Allodapos x Εκδόσεις Ψυχογιός: Endgame – Το Κάλεσμα (Το βιβλίο που έχει την φιλοδοξία να γίνει πολλά παραπάνω)

Written by on 24 Νοεμβρίου 2014

To Endgame είναι ένα βιβλίο που έχει φιλοδοξίες. Θέλει να γίνει το επόμενο φαινόμενο, να κατακτήσει το αναγνωστικό κοινό και γιατί όχι, και το κινηματογραφικό. Πως θα το κάνει αυτό? Δημιουργώντας κάτι παραπάνω απο ένα βιβλίο.

Ο Τζέιμς Φρέι, ένας εκ των δύο συγγραφείς, όταν ήταν μικρός είχε διαβάσει το βιβλίο Masquerade, ένα παιδικό βιβλίο, που το 1980 είχε κάνει αίσθηση γιατί στην ουσία ήταν ένα κυνήγι θησαυρού, με τρόπαιο ένα χρυσό λαγουδάκι αξίας 40.000 λιρών. Μετά απο τόσα χρόνια, ο Φρέι αποφάσισε να κάνει το ίδιο και να φτιάξει ένα βιβλίο που εκτός απο την ιστορία του, θα σου προσφέρει την ευκαιρία να παίξεις και εσύ. Στόχος τώρα είναι τα 500.000 δολάρια.

Όλοι οι πολιτισμοί στη γη πιστεύουν σε κάποιους θεούς… Διάσπαρτα βρίσκονται αρχαία μνημεία, των οποίων ο σκοπός είναι άγνωστος. Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι οτι όλα συνδέονται. Οι άνθρωποι ήξεραν αλλά ξέχασαν. Υπάρχουν όμως κάποιοι που ξέρουν ακόμα. Τα Συμβούλια 12 αρχαίων πολιτισμών, ξέρουν για τους “αρχαίους θεούς” και για το Γεγονός και προετοιμάζονται.

Κάθε πολιτισμός εδώ και 9.000 χρόνια έχει κάθε στιγμή έναν Παίκτη έτοιμο. Η ηλικία τους είναι απο 13 εως 18 και είναι εκπαιδευμένη σε πολεμικές τέχνες, επιβίωση, ηλεκτρονικό πόλεμο, ανάλυση γρίφων κτλ. Είναι φονικοί και πανέξυπνοι.

Όταν το Γεγονός αρχίσει, οι 12 Παίκτες θα αρχίσουν ένα κυνήγι θησαυρού (μαζί με αυτούς και εμείς) με τον νικητή να έχει την ευκαιρία να σώσει τον Πολιτισμό του απο την απόλυτη καταστροφή.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι “αρχαίοι θεοί”, οι Άνθρωποι του Ουρανού όπως τους ονομάζει η ευγενική αυτόχθονη Αμερικάνα Σάρα ή αλλιώς Ανουνάκι όπως τους αποκαλεί η αδίστακτη Σουμέρια Κάλα?

Οι Παίκτες θα αρχίσουν ένα κυνήγι στο οποίο όλα επιτρέπονται και ο στόχος είναι η επιβίωση. Άλλοι θα πολεμήσουν για να σώσουν τους δικούς τους και άλλοι γιατί απλά τους αρέσει το αίμα.

Με δώδεκα (και παραπάνω) πρωταγωνιστές, μου φαινόταν δύσκολο να μπορέσουν οι συγγραφείς να κρατήσουν ισορροπία, αλλά με χαρά διαψεύσθηκα. Τα κεφάλαια είναι μικρά και διαβάζονται με τεράστια ευκολία και οι χαρακτήρες εναλλάσσονται τακτικά, ενω ο ρυθμός είναι γρήγορος με την δυνατότητα να μπορείς να σταματήσεις όποτε θες την ανάγνωση (χάρη στα μικρά κεφάλαια).

Η ιστορία είναι μια κλασσική young adult περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που δεν είναι για νόμπελ λογοτεχνίας, αλλά κάλλιστα, μια πολύ καλή ανάλαφρη συντροφιά. Αν απο την άλλη μπεις στον πειρασμό να ασχοληθείς με τον γρίφο, φυσικά τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Στο βιβλίο υπάρχουν links που θα σε πετάξουν σε κομμάτια του γρίφου, φωτογραφίες με στοιχεία και πολλά άλλα. Το έπαθλο είναι 500.000 δολάρια σε χρυσό που βρίσκονται σε ειδική θήκη στο Las Vegas και περιμένουν τον νικητή. Τον γρίφο τον έφτιαξαν καθηγητές του MIT.

Όπως είπαμε το Endgame δεν είναι απλά ένα βιβλίο. Ένα στούντιο  της Google έχει φτιάξει ήδη mobile game που βασίζεται στο βιβλίο, η ταινία θα αρχίσει το pre-production σε μερικούς μήνες και στα επόμενα δύο βιβλία της σειράς το έπαθλο θα ανεβεί σε ένα εκατομμύριο και έναμιση στο τελευταίο.

To Endgame έχει φιλοδοξίες λοιπόν. Το αν θα πιάσει και γίνει φαινόμενο είναι κάτι που μένει  να το δούμε. Το φινάλε πάντως δεν το περίμενα, και η πλοκή έχει μπερδευτεί τόσο που αναμένω το δεύτερο μέρος για να δούμε τι θα γίνει τώρα που ξεκλειδώθηκε το Κλειδί της Γης και το ποιος θα είναι ο νικητής στο παιχνίδι , στο Γεγονός που θα κρίνει το μέλλον της Ανθρωπότητας!

Μέχρι το τέλος όμως δεν είναι κακό για λίγο κλασσικό, μία γκόμενα σε τρίγωνο, romance…

Ημ. Έκδοσης : 07/10/2014
Τιμή: 15,93 €
Σελίδες : 608
ISBN: 978-618-01-0673-2
Σχήμα: 14 x 21 cm
Μεταφραστής: ΚΟΛΥΔΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
Δες και τα υπόλοιπα βιβλία των
Εκδόσεων Ψυχογιός που σας προτείνουμε.
Download free e-books and originals stories απο την
Βιβλιοθήκη του Αλλοδαπού
Μοιράσου και ανακάλυψε fan fiction και original ιστορίες στο Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist