Ο Bouklas ονειρεύεται ένα MPC – Interview

Written by on 20 Μαΐου 2019

Τον Μπούκλα τον έχω ακουστά εδώ και πολύ καιρό. Τέταρτη Αγέλη, Ladose, κτλ, αλλά τα προσωπικά του project είναι αυτά που μου έχουν τραβήξει περισσότερο την προσοχή.

Τα προσωπικά του project κορυφώνονται με το The Groove Chronicles. Ο Μπούκλας δημιουργεί μπιτάρες, συνεργάζεται με djs που τα απογειώνουν με τρομερά scratch και τα feats στα φωνητικά φέρνουν αμερικάνικη χροιά και γαλλική φινέτσα σε έναν δίσκο που και χωρίς όλα αυτά θα ήταν τοπ επιπέδου.

Με αφορμή τον νέο δίσκο, αλλά και το τοπ 10 που ετοίμασε για μας ο Bouklas, καθώς είναι ο featured artist των Monkey Bros για τον μήνα Μάιο, του στείλαμε μερικές ερωτήσεις κι αυτός απάντησε με την αμεσότητα που θα είχε αν έπινε καφέ με έναν φίλο…

– Έχω δει πιτσιρικά να έρχεται από μακριά μόνο και μόνο για να αποκτήσει την κασέτα σου, TheBouklamentals (EncounterTapes). Όχι μόνο ο τύπος πήρε λεωφορεία για να έρθει για τα μπίτια σου, αλλά και για κασέτα!

Έλα ρε… Δεν έτυχε να μου το πει ο Northical. Ωραίος ο πιτσιρικάς!!

– Μύησε μας λίγο στην διαδικασία σου σχετικά με το χτίσιμο ενός beat. (Πως ξεκινάς, τι μηχανήματα χρησιμοποιείς κτλ)

Το χτίσιμο ενός beat για μένα είναι ιεροτελεστία! Τα beats όπως και τα κομμάτια μου είναι κάτι σημαντικό για μένα γιατί είναι η μουσική ΜΟΥ! Αντιπροσωπεύει εμένα οπότε πρέπει να δώσω το καλύτερο δυνατό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Για να ξεκινήσεις ένα beat πρέπει να σου κάνει το κλικ το sample. Μετά από αυτό ξεκινάς και το χτίζεις σιγά σιγά.

Το όνειρο μου είναι να πάρω MPC, αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα. Επίσης μου έχουν περάσει από το μυαλό το Maschine και το Roland SP-404sx, αλλά πάλι τίποτα. Ακόμα συνεχίζω να φτιάχνω τα beats μου με το FL studio και με ένα midi keyboard Akai MPK mini για τις μπασογραμμές και τα synths.

– Με την συμμετοχή του INTeLL ακουμπάς τη διεθνή καριέρα. Ποιο είναι το επόμενο βήμα;;

Δεν θεωρώ ότι ακουμπάω κάτι. Όπως λέω και με τους δικούς μου «μουσικούλα να γίνεται μωρέ». Γνωρίζοντας ότι με το να φτιάχνεις beats μπορείς αυτομάτως να μιλήσεις την παγκόσμια γλώσσα της hip hop σκηνής… Δεν έχω κάτι να χάσω, οπότε προχωράω.

Κατά διαστήματα έχω μιλήσει με πολλά μικρά και μεγάλα ονόματα της διεθνής σκηνής.

Η επόμενη κυκλοφορία σίγουρα είναι ένα άλμπουμ μαζί με έναν mc από την Philadelphia. Τον Nico the Beast. Έχουμε το άλμπουμ έτοιμο με 13 tracks και μας έχουν μείνει οι μίξεις και επίσης ετοιμάζω ένα project με διάφορους mcs από Ευρώπη και Αμερική. Δεν είναι γνωστά ονόματα, αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Μουσικούλα να γίνεται να γουστάρουμε.

– Βγάζεις ένα oldschool vibe. Πως σου φαίνεται η κατάσταση του ραπ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή; Το δίπολο oldschool/newschool, Rap/Trap και τις μεταστροφές πολλών πρωτεργατών του ελληνικού ραπ στο εμπορικό trap;;

Η κατάσταση του ραπ στην Ελλάδα θεωρώ ότι έχει ανέβει επίπεδο. Υπάρχουν καταξιωμένοι και mcs και παραγωγοί που έχουν κάνει το βήμα παραπέρα.

Θα σου μιλήσω προσωπικά. Δεν μου αρέσει αυτή η Trap μουσική. Είναι κάτι πολύ μακριά από μένα και από τα δικά μου γούστα. Παραγωγικά αυτή η μουσική  είναι πολύ καλή με ωραίες συνθέσεις ωραία μπάσα κτλ απλά είναι πολύ μακριά από μένα και από αυτό που μου αρέσει.

Τώρα όσον αφορά τους πρωτεργάτες ας κάνουν ό,τι θέλουν, μεγάλα παιδιά είναι και μπορούνε να κρίνουν μόνοι τους τι είναι καλύτερο για τον εαυτό τους. Δεν θα το κρίνω εγώ αυτό.

– Πες μας δυο λόγια για τα Γκρούβι Χρονικά του Μπούκλα

Αυτόν τον δίσκο τον δούλευα αρκετό καιρό. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος και ότι πάντα μου άρεσαν κομμάτια και beats που έχουν ένα hype. Έτσι αποφάσισα να κάνω τον δίσκο γιατί ήθελα αυτός που τον ακούει να κουνιέται από μόνο του το κεφάλι του. Να γκρουβάρει.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον JK One για τις ατέλειωτες ώρες μίξης και την κατανόηση που έδειξε. Τον Μάντο Βασίλειο (Pena Design) για το υπέροχο εξώφυλλο και τη δουλειά που έριξε και τον Dj Mysterons aka Γιώργος Μουταφτσής που πίστεψε σε μένα!

Τσεκάρετε το Τοπ 10 του Boukla και επισκεφθείτε την σελίδα του Mind the Wax για να αγοαράσετε το βινύλιο!Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist