5 λόγοι για το Warcraft

Written by on 27 Μαΐου 2016

Στις 9 Ιουνίου έρχεται η ταινία που ο μικρός Αλλοδαπός περίμενε χρόόόόόνια και χρόνια. Μια ταινία που φημολογήθηκε ότι βγαίνει εδώ και δέκα χρόνια και που πέρασε από χίλια κύματα, βρήκε επιτέλους το δρόμο της και είμαι έτοιμος να την υποδεχτώ!

-Εσείς; 
-Τι; 
-Όχι;

Πάρε 5 λόγους για να αναμένεις και εσύ το Warcraft:
5. LotR but NOT!
Καλώς ή κακώς, πάρα πολλοί είναι αυτοί που το fantasy το έχουν συνδέσει με τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Οι συγκεκριμένες ταινίες είχαν ως βάση τα βιβλία του JRR Tolkien, ο οποίος εμπνεύστηκε από την κέλτικη και σκανδιναβική μυθολογία δημιουργώντας ένα επικό παραμύθι για την ατέρμονη πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό. 
Το Warcraft από την άλλη έχει βασιστεί σε δεκάδες fantasy βιβλία, στις προαναφερθείσες μυθολογίες και σε άλλες από όλον τον κόσμο και έχει δημιουργήσει έναν τεράστιο κόσμο που είναι διαθέσιμος να τον εξερευνήσεις αν έπαιζες το open map game της Blizzard
Σε αντίθεση με το LotR, στο Warcraft δεν υπάρχουν οι διακριτοί ρόλοι των καλών και των κακών. Τα Orcs δεν είναι άβουλα βάρβαρα ζώα, αλλά έχουν τον πολιτισμό τους, τα κίνητρά τους και τους λόγους τους για να εισβάλουν στο Azeroth και να διεκδικήσουν περιοχές για την πάρτη τους. 
Η ταινία θα δώσει τον ίδιο χρόνο σε ανθρώπους και orcs και θα αναπτύξει τους λόγους που έχει ο καθένας για να πολεμήσει και ταυτόχρονα εσύ θα πρέπει να διαλέξεις στρατόπεδο. 
Alliance vs Horde
Και είπαμε πρόσφατα πόσο σημαντικό είναι να βάζεις ένα τέτοιο δίλημμα στους θεατές. Το έκανε τέλεια το Captain America: Civi War

4. Fantasy 
Παιδιά, τα comic movies καλά κρατούν, αλλά το fantasy πεθαίνει. Τα Hobbit ήταν moneybates, ενώ κάτι Seventh Son δεν τα είδε ούτε η μάνα τους. Στην τηλεόραση το Game of Thrones πάει καλά, ενώ το Shannara Chronicles είναι αξιοπρεπές, αλλά είναι too much MTV…
Χρειαζόμαστε κάτι δυνατό για να αναγεννήσει το είδος και να πάρει τη σκυτάλη από το LotR. Αν δεν υποστηρίξουμε μια ταινία σαν το Warcraft, που φαίνεται ότι έχει σεβαστεί και τον απλό θεατή, αλλά και τον hardcore fan, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. 
Το ίδιο φυσικά πρέπει να κάνουμε και για το remake του DnD, αλλά και για το τιτανοτεράστιο KingsKiller Chronicles που έρχεται!
3. Lore 
Με θυμάμαι 15-16 χρονών να παίζω το DOTA, το παιχνίδι που ενέπνευσε το League of Legends και το DOTA2. 
To παιχνίδι αυτό ήταν μια μικρογραφία της ιστορίας του War of the Ancients στο Warcraft: Frozen Throne. Πριν ξεκινήσεις διάλεγες τον ήρωα σου. Με θυμάμαι να ξεκινάει το παιχνίδι κι εγώ να κάθομαι και να διαβάζω το backstory των 50 και πάνω χαρακτήρων και να μαθαίνω για τις φιλίες και τις έχθρες τους, που γεννήθηκαν και ποιους έχουν εχθρούς. 
Αυτό ήταν το λιγότερο. Το lore του Warcraft είναι άπειρο και έχει αναπτυχθεί στα παιχνίδια, σε βιβλία, comic και manga από πολλούς καταξιωμένους συγγραφείς του fantasy. Το υλικό είναι τεράστιο και αρκετό για πολλές τριλογίες, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, μοναδικά σκηνικά και επικότατες μάχες.

2. Tech

Ο Cameron έδειξε τον δρόμο με το Avatar, ο Andy Serkis δίδαξε την τέχνη με τον Gollum και τον Ceasar και ο μαθητής του Toby Kebbell φέρνει το motion capture και στον κόσμο του Warcraft.

Οι τεχνικοί και ο σκηνοθέτης εξήγησαν σε διάφορα promo videos ότι η ταινία δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχαν οι κατάλληλες εξελίξεις στον τομέα του motion capture, ώστε μια ταινία τόσο γεμάτη με cgi να μην φαίνεται καρτουνίστικη. Φυσικά σε αυτό βοήθησαν και τα τεράστια σκηνικά που στήθηκαν.

Δες στο παρακάτω video τους συντελεστές να μιλάνε για αυτό:
1. Fandome 

Και δεν μιλάω για την τεράστια μάζα κόσμου που σαν και μένα περιμένουν πως και πως αυτήν την ταινία, αλλά για όσους είναι μπλεγμένοι στην παραγωγή. Ο σκηνοθέτης Duncan Jones, έχει μέχρι τώρα μερικές αρκετά ψαγμένες sci-fi ταινίες στο τσεπάκι του, αλλά η πρώτη του big budget ταινία είναι αυτή.

Ο λόγος που ο πρόεδρος της Blizzard τον επέλεξε είναι γιατί αγαπάει το παιχνίδι και τον κόσμο του μέχρι τα μπούνια.

Από την άλλη, είδα με χαρά τον Robert Kazinsky (παίζει τον Orgrim) να λέει ότι παρακαλούσε για ένα ρόλο στην ταινία. Μέσα σε όλους και ο πρόεδρος της Blizzard, που ασχολείται πάρα πολύ με την ανάπτυξη του lore, είναι χωμένος κι αυτός ώστε να μη μας βγει κανένα Avatar – Last Airbender η φάση.

Με τόσο κόσμο που αγαπάει το υλικό είμαι σίγουρος ότι θα δούμε μια ταινία που θα φέρει το αγνό και fun fantasy του Warcraft όπως πρέπει στις οθόνες και θα έχουμε ένα francise που έχει τόσα πολλά να μας προσφέρει…Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist