Ρούμι ή τσίπουρο Palov;;

Written by on 6 Φεβρουαρίου 2019

Palov: Ένα όνομα με ιστορία και αρκετό know how. Dj, παραγωγός και ιδρυτής δισκογραφικών, αλλά πάνω από όλα λάτρης της μουσικής και πρεσβευτής τόσο του hip hop όσο και των λάτιν ρυθμών.

Το Yellow King συνεχίζει το εξαιρετικό φετινό του line up στο Wonderwall στα Λαδάδικα κι εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εναλλακτικής μουσικής της χώρας.

Παραγωγός, dj και ιδρυτής δισκογραφικών. Τι σε έσπρωξε να ασχοληθείς με το business κομμάτι της μουσικής;

-Η ανάγκη να έχω τον πλήρη έλεγχο μίας δουλείας από πριν, τώρα αλλά και μετά. Παρ’ όλα αυτά είναι γεγονός ότι τα προς το ζην προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από το djing.

Γίνεται ο καλλιτέχνης σήμερα να μην είναι και λίγο επιχειρηματίας;

-Θεωρώ ότι γίνεται αλλά καλό θα ήταν να μπορεί και να επιχειρεί.

Tα beats σου και οι κιθάρες του Αγγελίδη σε μεταφέρουν από την Ανατολή στην Λατινική Αμερική, με μια στάση στην Αφρική. Από που πηγάζει αυτός ο πολυπολιτισμός της μουσική που πρεσβεύεις;

-Αυτό απορρέει από την καθημερινότητά μου η οποία έχει να κάνει με το πάθος μου για την ανακάλυψη νέων τραγουδιών και καλλιτεχνών (νέο* θεωρώ το τραγούδι ή τη μουσική που ακούω για πρώτη φορά, ασχέτου χρονολογίας ή προελεύσεως). Αυτή νομίζω πως είναι η κύρια πηγή της μουσικής που κατασκευάζω/ουμε.

Πιστεύεις ότι έχει κοινά ακούσματα ο  λατινοαμερικάνος με τον Έλληνα;

-Σαφώς και κατά βάση είναι λαïκά.

Δισκογραφικά τι να περιμένουμε από τον Palov το 2019;

-Υπάρχουν κάποια πράγματα που δουλεύουμε με τον Άγγελο αλλά και μια δικιά μου δουλειά βασισμένη στα samples (όπως τον παλιό καλό καιρό) άλλα δεν ξέρω αν μπορούμε να τα περιμένουμε μέσα στο 2019. Το εύχομαι και το σκοπεύω/ουμε.

Ρούμι ή τσίπουρο;

-Ρούμι

O Palov θα είναι ο Yellow King την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και συχνά πυκνά θα ακούσετε τη μουσική του μέσα από το #MonkeyBrosRadio

Tagged as


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist