Planet Hulk + World War Hulk – Hulk Feels… Hulk Smash!!!

O Hulk είναι φοβερός χαρακτήρας. Εκτός του ότι είναι ό,τι πιο δυνατό κυκλοφορεί στο σύμπαν της Marvel, είναι και η προσωποποίηση της οργής που έχει ο καθένας μας. Αυτής της ασταμάτητης δύναμης που μας προτρέπει να κάνουμε πράγματα που δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε…

Συγχρόνως είναι όμως και ένα γιγάντιο μωρό. Γλυκούλης με τον τρόπο του. Είναι όμως και απρόβλεπτος. Όταν έχεις δίπλα σου ένα πλάσμα που θεωρείται δύναμη της φύσης, δεν μπορείς να αφήνεις τίποτα στην τύχη.

Αυτό σκέφτηκαν και τα τέσσερα φασισταριά της Marvel, ο Iron Man, o Doctor Strange, o Mr Fantastic και ο Black Bolt και τον έστειλαν στο διάστημα, να γίνει το πρόβλημα κάποιου άλλου.

Για να καταλάβεις για ποιους μιλάμε, οι παραπάνω μαζί με τον Namor και άλλους διάφορους μέσα στα χρόνια έχουν σχηματίσει την ομάδα Illuminati. ILLUMINATI!!!

Κάπου εδώ ξεκινάνε τα γεγονότα του Planet Hulk τα οποία θα οδηγήσουν στο υπέρτατο crossover event με το καταπληκτικό όνομα World War Hulk το οποίο διάβασα πρόσφατα και σας το προτείνω με τα μπούνια.

Planet Hulk (Incredible Hulk #92-105 + Giant-Size Hulk #1 / Planet Hulk Animation Movie)

Καθώς ο Hulk βλέπει σε βίντεο τους Illuminati να εξηγούν γιατί τον εξόρισαν, το σκάφος συντρίβεται σε λάθος πλανήτη και ο Hulk αποδυναμωμένος από τη σύγκρουση πιάνεται αιχμάλωτος και οδηγείται στις αρένες του πλανήτη Sakkar για να γίνει μονομάχος.

Με την απειλή του obedience disk, o Hulk δεν έχει επιλογή από το να παλέψει με άγριους εξωγήινους, αλλά και με όσους στην πορεία έγινε φίλος.

Μετά από διάφορα γεγονότα, ο Hulk θα σχηματίσει την ομάδα του και θα βρει και τη γυναίκα του στο πρόσωπο της Caeira. Μία ιστορία που ξεκίνησε με προδοσία, πόνο, οργή και πολύ αίμα φτάνει στο τέλος του με το happy end που ο Hulk αξίζει.

Με έναν δικό του πλανήτη, γυναίκα και λαό που τον λατρεύει ως τον Saakarson, τον μεσσία που θα φέρει την ευτυχία…

…αμ δε!

World War Hulk (World War Hulk #1-#5)

Σε αυτό το σημείο περνάω στο επόμενο κομμάτι της ιστορίας, τα οποία προφανώς θα εμπεριέχουν spoiler για το story του Planet Hulk.

H ευτυχία του Hulk δεν θα κρατήσει για πολύ. Το σκάφος που τον είχε μεταφέρει μέχρι τον πλανήτη Saakar ανατινάζεται καθώς μερικά παιδιά έπαιζαν πάνω του και σκοτώνονται εκατομμύρια κόσμος μαζί και η έγκυος γυναίκα του Hulk, Caeira.

Ο Hulk θα κατηγορήσει τους Illuminati για την ύπαρξη της βόμβας στο σκάφος που σκότωσε τον λαό του και θα ξεκινήσει να αναζητήσει εκδίκηση.

Αν σκεφτούμε ότι η δύναμη του Hulk βασίζεται στην οργή του, τότε κανένας στη Γη δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Εγώ θα πρόσθετα ότι έναν Hulk με εγκέφαλο και την καταπληκτική στολή μονομάχου που φοράει, έτσι κι αλλιώς κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και πρώτος πρώτος το μαθαίνει ο Black Bolt.

Μέσα στα 5 τεύχη που κρατάει το crossover, ο Hulk θα δείξει το σημείο αληθινής και δικαιολογημένης οργής που έχει φτάσει και μέσα από τις πράξεις του θα δείξει και το πόσο διεφθαρμένοι είναι βαθιά μέσα τους τα “κεφάλια” των Superheroes.

Γιατί δύσκολα κρατάς την ηθική σου πυξίδα στον σωστό δρόμο αν έχεις δύναμη.

Το World War Hulk είναι ένα τίγκα στην τεστοστερόνη event που έχει καρδιά…

Σας προτείνω να δείτε το animation του Planet Hulk και να πιάσετε αμέσως τον Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν θα χάσετε!

ps: τα δικαιώματα του Hulk τα έχει και η Universal εκτός από την Μarvel έτσι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον δούμε σε solo ταινία. Έχει ανακοινωθεί πάντως ότι κομμάτι του Planet Hulk θα δούμε στο Thor: Ragnarok που θα βγει τον Νοέμβριο του 2017.

Αρέσει σε %d bloggers: