτο βιβλίο έγινε ο χαμός, ανατροπές επι ανατροπών, θάνατοι παντού και το σημείο που μας άφησε έκανε την αδημονία μου να χτυπάει κόκκινο.  Αν όμως ο τίτλος με πηγαίνει στο σάπιο τοπίο μετά την μάχη, με τα όρνια να περιμένουν να φάνε οτι ξέμεινε και την κλαγγή της Θύελλας απο Ατσάλι ακόμα στα αυτιά μου, να μην περιμένω χαρούμενη εξέλιξη για κανέναν. Άρε Martin,  Άρε Martin. Σ’ αγαπώ, σε μισώ και σε ζηλεύω ταυτόχρονα.   
Κόστος 24 ευρώ.    
4. Κ. Όχι δες. Απέναντι μου έχω αυτό το πλάσμα. Ξανθιά, με εκπληκτικά γαλάζια μάτια (πάνω απο όλα και πάντα, τα μάτια), το γέλιο που λέει ακριβώς: “τι με βάζεις να κάνω τώρα?/πόσο άλλο να σκύψω?” Αυτή η κοπέλα καταδέχτηκε να μπει σε μια φωτογραφία που αν δεν ήταν, θα είχε φαΐ, ποτό και βιβλία (η μπακουριά υλοποιημένη δηλαδή). Έδωσε την ομορφιά της και γέννησε αυτό το άρθρο. Το καλύτερο? Κόστος 45 ευρώ (Πλάκα κάνω).  Με φόβο να ακουστώ τελείως κλισέ: 
Κόστος Ανεκτίμητο!!!
Καταλήγοντας βλέπω οτι τελικά δεν υπάρχει ερώτημα. Η στιγμή είναι τέλεια απο όλες τις απόψεις με κόστος μόλις 27,90 και λίγο charming για να πείσεις μια κοπέλα να βγει μαζί σου. 
Εντάξη καταλαβαίνω οτι όλος ο κόσμος δεν έχει το charming που διαθέτω, αλλά κάτι μπορεί να γίνει και αλλιώς. Απειλή όπλου? Ομηρία της οικογένειας? Κάτι θα βρεις για να βάλεις στο τραπέζι σου μια παρουσία σαν και αυτή. Δεν ορκίζομαι οτι εγώ δεν χρησιμοποίησα κάποια πονηρή μέθοδο αν και πόνταρα λίγο στην πείνα (και το σουφλέ). 
Ενός καλού μύρια έπονται και άντε βγάλε άκρη εσύ τώρα. 
Ερώτηση για το τέλος. Τι απο τα τέσσερα θα επέλεγες? Το νέκταρ? Την αμβροσία? Την τέχνη ή τον λόγω που κινείται ο κόσμος? Οι απαντήσεις στα σχόλια. Αναμένω.   
Πάρε και ένα τελευταίο 



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist