“Ο Οδηγός του Καλού Κλέφτη στο Άμστερνταμ” του Κρις Γιούαν – Mamaya Month!

Ο Oδηγός του Kαλού Kλέφτη, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του Κρις Γιουαν, από την αντίθετη πλευρά.

Ο Κρις περίτεχνα και πολύ έξυπνα δημιουργεί μια φανταστική (ή όχι) ιστορία, με έναν πολύ ενδιαφέρον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, που μέσα από τα μάτια του θα ζήσουμε την ονειρική ζωή του επαγγελματία διαρρήκτη που όλοι έχουμε φανταστεί και ζηλέψει από τις άπειρες ταινίες που έχουμε δει κατά καιρούς.

Ο Τσάρλι, ο πρωταγωνιστής μας, είναι συγγραφέας και του αρέσει να γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή έναν κλέφτη (σας θυμίζει κάτι;), αλλά δεν του φτάνει αυτό φυσικά! Είναι και ο ίδιος ένας επαγγελματίας διαρρήκτης.

Τη στιγμή που ο Τσάρλι προσπαθεί να τελειώσει το τελευταίο βιβλίο του, το οποίο έχει προβλήματα στην πλοκή, εμφανίζεται στο δρόμο του μια πολύ περίεργη πρόταση: Ένας Αμερικάνος του ζητάει να κλέψει δύο, φαινομενικά καμίας αξίας, αγαλματίδια-πιθηκάκια.

Αλλά τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά όταν ο Αμερικάνος βρίσκεται νεκρός την επόμενη μέρα. Το μυστήριο ξεκινάει κάπου εκεί!

Ποιος σκότωσε τον Μάικλ; Ποια ήταν η ιστορία του; Θα καταφέρει να λύσει το θέμα του βιβλίου του ο Τσάρλι; Γιατί όλοι θέλουν τα πιθηκάκια και ποια είναι η πραγματική τους αξία;

Ο Οδηγός του Καλού Κλέφτη στο Άμστερνταμ είναι ένα βιβλίο γρήγορο, έξυπνο και χωρίς να κάνει κοιλιά, σε κρατάει προσηλωμένο στην στιλ clouedo ιστορία μυστηρίου του.

Το μόνο ”κακό” που θα μπορούσα να πω είναι ότι μάντεψα τον δολοφόνο από κάπου στη μέση -όμως γι’ αυτό μπορεί να φταίει ο εκπληκτικός ντετέκτιβ που κρύβω μέσα μου- αλλά μη σας φοβίζει γιατί δε θα καταλάβετε όλη την κομπίνα μέχρι το τέλος.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που θα έχεις μόλις δεις το βιβλίο θα είναι ο τίτλος του. Είναι στα αλήθεια ένας καλός οδηγός κλέφτη; Ναι φίλοι μου, μπορώ να πω ότι μου έμαθε πολλά κόλπα και πράγματα που θα σκεφτόμουν λάθος σε μία διάρρηξη.

Γενικότερα σε βάζει στο πνεύμα όχι απλά του κλεφτράκου, αλλά του επαγγελματία. Από την άλλη σκέφτομαι ότι διαβάζω για έναν συγγραφέα που έχει κρυφή ζωή κλέφτη, και μπαίνω σε σκέψεις για τον πραγματικό συγγραφέα! Μήπως έχει και αυτός μία κρυφή ζωή;

Μήπως εξιστορεί τις εμπειρίες του και είναι συγγραφέας για χόμπι ενώ γράφει για έναν κλέφτη που είναι συγγραφέας για χόμπι; Fucked up, right?

Με τον οδηγό του Καλού Κλέφτη, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με την Εκδοτική Mamaya. Ανακαλύψτε και άλλα βιβλία και stay tuned γιατί ο Ιούλιος είναι αφιερωμένος στην Mamaya και έχει πολλές εκπλήξεις! 

Συγγραφέας: Κρις Γιούαν
Ηλικία: Ενήλικες
Γλωσσα: Ελληνικά
ISBN: 978-618-82121-1-4
Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά
Σελίδες: 352
Σχήμα: 14Χ20,5
Ημερομηνία έκδοσης: 12/10/2015
Αρέσει σε %d bloggers: