DOPE – Το Αριστουργηματάκι του ανεξάρτητου Σινεμά!

Written by on 22 Οκτωβρίου 2015

Πρωτότυπη, ουσιαστική και διασκεδαστική. Το Dope το έμαθα ως διαμαντάκι του ανεξάρτητου σινεμά και σαν την ταινία απο το περασμένο Sundance που άφησε τρομερές εντυπώσεις και καθώς την έβλεπα με έπιασα να την θαυμάζω για πάνω απο ένα στοιχείο.

Ο Malcolm, o Jib και η Diggy είναι τρεις φίλοι που ασχολούνται με την μουσική βγάζοντας το τεράστιο geek πάθος. 
Αυτό το geekness φαίνεται απο τόσο απο τα ρούχα τους όσο και απο τα μαλλιά τους που δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω ακριβώς… μπερδεύομαι. Είναι το ίδιο γελοία και φανταστικά…
Οι τρεις τους μεγαλώνουν σε κακόφημη γειτονιά, με ένα σχολείο που το φιλάνε σεκιουριτάδες και που οι συμμαθητές σου δεν διστάζουν να σε κλέψουν μέσα στο σχολείο σε γεμάτο διάδρομο. 
Σε αυτό το χάος οι τρεις φίλοι παίζουν μουσική και προσπαθούν να πιάσουν το όνειρο τους την εισαγωγή στο Harvard!
“Έχεις καβαλήσει το καλάμι Malcolm. Πραγματικά πιστεύεις οτι θα σε πάρουν στο Harvard; Σημασία δεν έχει πόσο καλός μαθητής μπορεί να είσαι, αλλά το τι δείχνεις προς τα έξω. Είσαι ένας μαύρος απο την χειρότερη γειτονιά της πόλης…” Του λέει ο καθηγητής του λίγο πριν την συνέντευξη του για την εισαγωγή στο κολέγιο.
Κάπου εδώ ξεκινάει η κωμωδία. Στα χέρια του Malcolm θα πέσουν μερικά κιλά Moly(MDMA). Μέσα απο μια σειρά ατυχών γεγονότων θα αναγκαστεί να τα ντιλάρει και να βγει μέσα απο όλα αυτά έχοντας καταφέρει να αντέξει τις δοκιμασίες χωρίς να χάσει τον εαυτό του. 
H ταινία θα σε συναρπάσει αρχικά με τη μουσική της. Παραγωγός και αφεντικό στις μουσικές επιλογές ο Pharrel. Τόσο η σκηνή μέσα στο club με φοβερό Hip Hop και EDM όσο και οι live εμφανίσεις της indie rock/punk μπάντα των πρωταγωνιστών σε κάνει να κουνάς το κεφάλι ρυθμικά!
Οι ερμηνείες, επίσης, δεν πάνε πίσω. Ο Shameik Moore είναι φοβερός ενώ η καριέρα του είναι καθαρά τηλεοπτική χωρίς κάτι σοβαρό, ενω ωραία αίσθηση αφήνει και η Kiersey Clemons/Diggy.
Τέλος θα αφήσω το “νόημα”. Η ταινία είναι ένα ύμνος στην διαφορετικότητα. Απο το απλό, την μηδενική κριτική ματιά απέναντι στην λεσβία Diggy μέχρι το κοινωνικό σχόλιο απέναντι στην κοινωνική διάκριση. Ο Malcolm το λέει ξεκάθαρα: “I’m not like that niggas”. Καταφέρνει να δώσει νόημα στη ζωή του κρατώντας τον εαυτό του και δίνει φινάλε με φοβερό μονόλογο/τροφή για σκέψη!
Το Dope είναι η ταινία που δεν θα ακούσεις απο πολλούς, δεν την είδαν και πολλοί στους κινηματογράφους (17 εκατομμύρια παγκοσμίως) και θα σε κάνει να διασκεδάσεις με πάνω απο έναν τρόπους. Την επόμενη μέρα θα την προτείνεις και στους φίλους γιατί είσαι και ψαγμένος/η

Όπως κάνω και εγώ 😉Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist