Το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία των Slipknot είναι το The Gray Chapter. Αποδεικνύουν εμφατικά οτι είναι πλέον οι άρχοντες του Nu Metal

Written by on 24 Οκτωβρίου 2014

Η ιστορία μου με τους Slipknot ξεκινά απο πολύ παλιά. Με θυμάμαι πιτσιρικά μαζί με τον άλλο monkey bro, να κοιμόμαστε βάζοντας έναν δίσκο τους (13-14 χρονών) χωρίς να ξέρουμε καν ποιοι είναι. Μια μέρα ρωτάω ένα φίλο “γνώστη” και μου λέει οτι είναι οι… PINK FLOYD!!!


Χρόνια λοιπόν νόμιζα οτι το vermillion και το duality το λένε οι Pink Floyd και μετά ήρθε το internet και η επιφοίτηση. 
Όπως καταλαβαίνεται οι Slipknot έχουν ειδική θέση στις play lists μου και στη δισκοθήκη μου. Η πορεία τους είναι ταραχώδης, αλλά γεμάτη τεράστια τραγούδια, live που σπάνε κόκαλα και ευκόλως μεταδιδόμενη ενέργεια. 
Το 2010 o μπασίστας του συγκροτήματος, Paul Gray, βρίσκεται νεκρός σε ξενοδοχείο απο υπερβολική δόση. Το συγκρότημα είχε βγάλει to 2008 το All Hope is Gone και βρισκόταν σε διακοπές μετά απο μεγάλες περιοδείες. 
Οι Slipknot πέφτουν σε πένθος, κάνουν πολύ καιρό να κάνουν συναυλία και προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ και να δουν τι θα κάνουν έπειτα. Είχαν φτάσει κοντά στη διάλυση αλλά το 2011 επιστρέφουν κάνοντας μια μικρή ευρωπαϊκή περιοδεία που ήταν γεμάτη συναίσθημα και νοσταλγία. 
Επιτέλους οι Slipknot ξεκινάνε το 2014 το νέο τους κεφάλαιο. Νέος drummer αφού ο Jordison φεύγει νέος μπασιστας στη θέση του Gray και νέο album. Το The Gray Chapter το περίμεναν όλοι πως και πως και πραγματικά άξιζε την αναμονή μας. 
Είναι ίσως ο πιο μεστός δίσκος τους, με δυνατά brutal κομμάτια αλλά και στιγμές που θυμίζουν Snuff. Ο Corey Taylor βρίσκεται στην καλύτερη εποχή του και πλέον οι Slipknot εκμεταλλεύονται όλο το φάσμα της φωνής του. 
Όλα τα στοιχεία που με έκανε να αγαπήσω τους Slipknot είναι εδώ. Πειραματισμός, τρελός ρυθμός απο τα 3 σετ τυμπάνων και φυσικά τραγουδάρες. 
Θα ξεχωρίσω τα Killpop, AOV, XIX, Sarcastrophe. 
Οι Slipknot αλλάζουν κεφάλαιο, μάσκες και αναγεννιούνται ενώ μας προσφέρουν το καλύτερο nu metal της εποχής μας. Έναν δίσκο που θα ορίσει όσους αρχίζουν τώρα να ακούν αυτήν τη μουσική. 
Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 2 Οκτωβρίου
    
Τσεκάρετε τους Monkey Bros για περισσότερα reviews, events και μουσικά νέα. 
Ακούστε την Nu Metal λίστα μας
The Slipknot of the Down



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist