Επιβάλλεται να φωνάξεις Non Serviam

Written by on 17 Νοεμβρίου 2019

Σε μια εβδομάδα μαζικού παραλογισμού, με έντονες προσπάθειες επιστροφής στο μεσαίωνα, με σκέψεις προώθησης νόμων περί βλασφημίας και πάσας ανοησίας έρχεται το live των Silver Dust, Moonspell και Rotting Christ. Μερικοί ανησυχήσαμε, αλλά music conquers all.

Όσοι παραβρέθηκαν, το απόλαυσαν. Είμασταν τυχεροί που είχαμε το Principal, στο οποίο ο ήχος είναι πολύ καλός, σε όλο το χώρο, όπως και ο εξαερισμός. Non smoking το live, και προσωπικά δε μου έλειψε καθόλου. Η μουσική ήταν αρκετή.

Όμορφο ξεκίνημα με τους Ελβετούς Silver Dust, για να παραδώσουν τη σκηνή στους Moonspell. Γνωστοί για τη θεατρική τους σκηνική παρουσία οι Πορτογάλλοι, με πολλά γκόθικ στοιχεία, έκαναν ακριβώς αυτό που υποσχέθηκαν. Ο Fernando Ribeiro δε στάθηκε ούτε λεπτό στη σκηνή. Ερμήνευε απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Με Vampiria και Alma Mater όλο το κοινό στραμμένο πάνω τους. Full Moon Madness το ξόρκι έπιασε, έχουμε ανέβει και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους Rotting Christ.

Rotting Christ με 666 για μια δυναμική αρχή. Παρόλο που η περιοδεία ξεκίνησε με αφορμή το νέο τους άλμπουμ The Heretics, που είναι πιο ατμοσφαιρικό, από εκεί ακούσαμε μόνο 2 τραγούδια Fire, God and Fear και Dies Irae. Οι Έλληνες εκπρόσωποι του Black/Darkmetal, δεν περιόριστηκαν σ’ αυτό Έδωσαν ένα πολύ δυνατό λάιβ, με ποίκιλο υλικό, για να ικανοποιήσουν όλους τους φαν τους.

Kata ton Demona Eautou, Societas Satanas. Μας έχουν συνεπάρει καθώς δεν παίζουν απλά για να παίξουν. Το ζούνε μαζί μας. Ο Σάκης Τόλης, απίστευτα διαδραστικός με το κοινό, κάνει το σόου τελετουργία και τους προσκαλεί όλους να συμμετέχουν μαζί τους. Να κάνουν κύκλους, να τραγουδήσουν, να φωνάξουν, NON SERVIAM!

Among Two Storms, και στη σκηνή μαζί με τους Rotting Christ ο Fernando Ribeiro, για να μας απογειώσουν. Under the name of Legion για να τελειώσει η συναυλία. Κι όμως, encore με The Sign of Evil Existence και τι άλλο, πέρα από Non Serviam. Δυνατά, ζωντανά, όπως επιβάλλεται για ένα τέτοιο live.

Η μουσική με ένταση, όπως πρέπει, τα φωνητικά αξιόλογα. Πάνω απ’ όλα ήταν ξεκάθαρη η διάθεση των συγκροτημάτων, να μην ακούμε απλά, αλλά να βιώσουμε στο φουλ αυτή την εμπειρία. Aυτό κάνει τις μεγάλες μπάντες να ξεχωρίζουν.Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist