Οι καλύτερες Marvel στιγμές, στο τηλεοπτικό σύμπαν του Netflix

Written by on 14 Ιουνίου 2019

Με αφορμή το τρέιλερ της τρίτης σεζόν της Jessica Jones, δηλαδή και του οριστικού φινάλε του τηλεοπτικού σύμπαντος της Marvel στο Netflix , βρήκα την ευκαιρία να κάνω μια αναδρομή στις καλύτερες στιγμές που μας χάρισε ο κόσμος των Daredevil, Luke Cage, Iron Fist, Jessica Jones, Punisher, άλλα και η limited σειρά The Defenders.

Είναι φανερό ότι η Marvel έκανε όλα τα σωστά βήματα για να βγάλει μια σειρά από πετυχημένες ταινίες, το Infinity Saga, δηλαδή τις 22 ταινίες του MCU από τον Iron man του 2008 μέχρι το Endgame του 2019, που μας έδωσαν ένα φανταστικό blend από διάφορους σούπερ ήρωες, οι οποίοι μοιράστηκαν το ίδιο σύμπαν και οδηγήθηκαν στην τελική αναμέτρηση του Endgame μέσα από μια σειρά άλλων ιστοριών που συχνά αλληλεπιδρούσαν η μία την άλλη, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό των Avengers και την μεγάλη μάχη με τον τιτάνα Thanos.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι στο ίδιο σύμπαν η Marvel σε συνεργασία με το Netflix γέννησε ένα ακόμη σύμπαν μέσα στο MCU, το τηλεοπτικό σύμπαν, όπου πρωταγωνιστές ήταν ο Daredevil, η Jessica Jones, o Luke Cage, o Iron Fist και ο Punisher. Έτσι λοιπόν, εκτός ότι συχνά οι σειρές μας θύμιζαν ότι ανήκουν στο μεγάλο Marvel Universe με αναφορές σε διάφορους εκδικητές και σημεία από τις ταινίες, ακολουθήθηκε και η ίδια συνταγή, δηλαδή το blend όλων αυτών των χαρακτήρων άλλα και δευτερευόντων χαρακτήρων όπως η νοσοκόμα Claire Temple που εμφανιζόταν σε κάθε σειρά.

Μέσα από τις πρώτες πετυχημένες σεζόν όλων αυτών των σημαντικών ηρώων που παλεύουν με τα πάθη τους σε μια σκοτεινή και όμορφα σκιαγραφημένη comic-like Νέα Υόρκη, οι ήρωες μας συστήθηκαν μέσα από καταπληκτικές σκηνές που δεν νομίζω ότι είχαμε δει ανάλογες ως εκείνη την στιγμή στην τηλεόραση.

Προσωπικά η ιστορία με το The Hand (το χέρι), την αδελφότητα από φονικούς ninja πολεμιστές που κυριεύουν ύπουλα και έξυπνα την Νέα Υόρκη και ψάχνουν τον ελιξίριο με το οποίο ανασταίνονται οι νεκροί, με κράτησε στις σειρές και με έκανε να δω την μία μετά την άλλη. Βρήκα υπέροχο το πως έστησαν την απειλή του Hand με τέτοιον τρόπο, ώστε σε ανάγκαζαν να δεις όλες τις σειρές για να ενώσεις τα κομμάτια του παζλ μέχρι να φτάσεις στην κορύφωση που ήταν το Defenders, δηλαδή η ένωση όλων αυτών των ηρώων που προανέφερα, για να δώσουν την ύστατη μάχη με το The Hand.

The Hallway Fight

Βεβαίως βεβαίως, η πρώτη σκηνή που ξεχώρισε σε όλο το τηλεοπτικό σύμπαν της Marvel , ήταν η σκηνή με την μάχη στον διάδρομο, μια σκηνή που ο Daredevil πολεμάει τους απαγωγείς ενός παιδιού και εμείς βλέπουμε αυτήν την μάχη με κρατημένη την ανάσα καθώς δεν ξέρουμε τι θα μας έρθει! Η σκηνή κατάφερε να θεοποιήσει το ύφος της σειράς και να σου αποδείξει ότι χωρίς εξωγήινους κατακτητές, ακριβά εφέ και μακρινούς κόσμους , η Μarvel μπορεί να δώσει μια εξίσου καλή comic-based ιστορία.

Jessica x Luce Sex Scene

Η αμέσως επόμενη σκηνή που ξεχώρισε είναι αυτή από την σειρά της Jessica Jones με την ίδια να έρχεται σε πολύ στενή επαφή με τον Luke Cage και…κχμμ, γενικά ήταν πολύ καλή σκηνή, αυτό. Η επόμενη όμως σκηνή που ξεχώρισε είναι αυτήν από την σειρά Luce Cage , όπου υπό την απειλή του όπλου, σου συστήνει την ηθική των δρόμων στο σύμπαν που έχει χτίσει η Marvel άλλα και την ηθική του ήρωα που αρνείται να γίνει θύμα ληστείας και αποφασίζει να πάρει θέση για την δική του κοινότητα, μια σκηνή που καθορίζει την κουλτούρα της σειράς Luke Cage, εξαιρετικό μήνυμα, άρτια εκτέλεση.

The Rooftop Scene

Η πιο Comic σκηνή όμως ξεκάθαρα είναι αυτή που ο Punisher έχει δέσει τον Daredevil σε μια ταράτσα της Νέας Υόρκης στην δεύτερο σεζόν , η όλη σκηνή είναι έκθεση επιχειρημάτων ανάμεσα στο είδος και την ποιότητα αγώνα που δίνει ο Daredevil στους δρόμους ενάντια την ψυχρή, μιλιταριστική φιλοσοφία του Punisher. Σκηνή βγαλμένη από τα παλιά καλά τεύχη της Marvel!

Unstoppable force meets an immovable object

Γενικά είναι κλισέ οι δυο ήρωες που συναντιούνται πρώτη φορά να μαλώνουν μεταξύ τους πριν ενωθούν για την μάχη με το κακό, όμως στην περίπτωση του Iron Fist με τον Luke Cage , η στιγμή αυτή έδρασε πολύ αποτελεσματικά, κάπως έτσι λοιπόν μάθαμε τι γίνεται όταν η σιδερένια γροθιά του αθάνατου Iron Fist χτυπάει το αδιαπέραστο δέρμα του Luke Cage.

KILGRAVE BEST MOMENTS

Στην συνέχεια έχουμε την αγαπημένη Jessica και πάλι, η σειρά με κράτησε ιδιαίτερα γιατί είχε πολλά Noir στοιχεία άλλα οι έντονες ψυχολογικές συγκινήσεις που χτυπούσαν την ήδη τραυματισμένη ψυχολογικά Jessica ήταν το δυνατό χαρτί της σειράς, αποκορύφωση φυσικά η αποκάλυψη ότι ο άντρας που της έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα ψυχολογικά, ο άνθρωπος που την “έσπασε” και αυτή έκανε τα πάντα για να τον ξεφορτωθεί και να γλυτώσει από τα νύχια του , είναι ζωντανός και επέστρεψε για αυτήν!

Kingpin vs Ben Urich

Η επόμενη σκηνή που πραγματικά είχε ωραίο μήνυμα και νόημα ήταν η συνάντηση του Kingpin με τον βετεράνο δημοσιογράφο Ben Urich, ο οποίος γράφει την τελευταία του ιστορία, την απόπειρα να ξεσκεπάσει τον Kingpin, όταν ο διαβόητος Wilson Fisk τον επισκέπτεται στο σπίτι του, ο Ben μπροστά στην θανάσιμη απειλή που πρεσβεύει ο Kingpin δεν διστάζει ούτε στιγμή, ένα έξυπνο μήνυμα για την ελευθερία του λόγου και την εκβίαση του τύπου και της δημοσιογραφίας. Good job Marvel.

Marvel’s Daredevil – Season 2 | Featurette: Elektra

Μια στιγμή που έκλεψε τις εντυπώσεις είναι η εμφάνιση της Electra στην δεύτερο σεζόν του Daredevil, εκτός ότι η σεζόν ήταν τέλεια από κάθε άποψη, το χτίσιμο της σχέσης των δυο χαρακτήρων έγινε με πολύ ωραίο τρόπο, πειστικό αληθινό άλλα και πέρα για πέρα Marvel.

Daredevil, Punisher, Elektra, and Stick vs Nobu and The Hand

Η εμφάνιση του Stick , καθώς και οι ατάκες του κέρδισαν σίγουρα τους fans άλλα η καλύτερη στιγμή της σεζόν και η κορύφωση της σχέσης Daredevil – Electra ήταν η μάχη των δυο με τους πολεμιστές του the Hand ενώ απ την μάχη βέβαια δεν έλειπε και ο Punisher.

Αυτό οδήγησε στο φινάλε της ιστορίας με τους The Hand και τους Defenders με τις καλύτερες στιγμές που ξεχώρισα , όπως αυτήν με την μάχη όλων των Defenders μαζί στο Midland circle, την αποκορύφωση της δύναμης του αθάνατου Iron fist στο τελευταίο επεισόδιο και την αποκάλυψη του Δράκου Shou-Lao(?) απ όπου η οργάνωση The Hand έπαιρνε την “ουσία” για να γίνονται αθάνατοι.

Αγαπημένη στιγμή επίσης είναι όλη η τρίτη σεζόν Daredevil!

Όμως ολοκληρώνοντας πραγματικά είναι δύσκολο να καταγράψει κανείς όλες τις υπέροχες στιγμές της Marvel στο Netflix, ήταν πολλές και για πολλούς και διάφορους λόγους, αυτό που κρατάμε είναι οι στιγμές με τους ήρωες και οι ιστορίες που τους είδαμε να ζουν μέσα απ το γυαλί,, μέσα από την δυνατότητα του χρόνου, οι δημιουργοί έχτισαν χαρακτήρες μοναδικούς, διαφορετικούς, πειστικούς σε έναν εξίσου μοναδικό και πειστικό κόσμο βγαλμένο απ τις σελίδες των καλύτερων comics.

Αναμένω την τελευταία σεζόν της Jessica Jones στο Netflix στις 14 Ιουνίου και έπειτα ο κύκλος θα κλείσει. Η Marvel είπε πως θα ανακοινώσει περισσότερα μέσα στο καλοκαίρι, και για το Phase 4 των ταινιών της άλλα και για το τηλεοπτικό της μέλλον, εμείς έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ως τώρα περιμένουμε ευλαβικά.Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist