Φινάλε στο How i met your Mother. (Spoiler Post)

Written by on 14 Απριλίου 2014

It was legen-wait for it-Μετά από 9 χρόνια η σειρά που κατάφερε να μπει ακριβώς στο κενό που άφησαν τα Φιλαράκια, τελείωσε και τώρα ένα νέο κενό δημιουργείται.

Το HIMYM ήταν μια σειρά που κατηγορήθηκε για πολλά. Αντιγραφή από τα φιλαράκια θες? Παρατράβηγμα μιας ιστορίας που έπρεπε και μπορούσε να τελειώσει πιο πριν θες? Κατηγορήθηκε για πολλά και φυσικά το φινάλε δέχτηκε έντονες κριτικές και αυτό.

Μέσα σε ένα επεισόδιο μίας ώρας όλοι οι χαρακτήρες κατέληξαν σε ένα τέλος. Πολλούς του δυσαρέστησε, ενώ σε άλλους (ελάχιστους) τους άφησε ικανοποιημένους. Εγώ έμεινα ικανοποιημένος, με μερικές ενστάσεις φυσικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι το όραμα τον δημιουργών αποδόθηκε όποιο και αν ήταν αυτό.

Στο Dexter πχ οι δημιουργοί παραδέχτηκαν ότι το τέλος ήταν διαφορετικό από ότι είχαν στο μυαλό τους λόγω της πίεσης του καναλιού. Δεν ένιωσα κάτι τέτοιο να γίνεται αυτή τη φορά και όσο και αν με στεναχώρησαν κάποιες επιλογές σέβομαι ότι κάποιος έχει δημιουργήσει μια ιστορία και κάποιους χαρακτήρες, ας τους δώσει το φινάλε που αυτός γουστάρει.

Και ναι με στεναχώρησαν πραγματικά κάποια πράγματα σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο και δεν είναι η στεναχώρια που νιώθεις όταν η σειρά που αγαπάς πέφτει ποιοτικά, αλλά η στεναχώρια που νιώθεις ως μέρος μιας παρέας, στην οποία γίνονται διάφορα συμβάντα, άλλα χαρούμενα και άλλα δυσάρεστα.

Γιατί στο τέλος αυτή ήταν η μαγκιά του HIMYM. Σε έκανε μέρος της παρέας. Ήσουν και εσύ σε μια γωνιά και συμμετείχες. Στα Φιλαράκια δεν το ένιωσα ποτέ αυτό (χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της κωμωδίας που άλλαξε τα δεδομένα στα sitcom γενικώς).

Η αλήθεια είναι ότι η σειρά έκανε κοιλιά κατά την έβδομη και όγδοη season. Κάποιοι θα σου πουν και πιο πριν. Το μέλλον της σειράς ήταν αβέβαιο με του συντελεστές να δηλώνουν ότι αν το κανάλι δεν τους έδινε το πράσινο φως για την τελευταία season θα έδιναν τον ρόλο της «μάνας», στη Βικτώρια.

Δεν έγινε έτσι όμως. Το κανάλι είπε οκ και εμείς είδαμε έναν ένατο κύκλο που έβγαζε νοσταλγία, θλίψη, έναν πόνο που θα τελείωναν όλα, σε πολύ μεγαλύτερο μέρος από το πόσο γέλιο μοίρασε. Δεν πείραξε όμως, αν και κάθε επεισόδιο τελείωνε με ένα μελαγχολικό χαμόγελο.

Το cast της μάνας εντέλει τέλειο. Η κοπέλα αν και η εμφάνιση της άφησε τους περισσότερους αδιάφορους (δείγμα του πόσο πλέον είχε πάει σε τρίτη μοίρα όλο το θέμα του ποια είναι η μάνα), στο τέλος έδειξε ότι έχει ταλέντο, είναι μια καλή νεαρή ηθοποιός και πιστεύω ότι μπορεί να σηκώσει άξια ένα How I met your Father, του οποίου πιλοτικό θα παίξει το Σεπτέμβριο.

Η κατάληξη της από την άλλη ήταν και το μόνο σημείο που διαφώνησα, με χάλασε και νομίζω ότι ήταν και αυτό που απογοήτευσε τους περισσότερους φαν.

Τέλος, τι θα κρατούσα από το HIMYM?

Αρχικά μέσα από αυτή τη σειρά καθιερώθηκαν μια σειρά ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί.

Ο Neil Patrick Harris είναι ιδιοφυής κωμικός και θα κάνει μεγάλη καριέρα. Ο Barney Stinson είναι ένας χαρακτήρας που δεν θα ξεχαστεί ποτέ και που μας έμαθε πολλά μέσα από το Bro Code του (βιβλίο που κυκλοφορεί κανονικά μαζί με το Playbook και μερικά ακόμα). Μόνος φόβος είναι ένα spin-off πάνω του που θα τα χαλούσε όλα. Αντιστάσου Neil Patrick Harris. Μην πεις το ναι στα φράγκα. Κάνε μερικά cameo στο HIYF (που θα τα κάνει) αλλά μέχρι εκεί.

H πανέμορφη Καναδή Cobie Smulders, αποδεικνύει οτι είναι μια ηθοποιός με @@ Μετά απο εννιά χρόνια κωμωδία, ο Joss Whedon, την επιλέγει για τον ρόλο της agent Hill, έναν ρόλο που μπορεί να την κάνει να συνεχίσει ως action star στα επόμενα Captain America, Avengers ή στην σειρά της Marvel, Agents of SHIELD, που έχει κάνει ήδη δύο cameo. Καλή συνέχεια Cobie.
To μεγαλύτερο διαμάντι που βγαίνει μέσα απο το HIMYM είναι κατ’ εμε ο Jason Segel. Ο ψηλός με το buddy humor και τις awkward στιγμές δείχνει οτι είναι πολυτάλαντος γράφοντας και σενάρια στις οποίες πρωταγωνιστή με το δικό του πρωτότυπο τρόπο. Το Forgetting Sarah Marshal ήταν μια καλή κωμωδία που ξεχώριζε ανάμεσα στα σκουπίδια που τρώμε για κωμωδίες τα τελευταία χρόνια. Το μέλλον είναι δικό του.
Το How i met your Mother δίχασε και για εννιά έτη χάρισε στιγμές άφθονου γέλιου αλλά και δίχασε. Εμένα πραγματικά θα μου λείψει και αναμένω με ενδιαφέρον το spin-off-dary!!!



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist