Έρχεται ο Aquaman! 5 λόγοι που ανυπομονούμε για την ταινία!

Written by on 23 Οκτωβρίου 2014

40 Marvel και DC ταινίες έρχονται μέσα σε 6 χρόνια και αντίθετα με την Marvel που θέλει να μας teas-άρει ανακοινώνοντας 2-2 τις ταινίες της, η DC έκανε κίνηση που κανείς δεν περίμενε. Ανακοίνωσε δέκα ταινίες, με το cast της καθεμιάς δείχνοντας μας πιο είναι το σχέδιο της.

Εκτός λοιπόν απο τα προφανή θα δούμε ταινία για την Wonder Woman, τον Cyborg (?!) και τον Aquaman!

Ναι αυτόν που όλοι τρολλάρουν. Τον βασιλιά της Ατλαντίδας που μιλάει στα ψάρια… Εγώ λοιπόν έκατσα και κατέβασα τα νέα τεύχη του superhero, για να δω ποιο είναι το νέο προφίλ που έχει ο χαρακτήρας μετά το reboot του σύμπαντος. Έμεινα άκρως ικανοποιημένος και έκατσα να σας γράψω 5 λόγους για τους οποίους η ταινία του Aquaman θα είναι καταπληκτική.

Ο Χαρακτήρας – Ποιος είναι ο Aquaman?

O Arthur είναι ο γιος ενός ανθρώπου και της Βασίλισσας της Ατλαντίδας. Μεγάλωσε με τον πατέρα του χωρίς να ξέρει την καταγωγή του. Όταν μεγάλωσε η μητέρα του αναγνώρισε τον ευγενικό χαρακτήρα του και του παρέδωσε τον θρόνο της Ατλαντίδας.

Ο Arthur είναι όμως ο αντίστοιχος Superman των Θαλασσών. Για τους Atlanteans είναι ένας ξένος που δεν θα γίνει δικός τους ποτέ ενώ για τους ανθρώπους είναι… “Ο αγαπημένος superhero κανενός”!

Ο Aquaman έχει φοβερό origin story και έναν χαρακτήρα που δεν είναι καθόλου απλός. Είναι δουλεμένος και έχει ψαχτεί σε βάθος απο τους συγγραφείς του New 52 comic.

Απο την άλλη το comic είναι γεμάτο με ωραίους δεύτερους χαρακτήρες. Οι γυναίκες έχουν σημαντική θέση, όπως η Mera, εξωγήινες φυλές (Atlanteans κα) και εχθρούς που έχουν σοβαρούς και πραγματικούς λόγους για να θέλουν να ρίξουν την ανθρωπότητα.

Ο Aquaman είναι ένας πραγματικά badass χαρακτήρας που είναι έτοιμος να παλέψει αλλά και να ρίξει ένα πηδηματάκι την Wonder Woman στο Flashpoint Paradox!

 
Οι Δυνάμεις

Όχι δεν μπορεί να μιλήσει στα ψάρια. Μπορεί να τα ελέγξει τηλεπαθητικά ναι, αλλά δεν μπορεί να κάνει κουβέντα για τα γκομενικά του μαζί τους.

Στην γκάμα υπάρχουν τα κλασσικά, υπερδύναμη, ακοή και τα λοιπά. Βάλε μέσα και μια τρίαινα που μπορεί να κόψει ακόμα και τον Man of Steel, καταλαβαίνεις οτι ο King of Atlantis είναι επικίνδυνος αν το θελήσει.

Και ποιος ηθοποιός θα μπορέσει να σηκώσει τον αρνητισμό και να μας δείξει έναν σκληρό και οξύθυμο  Arthur-Aquaman?

Jason Momoa!

Ποιος καλύτερος απο τον “macho”, τίγκα στην τεστοστερόνη, τον τύπο που λιώνουν τα κοριτσάκια, αυτόν που πηδούσε την Mother of the Dragon? O Jason Momoa παίρνει το πιο συμαντικό ρόλο στην καριέρα του, αυτόν που θα του δώσει κινηματογραφικό κύρος και πολλά (πολλά) λεφτά.

Αν και δεν είναι ο καλύτερος ηθοποιός ακόμα, αυτή είναι η ευκαιρία του να δείξει αν έχει κάποιο ψήγμα υποκριτικής, αν και εντάξει, υπερηρωική ταινία είναι, θα έχει τουλάχιστον μία ολόκληρη ώρα αγνού ξύλου.

Όπως είπαμε όμως ο Aquaman κουβαλάει πολύ και ενδιαφέρον στόρυ και ο Momoa πρέπει να το υποστηρίξει. Η Warner πάντως ακολουθάει τακτική όπου βρίσκει σχετικά αναγνωρίσιμα ονόματα που δεν έχουν κάνει ακόμα την μεγάλη επιτυχία. Αν εξαιρέσεις τον Ben Affleck, οι άλλοι είναι μέτριοι ηθοποιοί που τώρα κάνουν το μεγάλο βήμα και έχουν κίνητρο να δεσμευτούν και να επενδύσουν 5-10 χρόνια σε ένα ρόλο.

Απο την άλλη ο Momoa μπορεί να δώσει και ένα ακόμα χαρακτηριστικό στον ρόλο. Έχει ένα καθαρά νησιώτικο look και δίνει χρώμα διαφορετικότητας στο cast για να μπορούν όλο και περισσότεροι θεατές να ταυτιστούν με κάποιον. Ένα απο τα λάθη της Marvel που τρεις στους τέσσερις πρωταγωνιστές είναι άντρες, λευκοί και ονομάζονται Cris (Chris Pratt, Chris Evans, Chris  Hemsworth)!

Δες τώρα και την οντισιόν του Momoa για το Game of Thrones. Απλά χόρεψε μερικά δευτερόλεπτα απο τον πολεμικό χορό των Maori, της ιθαγενής νησιώτικης φυλής της Ν. Ζηλανδίας. Το έχει το παιδί…

H Θάλασσα!

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά η θάλασσα είναι το ίδιο ανεξερεύνητη, το ίδιο μυστήρια, σκοτεινή και ενδιαφέρουσα με το διάστημα. Ξέρουμε τι κρύβεται στις αβύσσους? Τα μυστήρια πλάσματα που εξελίσσονται χιλιόμετρα βαθύτερα απο εκεί που άνθρωπος έχει φτάσει?

Η θάλασσα είναι τεράστια, γεμάτη μυστήρια και ομορφιά. Η ταινία του Aquaman έχει την δυνατότητα να είναι όμορφη, τρομακτική και ενδιαφέρουσα μόνο και μόνο απο την οπτική της πανίδας και της χλωρίδας των βυθών αλλά και απο την δημιουργία μια βυθισμένης φουτουριστικής πόλης της Ατλαντίδας.

Και τι χρειάζεται για να αναδείξουν την ομορφιά των θαλασσών? Πάμε στον τελευταίο λόγο για τον οποίο πιστεύω οτι η ταινία Aquaman θα είναι επική:

Η Τεχνολογία.   

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ένας πρωτοπόρος στην τεχνολογία του κινηματογράφου, ο James Cameron φτιάχνει μια ταινία που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την θάλασσα μέσα απο τον κινηματογραφικό φακό.

Το Avatar μπορεί να μην είχε και την πιο πρωτότυπη ιστορία, αλλά είχε φαντασία, δημιουργικότητα στον σχεδιασμό ενός νέου κόσμου και επαναστατική τεχνολογία που λίγοι έχουν καταφέρει να την φτάσουν.

Στο Avatar 2 o Cameron προσπαθεί να γίνει αόμα πιο  επαναστατικός και ψάχνει την θαλάσσια ζωή στην Pandora. Μέχρι να αρχίσει η παραγωγή του Aquaman, το Avatar θα έχει βγει ήδη. Καλό θα ήταν να δουν το όραμα του Cameron και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία του για να κατασκευάσουν ένα υποθαλάσσιο υπερθέαμα που θα αξίζει και τα λεφτά του 3D.

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι του Αλλοδαπού για τους οποίους ανυπομονούμε για το Aquaman του Jason Momoa που θα βγει στις 27 Ιουλίου 2018. Εσάς πως σας φαίνεται η επιλογή του Aquaman και του Momoa στον ρόλο?Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist