Φυλακή – Τσιμεντένια Ζούγκλα 002

Written by on 17 Μαΐου 2020

Για το δεύτερο επεισόδιο της Τσιμεντένιας Ζούγκλας, είχα τη χαρά να κάτσω στο ίδιο τραπέζι με έναν φίλο, ο οποίος πέρασε κοντά στον ένα χρόνο σε μικρή φυλακή της Β. Ελλάδας. Η συζήτηση αυτή αν και βασίζεται στις προσωπικές εμπειρίες του συνομιλητή μου, πιστεύω ότι δίνει μια πολύ καλή εικόνα για το πως είναι η εμπειρία της πορείας ενός φυλακισμένου στις Ελληνικές φυλακές. 

Στη συζήτηση αυτή ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα. Αυτό όμως που μου τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν ο όρος που χρησιμοποιούν μέσα στην φυλακή για να περιγράψουν την ζωή τους μέσα σε αυτήν: Πορεία.

Ο καθένας έχει την πορεία του και ο καθένας θα πρέπει να κάνει άπειρη υπομονή αν θέλει να έχει ελπίδες να βγει στην ώρα του.

Το σωφρονιστικό σύστημα της Ελλάδας έχει ελαττώματα που τα ξέρουμε όλοι λίγο πολύ. Στόχος της συζήτησης δεν ήταν να βρούμε προβλήματα ή λύσεις αλλά το να μπω για λίγο μέσα στην ψυχοσύνθεση του φυλακισμένου.

Η περιγραφή που άκουσα με έκανε να καταλάβω, ότι για το μεγαλύτερο μέρος των κρατουμένων στην Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται σε ήρεμες φυλακές, η φυλακή είναι μια μακρά απόλυτα βαρετή πορεία…

Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να λέγεται καν σωφρονιστικό σύστημα αλλά αυτή είναι μια συζήτηση για ένα άλλο podcast.Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist