Allodapos x Εκδόσεις Ψυχογιός: Ο Μεταξοσκώληκας του Robert Galbraith – Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα με συνεχείς ανατροπές.

 Εδώ και μήνες έχω κάνει μια πολύ καλή σειρά συνεχόμενων καλών βιβλίων. Είχα χρόνια να μπω στο αστυνομικό μυθιστόρημα με πάθος και μετά το Γέννεσης της Karin Slaughter επέλεξα τον Μεταξοσκώληκα του Robert Galbraith.

Ποιος είναι αυτός? Είναι η περσόνα που δημιούργησε η J.K. Rowling για να καταφέρει να ξαναζήσει μετά την τεράστια επιτυχία των Χάρυ Πόττερ, την αγωνία του πρωτοεμφανιζόμενου και την χαρά της απρόσμενης επιτυχίας.Μετά το πρώτο της εγχείρημα πίσω απο το προσωπείο του Galbraith, τη Φωλιά του Κούκου, η Rowling επιστρέφει στον χαρακτήρα του Cormoran Strike και μας δίνει την δεύτερη αυτοτελής ιστορία για τον άκρως ενδιαφέροντα ιδιωτικό ντετέκτιβ.

Ο Κόρμοραν είναι πλέον διάσημος μετά την επιτυχημένη υπόθεση της Λούλα Λάντρι. Πλέον βγάζει τα προς το ζειν και έχει πολύ πελατεία. Τη βοήθεια του ήρθε να ζητήσει όμως μια γυναίκα που δεν πληρεί καθόλου τα κριτήρια των πελατών του. Το αίτημα της απλό, να βρει ο Κόρμοραν τον άντρα της, έναν συγγραφέα που έχει εξαφανιστεί εδώ και δέκα μέρες.

Η γυναίκα δεν δείχνει να έχει την οικονομική κατάσταση να τον πληρώσει, αλλά ο Κόσμοραν πιστεύει οτι θα είναι μια εύκολη υπόθεση…

Αυτό που ανακαλύπτει όμως είναι μια περίπλοκη υπόθεση όπου ο καθένας είναι ύποπτος σε μια υπόθεση που έχει σημάδια μεγάλης σκληρότητας, αλλά και τρομερού σχεδιασμού.

Ο Κόρμοραν με την βοήθεια της φιλόδοξης βοηθού του Ρόμπιν, θα βρεθούν μέσα στον κόσμο της λογοτεχνίας, των συγγραφέων με το τεράστιο Εγώ, των πολυτελών λέσχεων αλλά και των παμπ του Λονδίνου.

Το φόντο του παγωμένου Λονδίνου δίνει μια γκόθικ διάσταση στην ιστορία που βλέπουμε να εξελίσσετε σελίδα με την σελίδα.

Ο Κόρμοραν είναι ένας τύπος που μπορείς να ταυτιστείς μαζί του απο την πρώτη στιγμή. πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω το πόσο συμπαθής μου φαινόταν καθώς διάβαζα για την προιστορία του, τον στρατό και το ατύχημα του που τον άφησε με ένα πόδι, την ταραχώδης σχέση του με την Σάρλοτ και τον πατέρα του.

Σου προκαλεί την αίσθηση οτι είναι ένα παλικάρι που θα τον ήθελες για φίλο. Η Rowling την έχει τ/ητα να δημιουργεί χαρακτήρες εξαιρετικά αγαπητούς, με κίνητρα που δεν μπορείς να τα διαβάσεις με την πρώτη επαφή. Έφτιαξε μια παιδική σειρά βιβλίων με τρομερές ανατροπές και συγκινήσεις, τώρα ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσει την ικανότητα της στο λογοτεχνικό είδος που το χρειάζεται περισσότερο, την αστυνομική λογοτεχνία.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε οτι το BBC θα μεταφέρει με μορφή σειράς τα βιβλία με τον Cormoran Strike και εγω έχω πει στις κριτικές μου οτι την Βρετανική τηλεόραση την εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια. Οπότε πρέπει προλάβετε γιατί ενω έρχεται η σειρά, ετοιμάζονται ακόμα πέντε βιβλία τουλάχιστον…

ps: η συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός μπαίνει σε νέα φάση. Αναμένετε για την πρώτη μας κλήρωση σε μερικές μέρες!

Ημ. Έκδοσης: 20/11/2014
Σελίδες: 624
Τιμή: 16,92 €
Ηλικία : 18+
ISBN: 978-618-01-0654-1
Σχήμα: 14 x 21 cm
Μεταφραστής : Χρήστος Καψάλης
Αρέσει σε %d bloggers: