O Ψυχρός Πόλεμος ανάμεσα σε Marvel και DC έχει επισήμως αρχίσει – Παρουσιάζουμε τα σχέδια τους και ψηφίζουμε την καλύτερη (Part 1)

Written by on 29 Οκτωβρίου 2014

Φίλοι μου καλοί μου φίλοι. Θέλω να φανταστείτε ένα πράγμα. Μπείτε στην θέση μου, νιώστε την nerd-ικη φύση μου και ενθουσιαστείτε μαζί μου σε βαθμό εκσπερμάτωσης με τον Ψυχρό Πόλεμο που έχει ξεκινήσει ανάμεσα σε DC/Warner και Marvel/Disney!

Ανακοινώσεις επι ανακοινώσεων, σχέδια, άπειρα χρήματα στο τραπέζι, δεκάδες ταινίες, ρίσκα αλλά και σιγουριά για όσα έρχονται. Η Marvel και η DC θα δουν τους πιο iconic χαρακτήρες να γίνονται ταινίες και τα λεφτά να έρχονται με το τσουβάλι.

Μας χαλάει? Όχι βέβαια!

Ανησυχούμε λίγο είναι η αλήθεια αλλά έχουμε πίστη.

Βάζω κάτω λοιπόν τις ανακοινώσεις και των δύο στρατοπέδων και στο τέλος αποφασίζουμε: για ποιες ταινίες ανυπομονούμε πιο πολύ?

Ξεκινάμε με Marvel

May 6th 2016: Captain America: Civil War
November 4th 2016: Doctor Strange (Scott Derrickson formally confirmed as director)
May 5th 2017: Guardians Of The Galaxy 2 (new release date)
July 28th 2017: Thor: Ragnarok (Tom Hiddleston will be back as Loki)
November 3rd 2017: Black Panther
May 4th 2018: Avengers: Infinity War Part I
July 6th 2018: Captain Marvel
November 2nd 2018: Inhumans
May 3rd 2019: Avengers: Infinity War Part I
Φυσικά αυτή είναι η 3η φάση. Πριν απο αυτές τις ταινίες έχουμε τον Μάιο 2015 Avangers: Age of Ultron και τον Αύγουστο του ίδιου έτους την πρώτη εμφάνιση του Ant Man!

Πάμε να πούμε δυο λόγια για το καθένα project για να νιώσεται το μέγεθος των ανακοινώσεων.

Το Civil War είναι απο μόνο του ένα απο τα μεγαλύτερα events σε comic ever! Ήταν μια lemited σειρά που κράτησε το 2006 και το 2007 και άλλαξε ολόκληρο το Marvel Universe.

H αρχή ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια του villain Nitro ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 600 πολιτών. Η κοινή γνώμη στράφηκε εναντίων όλων των superhero και η κυβέρνηση εξέδωσε την Superhuman Registration Act έναν νόμο που υποχρέωνε όσους είχαν κάποια δύναμη να γραφτούν σε καταλόγους και να ελέγχονται απο το κράτος.

Όπως καταλαβαίνεται οι ήρωες διχάστηκαν, με τον Iron Man να είναι υπέρ του νόμου και να προσπαθεί να πείσει και πολλούς άλλους, ενώ ο Captain America που έχει ζήσει και έναν Χίτλερ ξέρει τους κινδύνους απο μια κρατική καταγραφή κτλ και δημιουργεί μια ομάδα που αντιστέκεται.

Όλα οδηγούν σε γενική σύρραξη ανάμεσα σε όλους τους χαρακτήρες της Marvel…
Στην ταινία θα έχουμε και τον Chris Evans ως Captain America αλλά και τον Robert Downey Jr ως Iron Man, τον έναν εναντίον του άλλου σε μια ταινία που θα επηρεάσει όλο το MCU.

Δεν ξέρουμε ακόμα ποιος θα παίζει τον Doctor Strange αλλά οι φήμες θέλουν τον Benedict Chumberbatch του Sherlock να παίρνει τον ρόλο και θα είναι φανταστικός. Ο Doctor Strange είναι ένας γιατρός που μετά απο ένα ατύχημα θα χάσει την μεγαλύτερη λειτουργία των χεριών του.

Μέσα απο κάποιες συγκηρίες θα έρθει σε επαφές με μαγικές οντότητες και θα αποκτήσει δυνάμεις που θα τον βοηθήσουν να πολεμήσει δαίμονες και οντότητες απο άλλες διαστάσεις. Αυτή η ταινία είναι και η πρώτη που θα ανοίξει τον δρόμο για τις μαγικές δυνάμεις και τις παράλληλες διαστάσεις για το MCU.

Δεν έχω να πω και πολλά. Η πρώτη ήταν Φανταστική (!) και η δεύτερη θα είναι ακόμα καλύτερη τώρα που έχουμε την ομάδα μαζεμένη και μπορούμε να εμβαθύνουμε στους χαρακτήρες και να επεκτείνουμε το κοσμικό σύμπαν.

Tip: Η Marvel μετέφερε στον Μάιο την ταινία, ο Μάιος είναι ο μήνας που βγάζει τις “σίγουρες” επιτυχίες της… αν με καταλαβαίνεις.

Ενάμιση μήνα μετά έρχεται η τρίτη ταινία του Thor που θέλει να κάνει πάταγο. Ο ίδιος ο CEO της Marvel μας ενημέρωσε οτι Ragnarok σημαίνει “The End of All Things”! (Ας μπει στη σειρά θα πω εγώ).

O Ragnarok είναι ο cyborg κλώνος του Thor, o οποίος φτιάχτηκε απο τον Tony Stark στα comic για να τον βοηθήσει στον Civil War. Έχει τις ίδιες δυνάμεις με τον Thor αλλά κουβαλάει σφυρί απο αδαμάντιο και vibranium, που μπορεί να το σηκώσει ο οποιοσδήποτε.

Για την ταινία επιστρέφει και ο Loki!

Επιτέλους ο πρώτος μαύρος superhero με δική του ταινία. Ο Black Panther είναι ο βασιλιάς του φανταστικού αφρικάνικου έθνους Wakanda, που έχει μπει και βγει πολλές φορές στους Avangers. Η Wakanda είναι η μόνη χώρα που έχει κοίτασμα σε vibranium και για αυτό γίνεται συχνά στόχος των vilains.  Πιθανώς να τον δούμε για πρώτη φορά στο Age of Ultron.

Και μετά ο χαμός! Ο Thanos έρχεται για να διεκδικήσει ή να βρει το Infinity Gaundlet, To γάντι που θα έχει και τα πέντε orbs (tesseract, aether κτλ) με σκοπό να καταστρέψει τον πλανήτη (τον σκοπό θα τον δούμε). όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα η Marvel οδηγούν εδώ. Οι προσωπικές έχθρες των χαρακτήρων πρέπει να μπουν στην άκρη καθώς ο Mad Titan Thanos είναι ο κοινός εχθρός.

Σίγουρα θα έχουν και οι Guardians of the Galaxy τον ρόλο τους και η ταινία θα χωριστεί σε δυο μέρη. Ένα τον Μάιο του 2018 και το δεύτερο την επόμενη χρονιά τον Μάιο του 2019!

Ο χαμός δηλαδή! Ο ΧΑΜΟΣ!!!!!

Ανάμεσα όμως στις δύο αυτές ταινίες έχουμε δυο ακόμα.

Ο πρώτος γυναικείος χαρακτήρας που έχει δική του solo ταινία στο MCU. Συνοπτικά επειδή υπάρχουν πολλές εκδοχές της Captain Marvel, έχουμε μια άνθρωπο που αποκτά εξωγήινες κοσμικές δυνάμεις. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η νέα μεγάλη επιτυχία της εταιρείας, με ένα καλό cast και ένα story που θα συνδυάζει spider man στοιχεία (ξέρεις η κοπέλα της διπλανής πόρτας, ναι η γκόμενα σου ας πούμε γίνεται ξαφνικά η Captain Marvel).

To στορυ της μπορεί να ενωθεί άνετα με Guardians of The Galaxy και Thanos οπότε θα έχει δυνατό tie-in με το Infinity War Part1.

Και τέλος έχουμε τους Inhumans. Τι είναι αυτοί? Ακόμα μια υπερηρωική ομάδα. Οι Inhumans είναι κάτι σαν X-Men αλλά με τις δυνάμεις τους να πηγάζουν απο εξωγήινο DNA. Αφού λοιπόν δεν έχει η Disney τα δικαιώματα των μεταλλαγμένων, κάνει ταινία οτι πιο κοντινό έχει.

Φαντάζομαι οτι με την εμφάνιση του Thanos όσοι έχουν Kree (εξωγήινη φυλή) DNA θα αρχίσουν να εμφανίζουν ιδιαίτερες δυνάμεις. Έτσι θα έχουμε το ξεκίνημα της τρίτης υπερηρωικής ομάδας με τους XMEN Inhumans.

Σας φαίνονται πολλά? Και μένα. Φυσικά το πρόβλημα είναι τα λεφτά που θα πρέπει να δώσουμε στον κινηματογράφο τα επόμενα χρόνια, αλλά ας όψεται, αφού πριν 10 χρόνια δεν φανταζόμασταν καν τόσες comic ταινίες. Μπορεί κάποιες να μην είναι τόσο καλές απο τις άλλες αλλά όντας σε ένα universe η μία τραβάει την άλλη.

Σε ποιες θα ποντάριζα?

Doctor Strange, Civil War, Infinity War, Guardians of The Galaxy 2

Πάρτε μια ανάσα, αύριο επιστρέφω με την DC τις δικές της ταινίες και συζητάμε για το ποια απο τις δύο πιστεύουμε οτι θα κερδίσει το στοίχημα των επόμενων χρόνων

Εσείς για ποια ταινία ανυπομονείτε περισσότερο?Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist