(P)review No35: Family Guy, πόσο αστεία μπορεί να είναι η τυπικότερη αμερικάνικη οικογένεια? Πολύ, αν έχεις μέσα τον Brian και τον Stewie!!!

Written by on 19 Ιανουαρίου 2013

<i>Στις μέρες μας φαίνεται, πως ό,τι βλέπεις είναι βία στις ταινίες και σεξ στην τηλεόραση. Μα που είναι οι παλιές και καλές μας αξίες που κάποτε βασιζόμασταν; Ευτυχώς είναι ένας οικογενειακός τύπος! Ευτυχώς έχουμε έναν άντρα που θα μας πει με αισιοδοξία όλα όσα μας κάνουν να γελάμε και να κλαίμε. Είναι το Family Guy!<i>
Αυτό είναι το opening απο τη κωμικό animation που ονομάζεται, πολύ πετυχημένα μπορώ να πω, family Guy. Ο Peter είναι απλά ο μέσος Αμερικάνος πατέρας. Είναι ο μέσος (χαζός) Αμερικάνος. Για να καταλάβεις το μότο του είναι “δεν το έπιασα?”. Σε κάθε επεισόδιο θα προσπαθεί να γίνει όσο πιο τυπικός γίνεται με όσα στερεότυπα έχεις για τους Αμερικανούς να επιβεβαιώνονται.
Η γυναίκα του Lois είναι η λίγο αφελής τύπισσα που ζει στα προάστια. Είναι η κλασσική υπομονετική νοικοκυρά που φροντίζει το σπίτι, τα παιδιά και τον άντρα της.
Η κλασσική υπερβολική-δεν έχω φίλους-μπάζο-τόσο μπάζο που μου το λένε και οι γονείς μου, κόρη με το όνομα Meg που φυσικά και δεν έχει καλές σχέσεις με τον απόλυτα ηλίθιο αδερφό της Chris. Αυτοί οι τέσσερις χαρακτήρες είναι ακριβώς όσο πιο στερεοτυπική γίνεται, και μέσω των καταστάσεων που μπλέκονται και με τις αποφάσεις που παίρνουν, ο δημιουργός διακωμωδεί των μέσο Αμερικάνο πολίτη. Ακριβώς οτι εδώ και χρόνια κάνουν και το Simsons ή το SouthPark.
To αστείο του τυπικού όμως τελειώνει εδώ καθώς το μωρό και ο σκύλος είναι αυτοί που κλέβουν την παράσταση. Ο σκύλος Brian είναι φυσικά ο εξυπνότερος όλων, καπνίζει και πίνει μαρτίνι, μιλάει με την πιο αρρενωπή φωνή του κόσμου (αν θες να ακούσεις αρρενωπή φωνή, Music Vibrator κάθε Πέμπτη στις 22:00… δεν άντεξα την είπα την μαλακία και για σήμερα). Συνεχίζουμε με τον Brian που είναι η φωνή της λογικής και της κατάκρισης και που θα τον λατρέψεις στο 7ο επεισόδιο της 1ης σεζόν.

Και τέλος ο πιο γαμάτος όλων. Το πιο συνωμοσιολογικό και επικίνδυνο μωρό στον κόσμο. Ο Stewie είναι ο τύπος που βλέπει σκευωρίες παντού, προσπαθεί να σκοτώσει την δεσμώτη του (τη μάνα δηλαδή), βρίζει συνέχεια και σχεδιάζει δολοφονίες σε κάθε επεισόδιο. Εννοείτε πως κάθε φορά φτιάχνει και ένα ακόμα όπλο-εφεύρεση που του παίρνει η μάνα του γιατί νομίζει οτι είναι παιχνίδι και το μωρό πρέπει να φάει…

Ο δημιουργός του Seth MacFarlane που με ένα team που έχει δώσει πολλά ξεκαρδιστικά animation τέτοιου τύπου (Seth Green-Robot Chicken και David Zuckerman-American Dad) έχει καταφέρει να κρατήσει το Family Guy για 11 σεζόν και έχει και συνέχεια. Ο ίδιος τώρα τελευταία έγραψε και την ταινία TED που έκανε αρκετά καλές πωλήσεις.
Η τηλεθέαση κυμαίνεται σε υψηλά στάνταρ, οι κριτικές είναι καλές και το imdb λέει 8.5.
Εσύ τι άλλο θες???
Links:
GreekSubs:  season 1 season 2 για τα υπόλοιπα εδώ


Αν θες να μάθεις πως να κατεβάζεις μόνος/η απο torrent ή υπότιτλους πάνε στο How To…
Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook
Αν σου άρεσε τόσο πολύ υποστήριξε μας κάνοντας μια απλή και δωρεάν εγγραφή στα παιχνίδια που διαφημίζονται στο site

Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist