CAPPADONNA (WU-TANG) LIVE IN ATHENS

ARCH


Event info
Date: 3 Νοεμβρίου 2024
Time: 22:00
Location: ARCH
Details

CAPPADONNA (WU-TANG CLAN)

OPENING ACTS TBA

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ARCH CLUB

Κωνσταντινουπόλεως 111, Γκάζι

 

Ο Cappadonna, γνωστός για τη χαρακτηριστική φωνή του και την εντυπωσιακή στιχουργική του δεξιοτεχνία, έχει συμβάλει σε μερικά από τα πιο εμβληματικά κομμάτια και άλμπουμ στην ιστορία του Hip Hop.  Οι ρίζες του είναι βαθιά συνδεδεμένες με τις ρίζες των Wu-Tang Clan ενώ από την πρώτη του εμφάνιση στο εμβληματικό “Only Built 4 Cuban Linx…” μέχρι την ασταμάτητη πορεία του ως σήμερα, έχει κερδίσει δικαίως τη θέση του ως ένας από τους πιο επιδραστικούς MCs που έχουν αναδειχθεί ποτέ από τη Νέα Υόρκη.

O Cappadonna αρχικά ξεκίνησε ως μέντορας του U-God ενώ ο λόγος που δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο άλμπουμ των Wu-Tang και στο αρχικό σχήμα είναι πως την περίοδο των ηχογραφήσεων βρέθηκε στη φυλακή και έτσι αντικαταστάθηκε στο συγκρότημα από τον Method Man. Κάνει την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση με ένα από τα πλέον πιο κλασικά κουπλέ του στο “Ice Cream” από το “Only Built 4 Cuban Linx…” το 1995 ενώ την επόμενη χρονιά συμμετέχει επίσημα σε ολόκληρο το “Ironman” του Ghostface Killah, παρέα με τον Raekwon. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος “The Pillage” του 1998 θεωρείται πλέον κλασικός ενώ έχει γίνει χρυσός. Στο δίσκο συμμετέχουν πολλά μέλη των Wu ενώ την παραγωγή υπογράφουν κυρίως ο RZA και ο True Master.

Ο Cappadonna επιστρέφει με πολλές και σημαντικές συμμετοχές στο θρυλικό “Wu-Tang Forever” ενώ στον τέταρτο δίσκο των Wu-Tang “The W” του 2000 αναφέρεται πλέον ως επίσημο μέλος του συγκροτήματος. Έκτοτε συμβάλλει στη Wu-Tang δισκογραφία με εκατοντάδες συνεργασίες με όλα τα μέλη του γκρουπ όπως φυσικά και με περισσότερα κλασικά κουπλέ στους επίσημους δίσκους του συγκροτήματος. Έχει εκτεταμένη δισκογραφία με 16 προσωπικά albums, αμέτρητα featurings σε διάφορα projects των Wu και αξιόλογες συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών εκτός του γκρουπ. Τελευταία του κυκλοφορία είναι το πολύ δυνατό “Fire & Brimstone” που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο.

Όποιος είχε την τύχη στο παρελθόν να απολαύσει μία ζωντανή εμφάνιση του Cappadonna, μπορεί να επιβεβαιώσει πως πρόκειται για έναν από τους πιο δυναμικούς, επιβλητικούς και ακούραστους MCs και κάθε live του είναι μία αυθεντική WU εμπειρία!

 

???? Arch Club, Κωνσταντινουπόλεως 111, Γκάζι

???? Doors open 21:00

????Προπώληση εισιτηρίων: more.com και στο δίκτυο καταστημάτων του: (Public, Wind, Media Markt, Shell, BP, EKO, Metro, My Market)

???? Early Bird: 20€

???? Presale: 23€

????️ Door: 26€

Add to Google Calendar

Add Now

Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist