Weekly Review: Game of Thrones S5 Ep5


Στον Βορρά τα ανήλικα πρέπει να ωριμάσουν ενώ στα νοτιοδυτικά μαθαίνουμε ιστορία… Αυτές είναι οι εντυπώσεις μας απο το 5ο επεισόδιο του Game of Thrones: Kill the BoyΣε αυτό το επεισόδιο η ιστορία μας επικεντρώθηκε σε μερικούς απο τους χαρακτήρες μας προχωρώντας με ταχύτερο βήμα το story τους και φαντάζομαι στο 6ο θα ασχοληθούμε με τους υπόλοιπους.  Θυμηθείτε τον κανόνα μας για να γίνεται στα comments σωστή συζήτηση θα βάλουμε έναν και πολύ σημαντικό κανόνα:Απαγορεύονται τα spoilers από τους αναγνώστες των βιβλίων!


Βορράς- O βορράς θυμάται!


H Sansa και ο Snow έχουν να πάρουν μερικές αποφάσεις και να καταλάβουν οτι δεν είναι παιδιά πια. Απο την μία η Sansa βλέπει για πρώτη φορά για το τι είναι ικανός ο Ramsey Bolton και δεν φοβάται να μιλήσει με αιχμηρά λόγια τόσο στον Roose Bolton και τον γιο του. Η Sansa σε κάθε επεισόδιο έχει λίγο χρόνο αλλά δείχνει οτι στο μέλλον μπορεί να εξελιχθεί σε μια γυναίκα που κατανοεί το παιχνίδι της πολιτικής…

Απο την άλλη και το ζευγάρι πατέρα-ιού των Bolton μας έδωσε ακόμα κωμικές στιγμές! Η ιστορία του πατέρα για το πως γνώρισε την μάνα του, ήρθε ακριβώς μια μέρα μετά την γιορτή της μητέρας για να κάνει αίσθηση. Ο μικρός Ramsey πήρε και αυτός τον δρόμο του για την ενηλικίωση. 

Στο Τείχος, ο Jon ζητά την συμβολή του maester Aemon για το σχέδιο του με τους αγρίους. Ο Aemon, σαν γλυκός γεράκος, τον παροτρύνει στην ενηλικίωση και του λέει οτι πλέον είναι ένας ολόκληρος άντρας και στην τελική το αφεντικό. Ο Snow θα κάνει αυτό που νομίζει οτι είναι καλύτερο αλλά σε ποιον βγήκε αυτό σε καλό;Myrin- Η γιορτή της μητέρας

To GoT συνέχισε να γιορτάζει την γιορτή της μητέρας βάζοντας την Dainerys να ταΐσει τα καλύτερα παϊδάκια του Myrin στα παιδιά της. Γεμάτη πένθος και οργή για την κατάληξη του sir Barristan μετά την μάχη με τους γιούς της Άρπυιας στο επεισόδιο 4, η Daineris στέλνει ένα απο τα κεφάλια των αριστοκρατικών οικογενειών στην κοιλιά των δύο εναπομείναντων παιδιών της αλλά η οργή έσβησε και μετά απο μια συζήτηση που κράτησε 4λεπτά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να παντρευτεί… 

Αφελές και τεμπέλικο γράψιμο. Καθόλου χρόνος για να χτιστεί αυτό το αποτέλεσμα στα προηγούμενα επεισόδια και η απόφαση έρχεται ουρανοκατέβατα και χωρίς λόγο. 

Σε κάποιο άλλο διαμέρισμα του Myrin ο Greywarm και η Missantei ξεκίνησαν το μπαλαμούτιασμα χωρίς να υπολογίσουν το σημαντικότερο… μόλις έχει ξεφύγει απο τον θάνατο!!! (#ειρωνεία)

Valyria- Μαθήματα ιστορίας

Για τέλος είχαμε το καλύτερο σημείο του επεισοδίου. Ο Tyrion και ο Jorah Mormont συνεχίζουν το ταξίδι τους που θα τους φέρει όλο και πιο κοντά στην Dainerys και ενδιαμέσω φοβερών και κοφτών, σαν ξυράφια, διαλόγων μάθαμε την ιστορία της Valyria της αρχαίας αυτοκρατορίας που καταστάφηκε μετά το μυστηριώδες γεγονός που οι ιστορικοί ονομάζουν Όλεθρο. 

Πανέμορφη φωτογραφία και βαριά επιβλητική ατμόσφαιρα. Ο Jon Snow και ο Tyrion οτι και να κάνουν είναι εγγύηση για ενδιαφέρουσες καταστάσεις σε αυτή τη σειρά…Συμπεράσματα

Αυτή η season χωλένει και είναι προφανής αυτό τώρα που φτάσαμε στα μισά. Θα ήθελα να δω 5 επεισόδια απο τώρα μέχρι το τέλος με δράση και απανωτές αλλαγές αλλά δεν το βλέπω να γίνεται. Την άλλη εβδομάδα το πιθανότερο είναι να ασχοληθούμε με το Kings Lanting και την Sersei που έχει μπλέξει τα μπούτια της με τους παπάδες και το Dorn όπου Jamie και Bronn βρίσκονται σε quest… για να δούμε λοιπόν. 

Αρέσει σε %d bloggers: