Sony WH1000-mx3 || Αναλογία τιμής εμπειρίας

Written by on 13 Δεκεμβρίου 2020

Δεν ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να γράψω για αυτό το gadget αλλά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Apple για over-ear headphones στα 549€ με έκανε να αναθεωρήσω.

Από μικρό παιδί τα περισσότερα λεφτά μου τα δίνω σε ακουστικά. Έχω αγοράσει εκατοντάδες κακής ποιότητας, οι τιμές κυμαίνονταν από ένα ευρώ μέχρι μερικές δεκάδες, ενώ είχα ασύρματα ακουστικά ενώ ακόμα δεν υπήρχε το android.

Τα τελευταία χρόνια και ενώ είχα ένα μοντέλο Sony των 50€ που με άφησε αρκετά ικανοποιημένο, άρχισα να ψάχνω την αγορά των Active Noise Canceling Headphones. Μιλάμε για ποιοτικά, over-ear/on ear/earbuds, ασύρματα και με την λειτουργία ANC που αλλάζει όλο το παιχνίδι.

Το Active Noise Canceling είναι ένα σύστημα μικροφώνων που αναγνωρίζει τους εξωτερικούς ήχους και τους μπλοκάρει με την χρήση ambient sound. Το αποτέλεσμα είναι ο αποκλεισμός των ήχων του περιβάλλοντος πράγμα που βοηθάει πολύ σε λεωφορεία, αεροπλάνα και τα λοιπά.

Οι μεγαλύτεροι παίχτες είναι η Boss, Sony, Microsoft, Beats και πλέον Apple (στην οποία ανήκουν και τα Beats).

Μετά απο πολύ διάβασμα κατέληξα ανάμεσα στα Boss και τα Sony. Θα μπορούσες να πεις ότι είναι δύο εργαλεία με πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Πολύ καλή απόδοση ANC, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, χρόνος μπαταρίας ικανοποιητικός και όμορφος σχεδιασμός.

Boss 700 Black είχαν αρχική 420€ ενώ τα Sony WH 1000-mx3 στα 400.

Τα Boss κράτησαν την τιμή τους υψηλά, ενώ τα Sony μετά από πολύ καιρό ανακοίνωσαν το επόμενο μοντέλο τους, το Sony WH 1000-mx4 το οποίο τώρα κυμαίνονται στα 380€.

Ήταν λογικό λοιπόν, το μοντέλο WH1000-mx3 να ρίξει την τιμή του και έτσι να κινηθώ να το αποκτήσω. Το έχω στην κατοχή μου 3 μήνες και έχω να πω ότι είναι μια flawless εμπειρία!

Θα καταλάβεις αμέσως την διαφορά όταν τα ακουστικά κάτσουν πάνω στα αυτιά σου. Αμέσως νιώθεις τους ήχους να μειώνονται ακόμα και χωρίς να ενεργοποιηθούν. Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο καλό όταν πατήσεις το ΟΝ και αρχίσει το Noise Canceling.

Οι reviewers λένε ότι έχει γερό σκαρί που δεν σπάει εύκολα, ενώ η θήκη θα το προστατεύσει μέσα στη τσάντα σου. Η απόδοση του μικροφώνου στις κλήσεις είναι επίσης ικανοποιητική.

Ο ήχος είναι φανταστικός, τα μπάσα δυνατά χωρίς να παραμορφώνουν τον ήχο και μπορείς πραγματικά να αποσυρθείς από την πραγματικότητα εάν ακούς μουσική στο τέρμα. Τέλος, μετά από χρήση ωρών για κλήσεις και μουσική έχω να πω ότι δεν με κούρασαν στο ελάχιστο ενώ τα φορτίζω μια φορά στις 3 μέρες ακόμα και τις ημέρες βαριάς χρήσης.

Το μοναδικό αρνητικό θα έλεγα είναι η απουσία φυσικών κουμπιών για την αυξομείωση του ήχου και αναζήτησης μουσικής. Τα WH1000MX3 και MX4 έχουν ένα σύστημα αφής που ναι μετά από καιρό μαθαίνεται, αλλά όλα θα γίνονταν πιο εύκολα με μερικά κουμπιά…

Στο κομμάτι λοιπόν της επιλογής ανάμεσα στο μοντέλο MX3 και το καινούριο έχω να πω ότι αν και η επιλογή σύνδεσης με πολλές συσκευές είναι πολύ χρήσιμη και εργονομική τα 200€ δεν τα δικαιολογεί. Η ποιότητα ήχου, κατασκευής και ANC είναι ίδια. Το μοντέλο MX4 είναι η ιδανική επιλογή όταν σε μερικά χρόνια η τιμή του πέσει, αυτή τη στιγμή το μοντέλο MX3 με τιμή γύρω στα 200€ είναι η καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής που μπορείς να βρεις στην αγορά.

Αφού λοιπόν σας έχω πει την επιλογή μου και τους λόγους που καταλήγω σε αυτήν, ας μιλήσουμε λίγο για την Apple. Πριν μερικά χρόνια η εταιρεία αγόρασε τα Beats by Dre, μια εταιρεία που πάτησε πάνω στο style και τους influencers. Δεν έχουν κακή απόδοση αλλά δεν αξίζουν την τιμή τους και την αναγνωρισιμότητα τους την οφείλουν στο marketing.

Πολλές κουβέντες ειπώθηκαν με την αγορά, για τον λόγο αυτής της κίνησης. Πολλοί μιλούσαν για το ότι η Apple ήθελε να αγοράσει το know-how πίσω από την streaming υπηρεσία των Beats. Αν ισχύει ή όχι δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά η επιλογή του λανσαρίσματος των Apple Airpods Max δείχνει ότι το Apple Brand θεωρείται από την ίδια την εταιρεία το μόνο που μπορεί να σηκώσει μια τιμή τόσο υψηλή. Τα Airpods είναι 150€ πιο ακριβά από τα Boss!!

Θα δούμε όμως το πως θα δικαιολογήσουν την τιμή αυτή και πως θα μπορέσουν να συγκρουστούν με τα ονόματα που είναι χρόνια στον χώρο και παρουσιάζουν ποιότητα και εμπειρία σε χαμηλότερες τιμές.

Αν πάρουμε ως παράδειγμα τα Airpods, τότε η έμφαση θα δοθεί στην εμπειρία χρήσης. Εύκολη σύνδεση, εναλλαγή συσκευών κτλ. Θα πρέπει να δούμε πόσο διαφοροποιήθηκαν στο θέμα της ποιότητας ήχου από τους συναδέλφους στην Beats που υστερούν ενώ και το design δεν με ενθουσιάζει. Όλα αυτά τα ερωτήματα ενώ η τιμή είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Αγοράστε τα Sony λοιπόν και εδώ θα είμαστε να δούμε την Apple που μπαίνει στο παιχνίδι με βλέψεις, αλλά ο ανταγωνισμός την κοιτάει κατάματα.Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist