To “I May Destroy You” με ξεβόλεψε…

Written by on 21 Ιουλίου 2020

Το πρώτο επεισόδιο του I Μay Destroy You είναι μια τέλεια αρχή. Βλέπουμε πως είναι η ζωή μιας νεαρής Αφρικανο-Βρετανής, η οποία κάνει την ζωή της ως συγγραφέας που ξεπετάχτηκε από το twitter, προσπαθεί να γράψει το δεύτερο βιβλίο της, κάνει τα ναρκωτικά της, βγαίνει με την παρέα της και έχει και έναν γκόμενο στην Ιταλία. Όλα αυτά με εξαιρετικό χιούμορ, μουσικές, ερμηνείες και σκηνοθεσία. Όταν τα τελευταία frame μας αποκαλύπτουν ότι η πρωταγωνίστρια μας έχει βιαστεί, η αποκάλυψη είναι σφαλιάρα στο πρόσωπο!!

Σε αυτό το άρθρο όμως θα μιλήσουμε για περίοδο και gay sex… προσδεθείτε.

Κατά το πρώτο επεισόδιο μου έκανε εντύπωση το πόσο casual η Arabella κάθεται στην τουαλέτα, κατουράει ενώ ταυτόχρονα μιλάει στο τηλέφωνο. Το θέμα της σκηνής δεν ήταν ότι έδειξε αυτήν την σκηνή αλλά το τηλέφωνο.

Σκάλωσα. Όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά γιατί συνειδητοποίησα πόσες λίγες φορές έχω δει κάτι τέτοιο σε τηλεόραση η κινηματογράφο. Μια τέτοια σκηνή έχει και το δεύτερο επεισόδιο. Στο τρίτο όμως έχουμε flashback με την σκηνή να επαναλαμβάνεται αλλά αυτή τη φορά η Arabella έχει περίοδο όποτε μετά το κατούρημα βάζει την σερβιέτα της.

Εγώ είμαι σε φάση “welldone Michaela σπάσε ταμπού κορίτσι μου”.

Το πράγμα όμως συνεχίζεται. Η Arabella αφού πίνει ότι ναρκωτικά υπάρχουν βρίσκει τον γκόμενο σε ένα κλαμπ. όταν επιστρέφουν στο σπίτι και είναι έτοιμοι να πηδηχτούν συνηδειτοποιεί ότι έχει περίοδο και σταματάει το φάσωμα. Ο Ιταλός αφού το σκέφτεται της προτείνει να συνεχίσουν.

Της βγάζει το εσώρουχο και το ταμπόν. εκεί που είναι έτοιμος να μπει βλέπει κάτι και σταματάει. “Τι είναι αυτό; ρωτάει με αληθινή απορία και η κάμερα ζουμάρει στο ματωμένο σεντόνι και σε ένα αιματόπηγμα

Για να το θέσω γρήγορα, το ενδομήτριο παχαίνει με σκοπό να ετοιμαστεί για να υποδεχθεί γονιμοποιημένο ωάριο, όταν αυτό δεν γίνεται το σώμα χρησιμοποιεί αιμολυτικές ουσίες και το ενδομήτριο καταρρέει. Αυτό είναι η περίοδος. Όταν όμως η ροή είναι μεγάλη, η αιμολυτικές ουσίες δεν επαρκούν άρα στερεά ακόμα κομμάτια του ενδομητρίου αποβάλλονται επίσης. Αυτά είναι τα αιματοπήγματα.

Ο Ιταλός το πιάνει στα χέρια του και παίζει με το κολλώδες κομμάτι του ενδομητρίου σκοτώνοντας προφανώς την ερωτική ατμόσφαιρα. Όμως παρότι τους έφυγε η όρεξη, η Arabella, ο Ιταλός γκόμενος, η Michaela Cole που το έγραψε και το ίδιο το IMDY, στάθηκε ακομπλεξάριστο μπροστά σε ένα απόλυτα φυσιολογικό περιστατικό αλλά που ακόμα στέκεται ταμπού σε ταινίες σειρές αλλά και στην καθημερινότητα μας.

Γράφω αυτά ξέροντας πολύ καλά τα ταμπού που κουβαλάω ο ίδιος, τα πατριαρχικά κατάλοιπα με τα οποία έχω γαλουχηθεί αλλά και ομοφοβικές σκέψεις που ενίοτε έχω. Έχοντας όμως γνώση της ύπαρξης τους έχω ανοιχτό μυαλό ώστε να ακούσω/δω/διαβάσω πράγματα που θα με βοηθήσουν και που θα με κάνουν να ξεβολευτώ.

Αυτό έγινε περισσότερο με την επόμενη σκηνή. Ο Kwame έχει βρει 2 γκόμενους στο Gridr και ετοιμάζει παρτούζα. Ο ένας από τους δύο νιώθει άβολα και μένει παρατηρητής. Ο Kwame ξεκινάει δίνοντας ένα στοματικό και έπειτα περνάνε στο κύριο μέρος του σεξ με ένα απλό ιεραποστολικό. Αυτό το πράγμα δεν το είχα δει ξανά και να σου πω την αλήθεια με ξεβόλεψε.

Πόσο συχνά βλέπεις στην τηλεόραση τόσο άνετα δύο χτισμένους, δίμετρους, πανέμορφους Αφρικανούς να κάνουν σεξ μεταξύ τους;

Και τι νιώθεις για αυτό; Πως σταματάς όταν όλες οι φοβικές σκέψεις σου αρχίζουν να βγαίνουν σε πρώτο πλάνο; Στην τελική: “ας κάνουν ότι θέλουν οι γκευς αλλά όχι στην κρεβατοκάμαρα μου, στην σειρά μου, λίγο πριν κοιμηθώ Τρίτη βράδυ”… σωστά;;

Για το I May Destroy You μπορώ να γράφω και να μιλάω για ώρες. Αλλά το σημείο που με άγγιξε περισσότερο είναι το πως με έβγαλε από το comfort zone μου (και ταυτόχρονα να αναγνωρίσω ότι υπάρχει) με απλά σκηνές που δεν ήταν καν το βασικό επίκεντρο του επεισοδίου.

Η Michaela Cole και η σειρά της είναι ένα τέλειο επιχείρημα υπερ του diversity. Δεν γίνεται εν έτη 2020 να μου κάνει εντύπωση να βλέπω μια γυναίκα να κατουράει ή το αιματόπηγμα. Ταυτόχρονα δεν είναι λογικό να θέλει μια συνάδελφος/φίλη να ζητήσει μια σερβιέτα και να είναι το χειρίζεται σαν μυστικό στο αυτί.

Χρειαζόμαστε περισσότερες σειρές από γυναίκες, από αφρικανές γυναίκες, από νέες γυναίκες, από την Michaela.

Τέλος, καταλαβαίνω ότι χρειάζομαι περισσότερο gay σεξ στη ζωή μου.
Ναι
Tο είπα.

Θέλω να πιστεύω ότι είμαι ένα άτομο σκεπτόμενο. Ότι θα αναγνωρίσω και θα βάλω κάτω τις προκαταλήψεις μου, τα ταμπού μου, ότι ρατσιστικό και πατριαρχικό που κουβαλάω και θα το δουλέψω. Και για να το κάνω αυτό χρειάζομαι ερεθίσματα.

Σε όσες παρέες και να έχω κάτσει, όσες συζητήσεις και να έχω κάνει με λεσβίες και gay φίλους, το να κάτσεις μόνος, εσύ και η σκέψεις σου, σε ένα δωμάτιο και να βλέπεις αυτό που σε προβοκάρει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν έχεις που να στραφείς. Είσαι εκεί και καταλαβαίνεις ότι η δουλειά δεν τελείωσε. Είσαι (είμαι) μέρος του προβλήματος και προσπαθώ να πάω από την άλλη μεριά. Κάθε τι άλλο θα είναι υποκριτικό από μέρους μου να το πω.

Χρειαζόμαστε περισσότερο lgbt παρουσία με νόημα σε ταινίες σειρές ενηλίκων και παιδιών. Χρειαζόμαστε επαφή. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Ο ένας στήριγμα του άλλου, καθώς μαχόμαστε για ίσα δικαιώματα ο καθένας με τη δική του ομάδα αλλά όλοι μαζί απέναντι στο κεφάλαιο, την αστυνομία, την πατριαρχία, την εξουσία.

Δείτε I May Destroy You.
ΑυτάMonkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist