Weekly Review: Game of Thrones S05 Ep01 – Επιστροφή στο Westeros!

Η μεγάλη βδομάδα τελείωσε επικά! Όχι δεν μιλάω για την ανάσταση του Κυρίου, μιλάω για την πρεμιέρα της 5ης season της σειράς που έχει γίνει μαζική μανία. Το GoT επέστρεψε για ακόμα μια φορά και αυτή η season φαίνεται οτι θα είναι καθοριστική σε πολλά επίπεδα.

Πλέον η σειρά έχει φτάσει πολύ κοντά στα βιβλία, οι διαφορές έχουν γίνει πολλές, η αρχική εκτίμηση εφτά season έχει αλλάξει (πραγματικά όποιος ήλπιζε για εφτά δεν είχε διαβάσει τα βιβλία) και πλέον ακούγεται και εκτενέστερα η συζήτηση για ταινία. 
Εμείς εδώ στον Αλλοδαπό αποφασίσαμε τώρα που τα πράγματα σοβαρεύουν να ακολουθούμε απο κοντά τις εξελίξεις της αγαπημένης σειράς, με εβδομαδιαία review κάθε επεισοδίου, αφιερώματα κτλ. 
Κάθε δευτέρα λοιπόν το ραντεβού λέει Allodapos.gr και για να γίνεται στα comments σωστή συζήτηση θα βάλουμε έναν και πολύ σημαντικό κανόνα: Απαγορεύονται τα spoilers απο τους γνώστες των βιβλίων! 
Πάμε να δούμε τι έγινε στο 1ο επεισόδιο της 5ης season:
Kings Lanting
Οι Lannister πενθούν καθώς ετοιμάζεται η ταφή του Taiwyn. Η Sersei βρίσκεται στα όρια καθώς συνέχεια είναι με ένα ποτήρι στο χέρι και είναι ελάχιστα ευγενική με όσους τις μιλάνε. Οι μηχανορραφίες έχουν ήδη αρχίσει τώρα που το “κεφάλι” έχει πεθάνει και οι απειλές είναι πολλές. Όμως η ίδια φαίνεται ασταθής και ανίκανη να δει τις εξελίξεις που έρχονται. Αυτό το “Ίσως” της Margairy κρύβει πολλά…

Pentos
Το πιο ενδιαφέρον δίδυμο της σειράς για ακόμα μια φορά μας προσφέρουν θαυμάσιους διαλόγους. Ο Varys και ο Tyrion φτάνουν στο Pentos, μια πόλη πέρα απο τη Στενή Θάλασσα και συζητάνε σχετικά με το μέλλον τα κίνητρα και την επόμενη μέρα στον Παιχνίδι των Θρόνων. Απολαυστικός ο Peter Dinklage για ακόμα μια φορά. Αυτή τη φορά οδεύει και αυτός στον αλκοολισμό και είναι καταθλιπτικός και κυνικός. Τέλειο σκηνικό για να μας αφήσει ακόμα μια μνημειώδης ερμηνεία ο Dinklage καθώς όλοι ξέρουμε οτι ο Tyrion είναι ο χαρακτήρας με τη πιο φαρμακερή γλώσσα.
Τελικά μήπως ο μόνο “καλός” χαρακτήρας στο GoT είναι ο Varys? 
Myrin
Στην πόλη της Μητέρας των Δράκων βλέπουμε απειλές να εμφανίζονται στην μορφή μασκοφόρων δολοφόνων. Μια απειλή εκ των έσω είναι κάτι που δεν το περίμενε η Dainerys. Όπως το λέει και η ίδια, δεν είναι πολιτικός, είναι Βασίλισσα. Νομίζω οτι ήρθε η ώρα να γίνει και λίγο απο αυτό γιατί το ισχυρό χαρτί της, οι δράκοι που έχουν μεγαλώσει τρομακτικά, δεν υπάρχουν στο προσκήνιο. 
Με “λύπη” πάντως βλέπω οτι η Emilia Clarke δεν θα έχει γυμνή σκηνή στα κοντά, απόρροια μάλλον του αναπάντεχου σταριλίκιου…

The Wall
Στο τείχος είχαμε και τις σημαντικότερες εξελίξεις. Ο Stanis είναι ο μόνος που άνοιξε τα χαρτιά του σε όλο το επεισόδιο και μας είπε τι να περιμένουμε απο αυτόν. Ο Βασιλιάς λοιπόν σκοπεύει να πολεμήσει τους  Bolton και να πάρει το Winterfell. Ζητάει την βοήθεια του Jon Snow κάτι που  ο “πιο αγαπημένος μπάσταρδος της τηλεόρασης” δεν καταφέρνει να δώσει. 
Το επεισόδιο τελειώνει με μια σιωπηλή επίδειξη οτι πλέον ο Jon έχει βγάλει μερικά πολύ μεγάλα, αντρικά μπαλάκια. Όσα συνέβησαν στην τέταρτη season τον έχουν αλλάξει αρκετά ώστε να μπορεί να αψηφίσει κάποιο σαν τον Stanis και την Melisandra. 
Πρέπει να περιμένουμε πολλά απο αυτόν φέτος…
Συμπέρασμα
Το 1o αυτό επεισόδιο ήταν απλά ένα κατατοπιστικό και εισαγωγικό κεφάλαιο στην ιστορία μας, που ο τίτλος του (The Wars to Come) τα έλεγε όλα. Ετοιμάζονται μικροί και μεγάλοι πόλεμοι και σε αυτό το επεισόδιο τα πιόνια πήραν τη θέση τους στη μεγάλη σκακιέρα του Westeros. 
Ήταν αρκετό; Για κάποιους μάλλον όχι, ακόμα και εγώ θα ήθελα κάτι ακόμα, όμως μπορώ να καταλάβω οτι η ποιότητα της παραγωγής έχει εκτοξευθεί (φανταστικά τα CGI πλάνα του Myrin και των Δράκων όπως και τα σκηνικά του Kings Lanting απο την Κροατία) και οτι το ενδιαφέρον θα μείνει υψωμένο στα ίδια επίπεδα με την πολύ καλή 4η season.  
Πως σας φάνηκε εσάς το πρώτο επεισόδιο?
Αρέσει σε %d bloggers: