…και όσο αντέξεις: Χολή για το 50 Shades of Gray (την ταινία, το βιβλίο και το άρθρο μου).

Written by on 27 Ιανουαρίου 2015

Με αφορμή την πρεμιέρα που ετοιμάζεται να κάνει ανήμερα του…”Άγιου Βαλεντίνου”, η ταινία που βασίζεται σε ένα βιβλίο φαινόμενο, θέλω να σας μιλήσω για μερικά παράπονα που έχω απο εσάς.

Ναι σε σένα φίλε μου που διαβάζεις τακτικά αυτό το site, αλλά και σε σένα που δεν μπαίνεις τόσο συχνά, σου έχω παράπονα. Που κολλάνε τα παράπονα μου με το 50 Shades Of Grey (50SoG)?

Μια επιλογή μου, με έκανε να κοιτάω τα στατιστικά του site επι μήνες και να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.

Στις 1 Ιουνίου το 2012 είχα γράψει μια παρουσίαση του 50 SoG, για τον απλούστατο λόγο οτι ήταν ένα βιβλίο που έκανε τεράστιες πωλήσεις, αυτοεκδιδόμενο, φέρνοντας εκατομμύρια στην συγγραφέα, πριν νοιαστούν οι εκδοτικοί οίκοι και πάρουν τα δικαιώματα για τα hardcopy.

Το ότι έκανε τέτοια επιτυχία εξηγείτε απο πολλούς τρόπους. Επι μήνες, αυτή η κυριλάτη τσόντα, κυκλοφορούσε μόνο σε e-book μορφή και το κοινό που αποτελείτε απο γυναίκες της μέσης ηλικίας (επι το πλείστον), το διάβαζε απο το i phone, το tablet και τα e-readers. Ήταν μια “πονηρή” απόλαυση, που δεν τραβούσε το βλέμμα όπως θα τραβούσε το κανονικό εξώφυλλο και μπορούσε να εξήπτε τη φαντασία γυναικών που η σεξουαλική ζωή είχε, μάλλον, βαλτώσει.

Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οι οποίες όμως άκουσαν για το βιβλίο αφού έγινε μαζικό φαινόμενο, απο τις desperate housewives…

Γράφοντας το λογικό λοιπόν και εγώ δίνω αυτόν τον τίτλο στο άρθρο: 50 Shades of Grey (Μια τσόντα για τη μαμά σου)

Έχοντας την λέξη τσόντα και τη λέξη μαμά στην ίδια πρόταση, όπως καταλαβαίνεται, το άρθρο αυτό εκτοξεύθηκε στην κορυφή, με εκατοντάδες views παραπάνω απο το δεύτερο! Μην δείτε να γράφει τσόντα πουθενά, με τα μούτρα πέφτετε…

Για μήνες λοιπόν έβλεπα το πρώτο άρθρο σε δημοτικότητα να είναι αυτό και έφριττα. Έλεος δηλαδή. Όχι οτι γράφω και ποιοτική δημοσιογραφία ή κάτι τέτοιο, αλλά όχι και έτσι.

Όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία, το 50 SoG, έπεσε πανηγυρικά στην δεύτερη θέση απο το Πέρασμα! Faith in human kind, restored…

Τα παράπονα υπάρχουν ακόμα όμως. Τι να κάνουμε. Επι μήνες έβλεπα στις λέξεις κλειδιά απο όπου με έβρισκαν στις αναζητήσεις, τις λέξεις: τσόντα, μαμά, Mommy Porn (έτσι το ονόμασαν οι κριτικοί και το είχα αναφέρει στο άρθρο)…

Το θέμα είναι οτι και εγώ ξενέρωνα που το έβλεπα πρώτο και ο καημένος που έβλεπε το λιπαντικό να στεγνώνει και αντί να δει κανένα milf-άκι, έμπαινε στο allodapos.gr

Φανταστείτε τη φάτσα του!

Μπορεί αυτές οι λέξεις να έχουν καταποντιστεί στα στατιστικά πλέον, αλλά μπορείτε να δείτε οτι 3 στις 10 αναζητήσεις είναι για αυτο το βιβλίο.

Ποιος είναι εκεί έξω και ψάχνει τόσο πολύ να μάθει για το 50 Shades of Grey?

Και τώρα να κάνω ένα μικρό σχόλιο για την ταινία που έρχεται σε λίγες μέρες. Για ακόμα μια φορά θα δούμε γυναίκες να συρρέουν στους κινηματογράφους να δουν μια ταινία με μηδέν πλοκή και μπόλικο σεξ, οι ίδιες που θα κοροϊδεύουν τα nerds που με τον ίδιο τρόπο θα συρρέουν στην προβολή των Avengers, στις 1 Μαΐου.

Σοβαρά τώρα κοιτάξτε λίγο τους δύο πρωταγωνιστές. Το βιβλίο έχει να κάνει με έναν επιτυχημένο, διευθυντή εταιρείας και μια συνεσταλμένη φοιτήτρια δημοσιογραφίας, κορίτσι της διπλανής πόρτας. Σας φαίνεται αυτός επιχειρηματίας (πιο πολύ για μοντέλο εσωρούχων, επιτυχημένο although) και αυτή για… συνεσταλμένο κορίτσι?

Το θέμα είναι οτι διαβάζω για το γεγονός οτι η ταινία πάει για R Rated αλλά και για NC-17. Δηλαδή για απαγόρευση σε ανηλίκους, χαρακτηρισμός που πάει σε ταινίες που περιέχουν βιασμούς κτλ.

Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν το 50SoG θα έχει κάτι προχώ να μας δείξει. Μακάρι δηλαδή αλλά δεν νομίζω. Εκτός αν το δέσιμο και το μαστίγιο θεωρείται κάτι εξωπραγματικό και extra kinky.

Απο την άλλη το γεγονός οτι για να καταφέρει την κοπέλα να γίνει λίγο πιο προστυχάντζα, καταφεύγει σε τρικ, όπως ελικόπτερα και αεροπλάνα, τι να πω για αρχή μας χαλάς την πιάτσα αδερφέ, κατα δεύτερον δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.

Δεν έχει όλος ο κόσμος ελικόπτερα, αλλά απο οτι ξέρω οι πωλήσεις kinky βοηθημάτων μια χαρά πάνε…

Μην ψαρώνετε κορίτσια.  

Αυτά…

ps: μόλις είδα οτι όντως είναι μοντέλο του Calvin Klein. Ποιος κάνει το casting επιτέλους. Ο ηθοποιός έπρεπε να εκπέμπει δύναμη και κύρος. Ο κοιλιακός είναι δευτερεύον σημασίας, (θέλω να πιστεύω 😛 ). 



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist