Όλα όσα είδαμε στους Clutch και Cypress Hill στο Fix

Written by on 25 Ιουνίου 2019

– Clutch, BRMC, Planet of Zeus

Ολοκληρώθηκε η διαβολοβδομάδα με επιτυχία! Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο Fix, φέρνοντας επιλεγμένα ονόματα από το αθηναϊκό Release ήταν επικό και βγαλμένο μέσα από wet dreams.

Μετά τον Damian σειρά είχε η τριπλή επίθεση Clutch, BRMC και Planet of Zeus. O καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος, ο κόσμος ελαφρώς λιγότερος, αλλά η τριάδα είναι φτιαγμένη για να προσφέρει πανικό.

Οι Planet έπαιξαν λιγότερα από 40λεπτά, κάτι που με χάλασε να σας πω την αλήθεια. Τα προηγούμενα χρόνια βλαστημούσα που λόγω εξεταστικών έχανα τις συναυλίες Planet/Clutch και πίστευα ότι δεν πρόκειται να τους ξανά δω μαζί, τώρα που οι Έλληνες στονεράδες έχουν μεγαλώσει τόσο.

Πήγα στο φιξ λοιπόν για να δω Planet όσο ήθελα και Clutch…

Με την εμφάνιση των BRMC άρχισαν οι πρώτες σταγόνες. Όσοι ήθελαν είχαν υπόστεγο, οι άλλοι το ζήσαμε rock n’ roll στη βροχή, με τους χαοτικούς Black Rebel να βαράνε κιθάρες αλύπητα. Δεν ήταν τόσο συμμετοχικοί με το κοινό, αλλά είναι δεξιοτέχνες και έχουν το κατάλληλο attitude. Μπορώ να πω ότι η μπάντα κέρδισε πολλούς φίλους εκείνη τη βραδιά.

Οι Clutch βγήκαν ξεσηκώνοντας τον κόσμο με το Mob Goes Wild. Ο χορός ξεκίνησε και δεν σταμάτησε για την επόμενη ώρα. Έπαιξαν αρκετά καινούρια κομμάτια, αλλά ο τελευταίος δίσκος τους ήταν πολύ καλός, με κομμάτια που αξίζουν να βρίσκονται στο setlist τους και η απόδοση τους ήταν εξαιρετική…

… τόσο εξαιρετική που δεν είχε τίποτα από αυτό που θα περίμενες από μια stoner/rock n roll μπάντα από το Τέξας. Η μπάντα έχει φτιάξει όνομα, έχει καλοδουλευτεί και γυαλιστεί και μοιάζει λίγο προκατ. Δεν με χάλασε, αλλά θα ήθελα λίγη βρωμιά.

– Cypress Hill

Στους Cypress Hill καταφέραμε να φτάσουμε στο τέλος της εμφάνισης του Δωδέκατου που είχε ήδη ζεστάνει το κοινό. Κλείνοντας ανέφερε ακριβώς αυτό που όλο το κοινό σκεφτόταν: ώρα να δούμε στη Θεσσαλονίκη μια μπάντα που ακούγαμε από τα 13 μας.

Στην σκηνή σκάει ο Mix Μaster Mike. Ο Mix Master φημολογείται ότι δεν κατεβαίνει πια στα DMC World Championships για να είναι δίκαιο και για τους υπόλοιπους… Από το 2018 είναι με τους Cypress Hill ενώ έχει μπει στο Hall of Fame ως μέλος των Beastie Boys.

To opening του άλλαξε αμέσως το κλίμα και καταλάβαμε ότι θα δούμε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη Θεσσαλονίκη. Ο ήχος του ήταν στιβαρός, ο Mike σκράτσαρε ανεξέλεγκτα και επέλεξε funk beats, hip hop και EDM. H αντίδραση του κόσμου δείχνει ότι διψάει για κάτι τέτοια. Υπάρχει ίσως χώρος και για περισσότερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Θεσσαλονίκη…

Ο B-Real ανέβηκε στη σκηνή με το Band of Gypsies, ακολούθησε ο Sen Dog και από εκεί και πέρα τα πράγματα οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα τρομερό φινάλε. Το setlist είχε θρυλικές κομματάρες και αρκετά από τον καινούριο δίσκο, η λάτιν καταγωγή του συγκροτήματος εκτοξεύθηκε μέσα από το drumset με djebe, congas, bongos κτλ που έκαναν τα beats ακόμα πιο χορευτικά.

Οι Cypress έκλεισαν με το Jump Around και μας διαολόστειλαν στα σπιτάκια μας για να θυμόμαστε τους θρύλους του Hip Hop για πολύ καιρό ακόμα!

  • Στους Clutch οι μπίρες τελείωσαν από τις 23:00. Δεν ξέρω ποιος έκανε το λάθος, αλλά μάλλον υποτίμησε το λαρύγγι του ροκά που δεν ξεδιψάει με τίποτα…
  • Διαφορές μεταξύ Rock & Reggae/Hip Hop: Ο μπάφος φέρνει πείνα, τα Goodys βγάλανε χρήμα με Damian και Cypress (αλλά όχι τόσο με Clutch), ενώ οι διοργανωτές πρέπει να σκεφτούν να χώσουν μέσα και μια κρεπερί/βαφλιέρα 😉
  • Ακόμα ελπίζω ότι θα ανακοινωθούν και για Θεσσαλονίκη οι Prophets of RageMonkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist