Joker 2008 (Comic Review) – “What I hate more than everything is Apologies…”

Written by on 9 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά από το Suicide Squad είχα πολλά αρνητικά να πω. Μαζί με τον Κώστα στο αφιερωμένο podcast για την ταινία, τα είπαμε όλα. Παραδόξως δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό που είχαν όλοι, τον Jared Leto και τον Joker.

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω το homework μου και να διαβάσω τις επιρροές του Ayer για αυτόν τον ποζερογκανγκστερά Joker και μπροστά μου ήρθε το Joker (2008) του Brian Azzarello και του Lee Bermejo.
Το Graphic Novel αυτό είναι ξεχωριστό από το ενωμένο σύμπαν της DC και είναι μια μοναδική παρουσίαση του Joker, αφηγούμενη μέσα από τα μάτια ενός από τα τσιράκια του.
Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια για να αποδοθεί μια ακόμα οπτική μπροστά στο τι σημαίνει ο Joker και μια διαφορετική ματιά στον σκοτεινό κόσμο της Gotham.
Ο Joker αποφυλακίζεται και ο Jonny Frost είναι ο απεσταλμένος που τον παραλαμβάνει. Η πρώτη τους στάση είναι το μπαρ του Killer Croc που σε αυτό το comic έχει ένα πιο εξανθρωπισμένο look (όπως και στο Suicide Squad) και στην ουσία είναι ένας μπράβος με… ιδιαίτερα γούστα.
Γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι ο σκοπός του Joker δεν είναι άλλος από το να επανακτήσει την κυριαρχία του υπόκοσμου και σαν καλός μαφιόζος που είναι ξεκινάει γδέρνοντας έναν από τους αντιπάλους του και αναγκάζοντας τον έπειτα να κάνει striptease…

Tα wtf moments συνεχίζουν όσο ο Joker συνεχίζει τον πόλεμό του, με βασικό αντίπαλο τον Two Face ενώ παράλληλα μέσα από τα μάτια του Frost παίρνουμε μια γεύση από το τι εστί Joker. Υπάρχουν μερικές στιγμές διαύγειας σε αυτό comic.

Μία από αυτές είναι όταν συζητάνε μέσα σε ένα διαμέρισμα ο Joker με τον Frost για τις συγγνώμες. Μία άλλη όταν ο Two Face λέει φοβισμένος στον Batman την απειλή του Joker.

Και οι δύο είναι στιγμές που θα σε κάνουν να σκεφτείς. Γιατί ο Joker είναι η προσωποποίηση του κακού, αλλά και ένας άνθρωπος που του στρίψε η βίδα μια κακή μέρα. Είναι αυτός που θα κεράσει δηλητηριασμένο μαλλί της γριάς σε παιδάκια, αλλά και θα κάνει τα πάντα για να ξαναβρεί την γυναίκα του… που μετά θα δώσει ένα χέρι ξύλο έτσι για το καλό.

Ο Joker είναι ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες σε comic ever και τα comic που θα σου δώσουν ένα πολύ καλό insight είναι το Joker (2008), το Killing Joke αλλά κι άλλα, που όταν τα ανακαλύψουμε θα σας τα προτείνουμε.



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist