#chaoticscifi από τον Κώστα Παντούλα στην Τροχαλία | ATH

Written by on 11 Αυγούστου 2018

O Κώστας Παντούλας ζει και εργάζεται στην Αθήνα όντας εικονογράφος και comic artist.  Οι δουλειές του σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι πολλές και με πολύ ενδιαφέρον, όμως στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να απαθανατίζει στο χαρτί την επίδραση της φύσης και της τεχνολογίας στο ανθρώπινο σώμα, σε μία χαοτική τεχνοβιολογική ραγδαία ανάπτυξη.

Το αποτέλεσμα είναι 23 πίνακες που είναι διαθέσιμοι στον Πολυχώρο Τροχαλία στο Μαρούσι, σε μία έκθεση που θα κρατήσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

ΔΤ
Ο Κωνσταντίνος Παντούλας παρουσιάζει στον πολυχώρο της Τροχαλίας, μέρος της τελευταίας θεματικής του #chaoticscifi .Η σειρά έχει ως στόχο την έκφραση του χαοτικού, μέσα από το οπτικό πρίσμα της επιστημονικής φαντασίας. Τα έργα είναι δουλεμένα με μελάνι και ακουαρέλα σε χαρτί, σχεδιασμένα από μνήμης και φαντασίας με έντονο σκιτσογραφικό και ”ρετρό” χαρακτήρα. Ο χώρος της Τροχαλίας στο Μαρούσι είναι κάτι παραπάνω από ένα all-day cafe-restaurant, με το χειροποίητο στοιχείο να απλώνεται από την διακόσμηση στην επιπλοποιεία, δίνοντας την έντονη αίσθηση ενός φιλόξενου εικαστικού εργαστηρίου.

Mιλήσαμε με τον Κώστα στην τελευταία μας εκπομπή (στο 131.20)


ΤΡΟΧΑΛΙΑ – Μαρούσι [FB Εκδήλωση]

Ο Κ.Παντούλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984.Αποφοίτησε από την σχόλη Ορνεράκης το 2006 και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2014.

Η πιο γνωστή του δουλειά είναι το Lost in Space, μεταφορά σε κόμικ επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς Lost In Space του Carey Wilber,( σεναριογράφος του Star Trek και δημιουργός του χαρακτήρα Khan) που μέχρι τότε δεν είχαν δει το φως. Εκδίδονται το 2016 με τον τίτλο Irwin Allen’s Lost in Space: The Lost Adventures (επιμέλεια Holly Interlandi, χρώμα Patrick McEvoy, έκδοση American Gothic Press – Famous Monsters).

Άλλα έργα του περιλαμβάνουν τον Στρατιώτη Κέιν (2008-2010), σειρα 5 τευχών σε περίπτερα και καταστήματα κόμικς σε σχέδιο και σενάριο του ίδιου. Το 2014 συνεργάζεται με τον Βραζιλιάνο γλύπτη Marcus Deleo και των συνεργάτη του Βαλέριο Ισάκοφ, στο project (action figures) Platinum Dolls και τo 2015 σχεδιάζει για την σειρά κόμικ Electromagnate, σενάριο  John Rapacciuolo, για την Annadale Comics. Το 2016 σχεδιάζει μια spinoff ιστορία για το Άγγλο-Ουκρανικό web comicsUptown Chronicles” (σενάριο Mikhail Pimenov και Richard Mooney) μέρος τις καμπάνιας για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο πολιτικό σύστημα της Ουκρανίας.

Το 2013-2015 αναλαμβάνει την φιλοτέχνηση των εξώφυλλων, της σειράς ” Γεροντοπείσματα ” για τον συνθέτη Δημήτρη Καρά, με συμμετοχές πολλών τραγουδιστών και μουσικών όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, Βασίλης Καρράς, Β. Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Κότσιρας, Νικήτας Κλιντ, Πάνος Κατσιμίχας, Μανώλης Μητσιάς, Αρετή Κετιμέ κ.α.

Το 2017-2018 σχεδιάζει παράλληλα τους τίτλους κόμικ, Sharks on a Train (σενάριο John Rapacciuolo), Dead and Forgotten (σενάριο Isaac Jean Francois}, Decay of Sanity (σενάριο, Robert Glowa), 21st Century Man (σενάριο Atabay Sarami) και συνεχίζει την συνεργασία του στο Uptown Chronicles.

Tagged as


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist