Interview – H πιο πολυσυζητημένη ταινία των τελευταίων χρόνων… είναι μια πολύ καλή κωμωδία!

Δύο δημοσιογράφοι πηγαίνουν στην Β.Κορέα για να κάνουν συνέντευξη με τον Κιμ Τζονγκ Ουν. Η CIA θα τους προσεγγίσει και θα τους ζητήσει να σκοτώσουν τον δικτάτορα. Μέσα σε δυο σειρές σας έδωσα την πλοκή της ταινίας που έφερε τις περισσότερες συζητήσεις στον παγκόσμιο κινηματογράφο το δεύτερο μισό του 2014. Άξιζε τελικά τον χαμό που προκάλεσε?

Όταν έχεις ένα απο τα καλύτερα δίδυμα στην κωμωδία τα τελευταία χρόνια τελικά ναι μπορείς να πάρεις μια ιδέα δύο σειρών, να προκαλέσεις χαμό και η ταινία σου να αξίζει.

Ας τα πάρουμε όμως απο την αρχή. Η ταινία ανακοινώνεται και στο trailer βλέπουμε τους δύο δημοσιογράφους Dave Skylark και Aaron Rapaport να κάνουν μια εκπομπή πετυχημένη αλλά ποιοτικά χάλια. Δεν έχουν τον σεβασμό των συναδέλφων τους αλλά οι ίδιοι θέλουν να στοχεύσουν πιο ψηλά.

Όταν διαβάζουν στους Times οτι ο δικτάτορας της Β.Κορέας είναι λάτρης της εκπομπής τους έρχεται η ιδέα να προτείνουν μια αποκλειστική συνέντευξη. H CIA τους προτείνει την δολοφονία και οι δύο δημοσιογράφοι δέχονται. Φτάνουν στην πρωτεύουσα της B.Κορέας και αυτό που βλέπουν δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περίμεναν. Ο Κιμ φαίνεται cool τυπάς και παρεξηγημένος. Το σχέδιο πάει κατα διαόλου.

Αυτή η ταινιούλα είναι μια R rated (σεξ, υβριστική γλώσσα και αίμα) απο τις λίγες που βγαίνουν πλέον και έχει πολύ γέλιο. Τα αστεία είναι διαφορετικά απο σκηνή σε σκηνή. Ατάκες και καταστάσεις, δείχνουν οτι το δημιουργικό δίδυμο ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

Αλλά αν και εύκολα θα μπορούσε να είναι μια ταινία με υποβόσκον φιλοαμερικάνικο μήνυμα, στην ταινία θα δεις οτι το ίδιο δηκτικοί είναι οι δημιουργοί τόσο στον Κιμ Τζονγκ Ουν, όσο και στην συνήθεια των Αμερικάνων να χώνουν την μύτη τους παντού.  

Η τανία θα μπορούσε να έρθει, να κάνει μέτριες προς καλές εισπράξεις και να μην συζητηθεί τόσο πολύ. Όμως ο χαμός που έγινε με την SONY PICTURES προκάλεσε το καλύτερο marketing των τελευταίων χρόνων.

Περιληπτικά: Χάκερς με το όνομα Guardians of Piece μπαίνουν στα συστήματα της SONY και βγάζουν στην δημοσιότητα, mail αριθμούς ταυτοτήτων και τραπεζών. Διαρρέουν συζητήσεις και πληροφορίες και δημιουργούν πανικό. Μέσα σε όλα αυτά δηλώνουν οτι αν το Interview κάνει πρεμιέρα στις 25/12 που ήταν προγραμματισμένο τότε θα έχουμε τρομοκρατικά χτυπήματα.

Οι κινηματογράφοι κάνουν πίσω, η κυβέρνηση βγαίνει να καθησυχάσει τα πνεύματα αλλά η SONY κάνει πίσω και ακυρώνει την κινηματογραφική προβολή. Τελικά την αφήνει σε μερικούς επιλεγμένου κινηματογράφους και την βγάζει διαθέσιμη online σε διάφορα καταστήματα όπως τα Youtube Movies και Google Play…

Και προφανώς μετά απο τόση δημοσιότητα και χαμό, μετά απο μερικές μέρες, η SONY έχει βγάλει γύρω στα 15.000.000 απο online πωλήσεις. Not Bad!

H ταινία είναι μια κωμωδία καταστάσεων. Μην περιμένεις και την τρελή πλοκή, αλλά απανωτές ατάκες που στόχο έχουν να προκαλέσουν γέλιο. Ο Jame Franco παίζει φοβερά τον αφελή παρουσιαστή, ενω και ο Seth Rogen είχε τις στιγμές του. Eυχάριστη έκπληξη είναι ο Randall Park
που παίζει έναν πολύ συμπαθή Κιμ Τζονγκ Ουν…

Τέλος πρέπει να προσθέσω οτι οι πολίτες της Β.Κορέας είναι πρόθυμοι να δουν την ταινία πειρατικά και προσφέρουν σε λαθρέμπορους μέχρι και 50 δολάρια για κάθε DVD. Κάποιοι ακτιβιστές σχεδιάζουν να διανέμουν η ταινία με σκοπό την… αφύπνιση του λαού ενω το κράτος της Β.Κορέας τρέχει για να σταματήσει την εξάπλωση.

Πραγματικά εδώ δεν έχουν λεφτά να φάνε, ταινίες θα τους μοιράσουμε…
DVD player έχουν?

Αρέσει σε %d bloggers: