21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης [29/08] #SKG

Written by on 25 Ιουνίου 2018

Ενάντια στον πόλεμο των λίγων, για την ειρήνη των πολλών! #antirathess21

Όταν στη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση που βιώνουμε εδώ και χρόνια, έρχονται να προστεθούν οι απειλές νέων πολέμων, πρέπει να το φωνάξουμε καθαρά: στεκόμαστε ενάντια στον πόλεμο των λίγων. Στον πόλεμο που προκαλεί πόνο, προσφυγιά, περιβαλλοντική καταστροφή, για να φέρει κέρδη στη βιομηχανία όπλων, τις πολυεθνικές του πετρελαίου, τους ιμπεριαλιστές του κόσμου όλου.

Είμαστε με την ειρήνη των πολλών, των φτωχών, των εργαζομένων. Με την ειρήνη αυτών που χτίζουν γέφυρες αλληλεγγύης και αντάμωσης, αυτών που αγωνίζονται σε ολόκληρη τη γη για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αδικία, για ένα κόσμο χωρίς πολέμους.

Σε αυτή την αντάμωση είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις του 21ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Μια αντάμωση που περνά μέσα από τους κοινούς αγώνες των καταπιεσμένων, πέρα και ενάντια στους διαχωρισμούς της φυλής, του φύλου, του χρώματος, της καταγωγής, της γλώσσας, της θρησκείας. Τους αγώνες του παρελθόντος αλλά και αυτούς που μέλλονται να έρθουν για την ειρήνη, την κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την αδερφοσύνη των λαών.

Κήπος Εποχών // Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης 

 

-Θα έχει τραπεζάκια με υλικό από οργανώσεις και συλλογικότητες της αλληλεγγύης
-Θα έχει 6 κουβέντες τη μέρα για το προσφυγικό, τους εθνικούς ανταγωνισμούς στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, τη δίκη της Χ.Α….
-Θα έχει και εξαιρετικές παραστάσεις στο θεατράκι
-Πρόγραμμα έκπληξη στο παιδότοπο
-Ε, το Φεστιβάλ πάνω από όλα είναι η όλη ατμόσφαιρα κι ειδικά κάτω στο πάρκο της παραλίας

-ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΦΕΤΟΣ;

Φαγωθήκατε… Ορίστε, το πρόγραμμα του συναυλιακού αποτυπωμένο στο αφισάκι του.

Οι αναλυτικές παρουσιάσεις των φίλων και των μουσικών τους σχημάτων που μας κάνουν την τιμή να παίξουν για το Αντιρατσιστικό και να το στηρίξουν, αφιλοκερδώς – όπως πάντα – δεν αργούν!

Οι ΣυναυλίεςMonkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist