Πέντε νέες σειρές απο την Marvel. Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones και Iron Fist είναι οι The Defenders

Written by on 27 Φεβρουαρίου 2014

Η Μarvel βρίσκεται σε οργασμό. Έχει βγάλει ένα σκασμό λευτά και τα σχέδια της επεκτείνονται για πολλά χρόνια μπροστά. Αυτό φυσικά ελοχεύει κινδύνους γιατί μπορεί να δούμε πολλά projects που μπορεί να αποτύχουν, αλλά συνάμα δίνει και ένα κομμάτι σιγουριάς στην εταιρεία να πρωτοτυπήσει, όσο οι άλλοι την ακολουθούν και την αντιγράφουν.

Τα σχέδια τους για την τηλεόραση είναι και αυτά που μου προκαλούν μεγάλη αναμονή. Μετά απο το πολύ, μα πάρα πολύ, αργό ξεκίνημα του Marvels Agents of SHIELD, το οποίο είναι επιεικώς μέτριο αλλά ελπίζουμε, η Marvel σε συνεργασία με το Netflix (Orange is the New Black και House of Cards) παρουσιάζει ένα ακόμα Heroes Mush up.
Μετά απο τους Avengers με την ονειρική και απόλυτα nerd-ικη μάζωξη, είδαμε το trailer του Gurdians of the Galaxy η οποία αναδείχθηκε απο μένα ως η most anticipated movie of 2014. Τώρα η Marvel θέλει ενοποιημένο σύμπαν και ανάμεσα στις σειρές της.
Δες τώρα υπέρτατο σχέδιο. Τα δύο studio ανακοίνωσαν πέντε σειρές!!! Οι τέσσερις θα ασχολούνται με τους τέσσερις κατοίκους του Hells Kitchen του NY, που προσπαθούν να εξαλείψουν το έγκλημα απο την πολυπαθείς γειτονιά τους. Οι τέσσερις αυτοί τυπάδες, οι οποίοι θα έχουν την τιμή να πάρουν απο μια season 13 επεισοδίων είναι ο Dare Devil, o Luke Cage, o Iron Fist και η Jessica Jones. 
Κάποιοι γνωστοί κάποιοι όχι και τόσο, παρόλα αυτά μοιάζουν σχετικά μεταξύ τους καθώς, μεγαλωμένοι σε σκληρό περιβάλλον έχουν διαφορετική, πιο γκρίζα οπτική, της καταπολέμισης του εγκλήματος. Ρίχνουν και μια παραπάνω σφαλιαρίτσα δηλαδή. Το σπάνε το ποδαράκι… 
Πάμε να τους δούμε έναν έναν:
Dare Devil: Τον γνωρίσαμε απο την ταινία του Ben Affleck (που θα παίξει έναν παρόμοιο ρόλο στο movieverse της Warner/DC). H ταινία ήταν σχετικά άθλια αλλά τουλάχιστον μάθαμε το origin του. Ο Matt Murdock  ήταν γιος του Τζακ Μέρντοκ, ενός πυγμάχου του οποίου η καριέρα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Ο Ματ ήταν άριστος μαθητής μέχρι τη μέρα που είδε έναν ηλικιωμένο να περνάει το δρόμο, αγνοώντας πως ένα φορτηγό πήγαινε καταπάνω του και δεν προλάβαινε να φρενάρει. Ο Ματ έσπρωξε τον ηλικιωμένο τελευταία στιγμή όμως ο ίδιος χτυπήθηκε από ένα ραδιενεργό βαρέλι που ήταν στο φορτηγό. Ο Ματ τυφλώθηκε, όμως ταυτόχρονα απέκτησε μια αίσθηση-ραντάρ. Ο Στικ, ένας τυφλός δάσκαλος πολεμικών τεχνών, εκπαίδευσε τον Ματ. Όμως, ο πατέρας του Ματ είχε μπλέξει άσχημα. Ένα αφεντικό του εγκλήματος, πλήρωνε τους αντιπάλους του για να χάνουν. Όταν ήρθε η σειρά του να χάσει, ο Τζακ είδε τον Ματ ανάμεσα στους θεατές με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να χάσει. Έτσι, νίκησε τον αντίπαλό του. Μετά τον αγώνα, οι δυσαρεστημένοι άντρες του αφεντικού του, τον σκότωσαν. Μετά από καιρό, ο Ματ πήρε την ταυτότητα του Daredevil αποφασισμένος να φυλακίσει όλους τους εγκληματίες. Έτσι ο άνθρωπος χωρίς φόβο κυνηγούσε τη νύχτα τους εγκληματίες, ενώ την ημέρα, υπερασπιζόταν τους αθώους στο δικαστήριο, ως δικηγόρος.

Jessica Jones: H Jessica Jones ήταν μικρό κορίτσι όταν σε αυτοκινητιστικό ραδιενεργά κατάλοιπα έπεσαν πάνω της και την έριξαν σε κώμα. Μετά απο μήνες ξύπνησε και υιοθετήθηκε απο μια άλλη οικογένεια. Σιγα σΙγά καταλαβαίνει οτι έχει δυνάμεις όπως δύναμη, αντοχή και δυνατότητα πτήσης που ποτέ όμως δεν κατάφερε να κάνει τέλεια. Πολέμησε δίπλα στον Spiderman, τον Daredevil και άλλους πολλούς. 
Iron Fist: Ένας Αμερικάνος ο οποίος μαθήτευσε στην μυστική πόλη K’un-L’un τα μυστικά των πολεμικών τεχνών. Όταν κατέκτησε την υπέρτατη (!) τεχνική του Iron Fist, επιστρέφει στο NY για να πολεμίσει το έγκλημα κλπ κλπ. Στην συνέχεια δημιουργεί τους Heroes for Hire για να βγάλει και κανένα φράγκο, αλλα στην προσπάθεια να κάνει το σωστό, στο τέλος έχει ακόμα λιγότερα. 

Luke Cage: Μεγαλωμένος στο Harlem ο Luke απο μικρός έμπλεξε με συμμορίες. Πέρασε την εφηβία στην παρανομία μέχρι που κατέληξε στη φυλακή όπου και συνειδητοποίησε που πηγαίνει με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Όταν βγαίνει χρησιμοποιεί τις ικανότητες του και δημιουργεί με τον Iron Fist τους Heroes for Hire.



Τέσσερις σειρές λοιπόν, με χαρακτήρες που μπλέκονται μεταξύ τους, ζουν στην ίδια πόλυ και έχουν παρόμοια ιδιοσυγκρασία. Το Netflix μας έχει συνηθίσει σε ωραίες παραγωγές και το καλό είναι φυσικά η προβολή όλων των επεισοδίων το ίδια στιγμή (το Netflix δεν είναι κανάλι αλλά υπηρεσία steaming). 
H πέμπτη σειρά είναι και αυτή που θα τα σπάσει όλα. Οι τέσσερις θα ενωθούν (αλα Avengers) και θα δημιουργήσουν τους Defenders, μια ομάδα που προφανώς θα αντιμετωπίσει έναν μεγάλο κοινό εχθρό που μάλλον θα έχει να κάνει με μαφία κλπ. 
Απο οτι νομίζω το σχέδιο είναι αρκετά μεγαλεπήβολο και δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα project όπως οι agents of shield. Δεν ξέρουμε αν θα έχει συνδέσει με το movieverse (που θα έχει) και λίγο δύσκολο να γίνει crossover με την SHIELD καθώς οι σειρές θα ανήκουν σε διαφορετικά studio. 
Αυτό που ελπίζω όμως είναι να δω 4 σειρές με αρκετό fighting, ωραία origin αξιοπρεπείς ηθοποιούς, dark-ίλα μακριά απο την cheesy εκδοχή της Ηλέκτρας ας πούμε. Κάτι σαν το Arrow, σε λίγο πιο σκοτεινό… 



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist