…και όσο αντέξεις: Πέντε τραγούδια για πέντε γυναίκες. Συνεχίζω να γράφω για πράγματα που δεν σας νοιάζουν.

Written by on 3 Οκτωβρίου 2014

Δεν ξέρω για σας άλλα κάθε μεγάλη στιγμή της ζωής μου ή κάποιος άνθρωπος που πέρασε και άφησε το στίγμα του συνδυάζετε συνήθως με ένα τραγούδι.

Ένα τραγούδι που με τους στίχους και την μελωδία του, μου φέρνει στο μυαλό το πρόσωπο του και όσα έζησα μαζί του. Μετά από αυτά τα τραγούδια είμαι είτε συγκινημένος και αναπολώ το παρελθόν είτε βρίζω. Πιο συχνά το δεύτερο…

Θα σου παρουσιάσω πέντε τραγούδια, κάθε ένα αντιστοιχεί σε μια γυναίκα και κάθε γυναίκα σε μία ιστορία. Το κάθε τραγούδι ήταν εκεί, soundtrack της ιστορίας, είτε γιατί τα άκουγα εκείνη τη στιγμή, είτε γιατί ταίριαζαν με τον στοίχο τους, είτε επειδή με το ζόρι μου τα έβαλαν στο μυαλό οι ίδιες.

Το σίγουρο είναι το εξής: Οι γυναίκες έρχονται και φεύγουν σαν μετεωρίτες. μια ξαφνική λάμψη, μια ευχή για κάθε πεφταστέρι. Έπειτα τίποτα μέχρι την επόμενη. Τα τραγούδια όμως είναι εκεί, για να σου θυμίζουν σε αναπάντεχες στιγμές μετεωρίτες του παρελθόντος.

Ξεκινάμε λοιπόν:

Μάτια δίχως λογική (Μαχαιρίτσας) – για την “Goalkeeper”.

Στην τρυφερή ηλικία των 15-16 χρονών γνώρισα την Goalkeeper. Οι ομάδες μας ήταν οι εκπρόσωποι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Handball (ναι παίζω ΚΑΙ Handball τι?) οπότε ταξιδέψαμε στο ίδιο λεωφορείο. Εγώ φυσικά από τότε ήμουν κλασσικό nerd-άκι κολλημένος σε ένα βιβλίο με ακουστικά στα αυτιά ενώ οι συναθλητές μου φάσοναν μια μια τις αθλήτριες της γυναικείας ομάδας. Ξαφνικά μια κοπέλα έρχεται εκεί που καθόμουν, βγάζει το ακουστικό και το βάζει στο αυτί και μου λέει:

«Αχ τι ακούς? Ρεεεε αυτό είναι το αγαπημένο μου!!!!!»

Τα φτιάξαμε με συνοπτικές διαδικασίες. Πέρασε ο καιρός… και το λεωφορείο έφτασε. Ως άμαθο παιδαρέλι δεν είχα καταλάβει πόσο πεταχτούλα ήταν και τους επόμενους μήνες γεύτηκα την σκληρή γεύση του κέρατου. Ότι και να κάνω όμως η Goalkeeper έρχεται στο μυαλό μου κάθε φορά που ακούω αυτό το κομμάτι.

fact: η Goalkeeper έπιανε πουλιά στον αέρα…

No Promises (Shane Ward) για την «Προικισμένη»

Η Προικισμένη ήταν προικισμένη δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Στα χρόνια που πέρασα μαζί της γινόταν ολοένα και πιο προικισμένη αλλά ο θεός δίνει είτε ωραίο κορμί είτε μυαλό…

Παρόλα αυτά πέρασα τρία χρόνια από τη ζωή μου με αυτή τη κοπέλα που επέμενε να μου βάζει αυτό το fucking gay κομμάτι συνέχεια και αποφάσισε από μόνη της ότι ήταν ο ύμνος αυτής της «εκπληκτικής» μας σχέσης.

Τα όργανα μου δεν αντέχουν να ακούσουν το κομμάτι αυτό, πάνω από 10 seconds. Έπειτα πέφτω σε κώμα με σπασμούς. Πραγματικά μην πατήσετε το play από στο παρακάτω κομμάτι.

fact: η Προικισμένη έπιανε και αυτή πουλιά στον αέρα…

Χωρίς Εσένα (Ευσταθία) για την Weedow

Με την Weedow όλα έβαιναν καλώς μέχρι που καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε κοινό ανάμεσα μας. Μας πήρε ελάχιστο. Τρία χρονάκια μόνο. Το κομμάτι αυτό έχει πολύ περίεργο στίχο και πραγματικά καμιά φορά αναρωτιέμαι τι ήπιε η Ευσταθία όταν το έγραφε (μάλλον ξέρει η Weedow).

To θέμα είναι ότι το πρώτο couple είναι γραμμένο λες και μιλάει για μένα ενώ το δεύτερο έπεφτε εκπληκτικά πάνω στην Weedow. Το Χωρίς Εσένα είναι ένα κομμάτι που άξια τύλιξε τρία χρόνια από την ζωή μου, χωρίς να το εξαναγκάσει κανένας.

A Sight to Behold (Gojira) για την Γκοθού.

Η Γκοθού κατέχει σημαντική θέση στη καρδιά μου. Είναι το κορίτσι που ποτέ δεν εξομολογήθηκα τα αισθήματα μου, αφού πρόλαβε και έφυγε πολύ γρήγορα στο εξωτερικό. Δεν μοιάζαμε σε τίποτα αλλά ήμουν σίγουρος για την επιτυχία της πιθανής σχέσης.

Το A Sight to Behold είναι ένα εκπληκτικό thrash metal κομμάτι με βαριά brutal που είχε για ήχο κλήσης. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι τώρα και για τα επόμενα χρόνια αυτό το κομμάτι είναι και ο δικός μου ήχος κλήσης και μου θυμίζει την Γκοθού σε κάθε χτύπημα του κινητού μου.

Εκτός όταν με παίρνει κάποιος το πρωί…

Το Τραίνο (Μόνιμος Κάτοικος) για την Μπλιούντ.

Το κυνήγι μαίνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Η Μπλιούντ αντιστέκεται σθεναρά, αλλά ο επιμένων νικά όπως λέει ο σοφός λαός. Η κοπέλα έχει τον τρόπο της να με επηρεάζει και δεν μου φάνηκε περίεργο που σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να εντυπώσει την παρουσία της με ένα τραγούδι στο μυαλό μου, για να έρχεται απρόσκλητη όποτε βρει ευκαιρία.

Στα σχόλια θέλω να βάλετε και εσείς κομμάτια που σας θυμίζουν κάποιον, κάποια η κάτι. Αντε αντε…Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist