Τι πρέπει να δεις στο 4ο HFF ‘Νύχτες Τρόμου’ στη Θεσσαλονίκη!

4ο Horrorant Film Festival “fright nights”. Ένα φεστιβάλ που αποδεικνύει κάθε χρονιά ότι δεν φοβάται να ρισκάρει, καθώς για φέτος θα προβληθεί σε 6 πόλεις της Ελλάδας. Γεμάτο διαγωνιστικό πρόγραμμα με πάνω από 10 ταινίες, αφιέρωμα στον 80’s τρόμο που όλοι έχουμε αγαπήσει, αλλά και ταινίες που προέρχονται από Έλληνες δημιουργούς.

Οι προβολές της Αθήνας είναι πλέον στην τελευταία τους μέρα και από αύριο σειρά παίρνουν η Θεσσαλονίκη (ΒΑΚΟΥΡΑ 1 & 2) και η Ρόδος (PALLAS CINEMAS CENTER).

Το monkeybros.gr θα είναι φυσικά εκεί και σας προτείνει για κάθε μία μέρα του φεστιβάλ και μία ταινία που ξεχωρίζει.

Πέμπτη 11 Μαΐου/Ημέρα 1η – The Void

Οι Jeremy Gillespie και Steven Kostanski έχοντας πλέον εμπειρία ετών στον χώρο των πρακτικών εφέ (Hannibal, Crimson Peak, Suicide Squad) αποφάσισαν να μας δώσουν το πιο άρτιο έως τώρα εγχείρημα τους. To the Void είναι μία crowdfunded, low budget ταινία τρόμου, με εξαιρετικά πρακτικά εφέ και μια μεγάλη αγάπη για τις ταινίες τρόμου των 80’s!

 

Παρασκευή 12 Μαΐου/Ημέρα 2η – Το Κακό

Μια Αθήνα γεμάτη ζόμπι, ένα fun μακελειό. Αυτό είναι το Κακό. Η υπερδιασκεδαστική ταινία τρόμου του Γιώργου Νούσια έρχεται από το 2005 για να μας δείξει/υπενθυμίσει ότι μπορεί να υπάρξει και ελληνικό σπλάτερ αντάξιο Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων παραγωγών. Ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το Ελληνικό σινεμά τρόμου τα τελευταία 20+ χρόνια!

 

Σάββατο 13 Μαΐου/Ημέρα 3η – Re-Animator

Η αγάπη του Stuart Gordon για τον H.P. Lovecraft είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, καθώς έχει μεταφέρει έργα του τόσο στον κινηματογράφο (Re-Animator, From Beyond, Dagon, Castle Freak) όσο και στην τηλεόραση (Dreams in the Witch-House). Γιαυτό και εμείς αγαπάμε τον Stuart Gordon, μιας και είναι ο μόνος μέχρι τώρα που είχε τα κότσια να ασχοληθεί πραγματικά με το έργο του Lovecraft και το Re-Animator είναι ίσως η καλύτερη του δουλειά!

 

Κυριακή 14 Μαΐου/Ημέρα 4η – Verano Rojo

Κάθε χρόνο οι Ισπανοί δημιουργοί έχουν πλούσια και ποιοτική παρουσία, έτσι και φέτος δεν θα μπορούσαν να λείπουν παραγωγές όλων των ειδών του τρόμου. Το Verano Rojo/Red Summer είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Carles Jofre και είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλο τον τρόμο, την βία και αγωνία που απαιτεί το είδος.

 

Δευτέρα 15 Μαΐου/Ημέρα 5η – Rabid

Ο “King of Venereal Horror” David Cronenberg είναι ένας από τους κυριότερους εκφραστές του body horror, δηλαδή των ταινιών που εξερευνούν τους ανθρώπινους φόβους της σωματικής μεταμόρφωσης ή μολύνσεων και στο Rabid έχουμε αυτό ακριβώς. Μια πειραματική χειρουργική επέμβαση οδηγεί στην όρεξη για ανθρώπινο αίμα και η επιδημία έχει μόλις αρχίσει, όπως και η πορεία ενός από τους πλέον καταξιωμένους σκηνοθέτες του τρόμου!

 

Τρίτη 16 Μαΐου/Ημέρα 6η – The Thing

H πρώτη ταινία της αποκαλούμενης, από τον John Carpenter, «Τριλογίας της Αποκαλύψεως», είναι από τις ταινίες εκείνες που πλέον ανήκουν στην κατηγορία του διαχρονικού, του αξεπέραστου. Ταινία σταθμός για τον κινηματογράφο του φανταστικού, ταινία επίσης σταθμός για την χρήση των ειδικών εφέ, αφού η δουλειά του 22χρονού τότε Rob Bottin άφησε εποχή και παραμένει έως και σήμερα αξεπέραστη!

 

Τετάρτη 17 Μαΐου/Ημέρα 7η – The Cabin in the Woods

Ο Drew Goddard αποφασίζει για μία και μοναδική φορά να ασχοληθεί εκτός από το σενάριο (εδώ παρέα με τον Joss Whedon) και με την σκηνοθεσία. Το αποτέλεσμα είναι μία χορταστική ταινία που έχει τα κότσια ν’ ανατρέψει όλα στερεότυπα του είδους, αλλά και να χλευάσει την ίδια τη “βιομηχανία” τρόμου, μιας και η λέξη πρωτοτυπία τείνει να εξαφανιστεί!

Αρέσει σε %d bloggers: