O Ψυχρός Πόλεμος ανάμεσα σε Marvel και DC έχει επισήμως αρχίσει – Παρουσιάζουμε τα σχέδια τους και ψηφίζουμε την καλύτερη (Part 2)

Written by on 31 Οκτωβρίου 2014

Άργησα λίγο αλλά το δεύτερο μέρος είναι εδώ. Πριν μια εβδομάδα περίπου και ενώ, αν και ξέραμε, ποιες θα είναι οι δυο τρεις ταινίες της marvel δεν είχαμε επίσημη ανακοίνωση ούτε για Doctor Strange που ήταν κοινό μυστικό, ούτε για το θέμα του τρίτου και τέταρτου Avangers του Thor και τα λοιπά. Γενικά η Marvel είναι κρυψίνους και ανακοινώνει τις πληροφορίες για τις επόμενες δύο τρεις ταινίες της.

Έρχεται λοιπόν η DC και ανακοινώνει τα σχέδια της για δέκα ταινίες και αμέσως ο Ψυχρός Πόλεμος άρχισε. Φυσικά η Marvel απάντησε αλλά αυτό δεν αναιρεί την έκπληξη που είχαμε πάθει όταν ανακοίνωσε κάποιες πολύ περίεργες επιλογές.

Πάμε να τις δούμε λοιπόν με χρονολογική σειρά:

H δεύτερη ταινία του Man of Steel θα είναι μια καλή αρχή για το ενοποιημένο σύμπαν της DC. Μπορεί να ονομάζεται Batman v Superman, αλλά στην ταινία θα δούμε για πρώτη φορά και Wonder Woman, Cyborg, Lex Luthor και μάλλον και Aquaman.

Αυτές οι setup ταινίες είναι πάντα κακές σεναριακά, αφού για να εμφανιστούν όλοι, το στόρυ πάει πίσω και οι περισσότεροι χαρακτήρες δεν εμβαθύνονται. Όμως οι φήμες θέλουν το στόρυ να είναι βαθιά επηρεασμένο απο το Dark Knight Rises του Miller, ένα μια φανταστική ιστορία, για έναν Batman μεσήλικα που προσπαθεί να δώσει ακόμα μια μάχη στη Gotham.

Ξέρουμε οτι ο Ben Affleck θα ερμηνεύσει τον μεσήλικα Batman και ο Eisenberg τον Lex Luthor. Και οι δύο επιλογές είναι περίεργες αλλά και οι δύο είναι πολλοί καλοί ηθοποιοί.

Suicide Squad (aka Task Force X)-2016
H Suicide Squad είναι μια ομάδα απο villains που εξαναγκάζονται απο το κράτος σε επικίνδυνες αποστολές, όπου και να πεθάνουν δυο τρεις δεν έγινε και τίποτα. Το Assault on Arkham είναι μια πολύ καλή αρχή για να γνωρίσεις την ομάδα, που εν μέρη μοιάζει σαν τους αντίστοιχους Guardians of the Galaxy, αλλά έχουν πολλές διαφορές.

Η ταινία θα έχει πολύ βία, σεξ και απροσδόκητους θανάτους. Το χιούμορ υπάρχει αλλά σε μικρές δόσεις καφρίλας ή μαύρου χιούμορ. Πιθανοί ρόλοι είναι αυτοί του Deadshot και της Harley Queen. Αν η τελευταία πετύχει σε σενάριο και cast τότε θα έχουμε μια αξέχαστη και fun ταινία.

Wonder Woman-2017


Με την Gal Gadot στον ρόλο να μας έχει παρουσιαστεί απο το Batman v Superman, η Dianna θα είναι η πρώτη γυναίκα superhero με standalone ταινία. Επιτέλους δηλαδή. Το story δεν ξέρουμε πιο θα είναι και το πως θα κολλήσει η αρχαιοελληνίδα αμαζόνα με τον sci-fi κόσμο της DC αλλά μάλλον θα ακολουθήσουν το story line του reboot-αρισμένου comic και θα τις δώσουν και εξωγήινες αναφορές. 
Αυτο δεν θα το προτιμούσα αλλά ας όψεται…
Πρόσφατες φήμες θέλουν την ταινία να διαδραματίζεται το 1920!

Justice League Part One-2017


H υπέρτατη υπερομάδα θα μα έρθει επιτέλους το 2017. Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg και Flash θα ενωθούν για να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο που όμοιο δεν έχει ξαναδεί η ανθρωπότητα.

Πολλοί απο τους χαρακτήρες θα έχουν κάνει απλά ένα πέρασμα απο τις ταινίες των άλλων και πιθανότατα το Part 1 της Justice League να είναι γνωριμία και οργάνωση με μια μάχη που δεν θα κρίνει τίποτα αφού η Justice League θα επιστρέψει το 2019

The Flash (starring Ezra Miller)-2018
Με διαφορετικό Flash απο τον τηλεοπτικό (που κάνει τρελά νούμερα) το Flash, μπορεί να είναι εν μέρη origin αλλά θα έχουμε ξαναδεί τον χαρακτήρα και το Justice League. Ο fastest man alive είναι ένας χαρακτήρας κλειδί για το universe και ο Erza Miller ένας πολλά υποσχόμενος ηθοποιός.

Δεν ξέρω τι επίπτωση θα έχει αυτό στον τηλεοπτικό αλλά η σύγκριση δεν είναι ποτέ καλή.

Aquaman (starring Jason Momoa)-2018


Τα είπαμε για τον Aquaman. Έχει την δυνατότητα να γίνει το next big thing αλλά είναι φυσικά δύσκολα τόσο για το status του Aquaman όσο και για όλο το set up της θάλασσας. Όπως έγραψα και στο άρθρο μου για αυτήν την ανακοίνωση, ο Χαρακτήρας του Aquaman, οι Δυνάμεις του, η επιλογή του jason Momoa, η απέραντη ομορφιά της Θάλασσας και οι νέες Τεχνολογίες που έρχονται στον κινηματογράφο είναι οι λόγοι για να κάνουν το Aquaman την καλύτερη ταινία της DC.
Shazam-2019
To 2019 o Shazam έρχεται για να δώσει στο σύμπαν ένα μυστικιστικό τόνο και μια σχεδόν ανάλαφρη ταινία. Ένα παιδί γίνεται ο κάτοχος μαγικών δυνάμεων, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει αναφωνώντας Shazam! 

Έπειτα μεταμορφώνεται σε έναν υπερήρωα που μοιάζει εν μερη πολύ στον Superman αλλά έχει ακόμα το ανώριμο στυλ του 10χρονου.

Ο The Rock θα παίξει τον κακό, το alter ego του Shazam, τον Black Adam!

Justice League Part Two-2019


Η Justice League επιστρέφει με το δεύτερο μέρος για να δώσει την τελική μάχη που άρχισε δυο χρόνια πριν. Πιθανώς αντίπαλος ο Darkseid ή ο Brainiac. 
Cyborg- 2020

Μετά απο εμφανίσεις σε τρεις ταινίες, ο Cyborg θα πα΄ρει τη solo ταινία του πράγμα που δημιούργησε πολλές εντυπώσεις. Εγω προσωπικά ούτε σε animation δεν τον έχω δει μόνο του. Ο ηθοποιός απο την άλλη θα είναι ο Ray Fisher ένας ηθοποιός που έχει κάνει θέατρο περισσότερο απο ότι ταινίες. 

Ο Allodapos jr ανυπομονεί πολύ για αυτήν την ταινία, καθώς μπορεί να είναι ένα sci-fi αριστούργημα. Αλλά ποιος περιμένει μέχρι τότε?
Green Lantern-2020
Κανείς δεν ξέρει τίποτα για αυτόν το χαρακτήρα. Θα είναι συνέχεια του Green Lantern με τον Raian Reynolds το οποίο ήταν τραγικό ή θα είναι reboot? Ο Green Lantern θα είναι στην Justice League ή όχι? 
Έχουμε πολλά χρόνια μέχρι να μάθουμε νέα για αυτήν την ταινία. 
Κάπου ενδιάμεσα ή μετά θα έχουμε και δύο ταινίες που δεν έχουν ακόμα επίσημη ημερομηνία. Οι ταινίες αυτές θα ειναι για τον Batman και τον Superman, σε σόλο ταινίες. 

Όπως βλέπετε η DC/Warner παίρνει ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι. Ταινίες με ήρωες που δεν είναι τόσο γνωστοί και με ηθοποιούς στοιχήματα,, μπορεί να σου βγουν μπορεί όχι. Ρισκάρουν όμως και αυτό μου αρέσει. Απο όλα τα παραπάνω εγω αναμένω φυσικά τον Aquaman (θα γίνω groupie επίσημα) την Wonder Woman και το Batman v Superman που θα καθορίσει κατα πολύ το τι θα γίνει στο μέλλον. 
Και τώρ πάμε στην σύγκριση. Η DC ρισκάρει και κάνει επιλογές που δεν ξέρουν που θα την βγάλουν. Αυτό είναι καλό. Δίνει έμφαση στην διαφορετικότητα (ο Cyborg είναι μαύρος, ο Shazam παιδί, η Wonder Woman η πρώτη γυναίκα με δική τη comic ταινία κτλ) αλλά μια φήμη λέει οτι αν πέσει comic relief και πολύ χιούμορ στο σενάριο, θα κοπεί αμέσως…
Απο την άλλη η Marvel μας δείχνει οτι έχει σχέδιο αλλά ακολουθεί μια πεπατημένη σχεδόν πάντα. Πάντως ακόμα και έτσι ξέρει τι κάνει και για την τρίτη φάση έχει ανακοινώσει τεράστια sory lines για όλους και αρκετούς νέους χαρακτήρες.
Που καταλήγω? Νικητής θα βγει η Marvel, αλλά η DC θα δείξει έναν διαφορετικό δρόμο και θα φτιάξει μερικά διαμάντια για το είδος των comic ταινιών. 

DC Universe Online – Cinematic Trailer (Comic-Con ’10)

Εσείς τι λέτε? 
Πως σας φαίνεται το πρόγραμμα της DC?
Marvel or DC?Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist