5 λόγοι που το Black Lightning είναι η καλύτερη superhero σειρά αυτή τη στιγμή!

Written by on 18 Οκτωβρίου 2018

Πρεμιέρα Black Lightning για τη δεύτερη season και μετά την πολύ καλή πρώτη, μπορούμε να πούμε ότι με αυτό το επεισόδιο και μόνο βάζει γερές βάσεις για να καθιερωθεί ως η καλύτερη superhero σειρά for the moment.

Οι λόγοι:

  1. Έχει στυλ και χαρακτήρα. Θυμίζει Luke Cage στο κομμάτι της ανάδειξης της μαύρης κουλτούρας, αλλά είναι ο φτωχός συγγενής. Δεν έχει λεφτά για guest από Stephen Marley και Rakim, ωστόσο αγκαλιάζει την πιο street level σύγχρονη μουσική αλλά και ολόκληρο το black experience.
  2. Ξεκάθαρο μήνυμα. Η σκέψη είναι πολύ απλή και ταυτόχρονα η βάση στην οποία χτίστηκαν τα μεγαλύτερα comic στην ιστορία. Παίρνεις ένα κοινωνικό φαινόμενο και το αναλύεις μέσα από το πρίσμα του υπερηρωιλικιού. Στη περίπτωση μας το ναρκωτικό (Green Light) που πασάρει η κυβέρνηση στις μαύρες κοινότητες για να τσεκάρει τα αποτελέσματα είναι μια ευθεία αντιπαραβολή του Crack και το πως οι κυβερνήσεις των Αμερικανών το χρησιμοποίησαν για να καταστείλουν τα χαμηλότερα ταξικά στρώματα μαύρων και λατίνων.
  3. Ανάλαφρο και χαλαρό, αγγίζει το cheesiness των άλλων DC σειρών αλλά όσο ακριβώς πρέπει!
  4. Ο villain είναι τόσο καλός που μόνο με τον Fisk του D’Onofrio μπορώ να τον συγκρίνω! Τρομερή δουλειά από τον Marvin ‘Krondon’ Jones III ο οποίος είναι το ΤΕΛΕΙΟ casting. Eίναι γνωστός rapper με το alias Krondon και μέλος των Strong Arm Steady, αλλά και πραγματικά αφροαμερικανός αλμπίνος.
  5. Το μόνο πρόβλημα ήταν οι χορογραφίες μάχης, αλλά κάτσε δες την hallway fight και την τελευταία σκηνή του επεισοδίου στο s2,ep1 και έλα πες μου ότι δες έμεινες μαλάκας :O

Daredevil έχεις σοβαρό ανταγωνισμό.
You need to step up…

 Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist