Το νέο βιβλίο του GRR Martin για τον κόσμο του Game of Thrones πρέπει να το έχεις στην βιβλιοθήκη σου!

Written by on 4 Νοεμβρίου 2014

Σε μερικές μέρες ο G R R Martin θα εκδώσει το νέο του βιβλίο, το οποίο όχι δεν είναι το Winds of Winter, το έκτο μέρος του A Song of Ice and Fire που περιμένουμε τόσο καιρό, αλλά θα είναι ένα βιβλίο που θα έρθει να συμπληρώσει κενά, να απαντήσει σε ερωτήσεις και να ολοκληρώσει τον τεράστιο κόσμο του Westeros.

Στο The World of Ice and Fire o Martin θα μιλήσει εκτεταμένα για τα γεγονότα της ιστορίας του Westeros απο την αρχή της ιστορίας μέχρι και τα γεγονότα του Game of Thrones. Είναι στην ουσία κάτι σαν εγκυκλοπαίδεια ή καλύτερα ένα βιβλίο ιστορίας.

Ο ίδιος ο Martin έκατσε με σχεδιαστές και δημιούργησε εικόνες με το πως είναι οι τοποθεσίες στα βιβλία όπως ακριβώς τα έχει φανταστεί ο συγγραφέας. Θα μάθουμε λεπτομέρειες και θα δημιουργήσουμε εικόνες. Το The World of Ice and Fire θα είναι ένα βιβλίο που όλοι οι φαν θα πρέπει να έχουν στη βιβλιοθήκη τους.

(Ενδιαφέρουσα συνέντευξη για το βιβλίο)

Τι μάθαμε όμως απο την συνέντευξη?

> Ο Martin χρωστάει πολλά στους φανατικούς αναγνώστες του. Η «κατασκευή» του Westeros άρχισε να αποκτά σωστές λεπτομέρειες όταν ο Garcia και η Antonsson «οι οποίοι γνώριζαν τον κόσμο που είχα δημιουργήσει σε σημείο εμμονής», όπως είπε, επικοινώνησαν μαζί του για να του επισημάνουν κάποιους αναχρονισμούς και αντιφάσεις στις οποίες είχε πέσει από βιβλίο σε βιβλίο. Όλοι θέλουν το μάστορά τους τελικά.

> Για παράδειγμα, οι αναγνώστες ήταν εκείνοι που εντόπισαν πως ο Martin είχε αναφέρει το ίδιο άλογο πρώτα ως αρσενικό και αργότερα ως φοράδα, σε διαφορετικούς τόμους του έργου του…

> Στο νέο βιβλίο υπάρχει μια αναπαράσταση της μάχης του Rhaegar Targaryen με τον νεαρό ακόμα, αδύνατο και επιβλητικό Robert Baratheon, πριν το ρίξει στο ποτό και γίνει σαν τον Οβελίξ. «Σ’ αυτή την εικόνα ο Robert είναι ίδιος εγώ όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω αυτό το πράγμα», σχολίασε επ’ αυτού ο τροφαντούλης κύριος Martin.

> Η αρχική – φιλόδοξη ομολογουμένως – σκέψη για το «The World of Ice & Fire: The Untold History of Westeros and the Game of Thrones» ήταν να περιλαμβάνει ένα «Who’s Who» για κάθε χαρακτήρα που εμφανίζεται στην ιστορία, ακόμα και για αυτούς που είπαν απλά ένα «Άουτς, τραυματίστηκα». Ρίχνοντας μια ματιά στην ατέλειωτη λίστα με τους χαρακτήρες, ο Martin και οι συνεργάτες του το ξανασκέφτηκαν και άλλαξαν γνώμη. Λογικό.

> Στην αρχή, το βιβλίο ήταν προγραμματισμένο να γραφτεί από τους Garcia και Antonsson και ο Martin να παρεμβαίνει μόνο με σχόλια σε κουτάκια δίπλα από το κυρίως κείμενο. Το σχέδιο απέτυχε όταν διαπίστωσαν πως ο πολυλογάς Martin είχε γράψει συνολικά 300.000 λέξεις, δηλαδή τις τετραπλάσιες από τους «μαθητές» του. «Το κεφάλι του εκδότη μου ήταν έτοιμο να εκραγεί» είπε γελώντας.

> Όταν κάποιος ρώτησε το συγγραφέα ποιο θα ήταν το μότο του Οίκου Martin (κατά το «Ένας Lannister πάντα πληρώνει τα χρέη του»), εκείνος απάντησε πως θα ήταν «Deadline; Ποιο Deadline»;

Πηγη:gr.askmen.com
(Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό του βιβλίου)



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist