It’s Alive!! Το Justice League Snyder’s Cut έρχεται το 2021

Written by on 23 Μαΐου 2020

Dreams come true! Είναι επίσημο το Snyder Cut υπάρχει και θα κυκλοφορήσει το 2021 στην πλατφόρμα HBO MAX!

Είχα ξαναμιλήσει για το Justice League , την τραγωδία πίσω από την ταινία και το τι πήγε στραβά.

Τώρα σχεδόν τρία χρόνια από την κυκλοφορία του Justice League στις μεγάλες οθόνες εμείς οι Snyderikoi φανς δικαιωνόμαστε επιτέλους καθώς η εκδοχή της ταινίας του Zack Snyder όχι απλά υπάρχει αλλά θα κυκλοφορήσει και επίσημα!

Η ιστορία εν τάχη έχει ως εξής. Ο Zack Snyder που ήταν στο τιμόνι του Justice League αποχωρεί από την ταινία λόγο μιας προσωπικής τραγωδίας και η ταινία που είχε σχεδόν τελειώσει, παγώνει. Η Warner Bros επεμβαίνει και αναθέτει την ολοκλήρωση της ταινίας σε νέο σκηνοθέτη αυτόν της ταινίας Avengers, Joss Whedon.

Ο Whedon ξαναγράφει την ταινία, κόβει, ράβει και αναγκάζεται να την ολοκληρώσει κάπως πρόχειρα λόγω των πιεστικών deadline από τα studio. Η ταινία καταλήγει σε μια μεγάλη αποτυχία, τόσο οικονομικά αφού τους έβαλε μέσα 60 εκατομμύρια άλλα και αναγκάζει την DC να παγώσει όλα τα σχέδια που αφορούν το μέλλον του Justice League και να χαράξει νέα πορεία, με τους χιλιάδες φανς να είναι τρομερά δυσαρεστημένοι. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία και γρήγορα οι φήμες ότι ένα ημιτελές Cut του Zack Snyder υπήρχε κάπου αποθηκευμένο κάνει το διαδίκτυο να τρελαθεί.

Οι φήμες θέλουν την ταινία του Zack Snyder να είναι σχεδόν τέσσερις ώρες και όχι μιάμιση όπως ήταν η τελική εκδοχή της ταινίας, γεμάτη πλούσιο υλικό, διαφορετική πλοκή και περισσότερους χαρακτήρες (Βλέπε πιο κάτω.)

Ξαφνικά κάποια στιγμή το 2019 ο Zack Snyder επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Snyder Cut, της δικής του δηλαδή εκδοχής της ταινίας και πως αν και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, θέλει αρκετή δουλειά κυρίως με τα εφέ. Μια ταινία που όμως δεν θα δούμε ποτέ, διότι τα Studio της Warner Bros αρνούνται να δημοσιεύσουν.

Enter #ReleaseTheSnyderCut.

Μέσα σε διάστημα ημερών από την ανακοίνωση ότι το Snyder Cut υπάρχει, όλες οι σελίδες γύρω από τις ταινίες και τα κόμικ και όλοι οι youtubers που ασχολούνταν με τα παραπάνω, αρχίζουν και κάνουν αναφορές για το Snyder Cut. Έτσι μέσα σε λίγες ώρες δημιουργείτε το Hashtag #ReleaseTheSnyderCut. Το hashtag γίνετε viral μέσα σε μερικές ημέρες, ενώ ακόμη και οι λογαριασμοί των πρωταγωνιστών της Λεγεώνας των Υπερηρώων κάνουν ανάλογες κοινοποιήσεις. Ο Zack δημοσιεύει κάποιες φωτογραφίες από την ταινία καθώς και κομμάτια της τετράωρης πλοκής για να αποδείξει στο κοινό ότι η ταινία του υπάρχει και είναι σχεδόν ολοκληρωμένη. Η Warner Bros αρνείται ωστόσο να ασχοληθεί με το θέμα και φυσικά διαψεύδει όλα τα σενάρια για την κυκλοφορία της ταινίας.

Οι φανς επιμένουν, όντας πια σίγουροι για την ύπαρξη της ταινίας και έτσι το hashtag #ReleaseTheSnyderCut γιγαντώνεται και συνεχίζει να εξαπλώνεται στο ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο στο youtube πληθαίνουν με τις θεωρίες γύρω από την ταινία να πηγαίνουν και να έρχονται. Ο ίδιος ο Zack Snyder εξηγεί ότι έχει παρά πολύ υλικό από την ταινία του το οποίο ίσως το χρησιμοποιήσει σε κάποιο ντοκιμαντέρ στο μέλλον για το τι πήγε στραβά με το Justice League.

Παράλληλα ο Jason Momoa (AKA Aquaman) Λέει δημόσια ότι έχει δει το Snyder cut και πως είναι υπέροχο. Οι φανς τρελαίνονται και συνεχίζουν να απαιτούν από την Warner Bros να κυκλοφορήσει την ταινία στις αίθουσες των κινηματογράφων. Έτσι ξεκινάει ένας νέος κύκλος διαβουλεύσεων γύρω από την ταινία.

Miracles Do Happen!

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν ο Zack Snyder οργάνωσε ένα Livestream party για την προβολή του Man of Steel. Φυσικά από το Livestream δεν θα μπορούσε να λείπει ο Henry Cavill (Superman) ο οποίος ειρωνικά είχε αφήσει και μουστάκι (inside joke για τους μύστες). Κατά την διάρκεια του livestream ο σκηνοθέτης επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Snyder Cut για άλλη μια φορά μόνο που αυτήν την φορά λέει επίσημα πως η ταινία θα προβληθεί στο HBO Max. Κάτι που επιβεβαιώνει και ο Cavill και η Warner Bross λίγο αργότερα. Το Youtube και όλες οι Comicboοκ ιστοσελίδες και τα Blogs δεν μπορούν να το πιστέψουν. Τα βίντεο και τα άρθρα γύρω από την ταινία και τα υπέροχα νέα κατακλύζουν το διαδίκτυο ενώ ξεσπά ένας νέος γύρος από φήμες και θεωρίες γύρω από την ταινία. Έτσι φτάσαμε εδώ! Και να τι ξέρουμε για το Snyder Cut ως τώρα.

*Υπάρχει!

*Θα έχει διάρκεια σχεδόν τέσσερις ώρες.

*Γίνετε Tease της μαύρης στολής του Superman.

*Υπάρχει περισσότερη εμβάθυνση στην ιστορία του Cyborg.

*Θα υπάρξει το Backstory με τον Darkseid.

*Η ταινία χρειάζεται 20 εκατομμύρια για να ολοκληρωθεί.

*Θα προβληθεί στο HBO MAX το 2021. Ίσως σε κεφάλαια.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

SPOILERS

Για το σενάριο της ταινίας υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Κυρίως αυτές αφορούν το τέλος του Justice League και πως θα οδηγεί στην επόμενη ταινία. Η πιο δημοφιλή εκδοχή αυτήν την στιγμή θέλει τον Darkseid να κάνει την εισβολή στον πλανήτη μας και να χάνει από τους θεούς όπως περίπου γίνετε και στην κινηματογραφική εκδοχή. Μόνο που στο theatrical release ο Darkseid έχει αντικατασταθεί με τον Steppenwolf που δρα σαν απεσταλμένος του.

Τα τρία Mother Box που δεν εξηγεί η κινηματογραφική εκδοχή ακριβώς τι είναι, είναι τρία πανίσχυρα αντικείμενα που διαισθάνονται την αποξένωση, τον φόβο και την αμφιβολία που κυριαρχεί στον κόσμο λόγο του θανάτου του Superman και έτσι στέλνουν το μήνυμα πως η γη είναι και πάλι ευάλωτη.O Darkseid στέλνει τον Steppenwolf να συλλέξει τα τρία αυτά κουτιά και να ετοιμάσει την εισβολή.

Η τελική μάχη είναι καθηλωτική με την Wonder Woman να αποκεφαλίζει εν τέλη τον Steppenwolf στο τέλος πριν αυτός τηλεμεταφερθεί από την πύλη στον πλανήτη Apokolips. Το κεφάλι του Stepenwolf φτάνει στην άλλη μεριά της πύλης και ο Darkseid το πατάει με την μπότα του. Η λεγεώνα κοιτάει τον Darkseid και αυτός την Λεγεώνα. Και κάπως έτσι περίπου ο Zack θα μας ετοίμαζε για την επόμενη ταινία.

Σύμφωνα πάντα με τις διαδικτυακές φήμες, στο τέλος της ταινίας εμφανίζεται ο Green Lantern στον Batman και του εξηγεί πως έρχεται μια μεγάλη απειλή. Ενώ παράλληλα ανακαλύπτουμε πως ο στρατηγός Swanwick (Man of Steel, Batman Vs Superman) είναι ο Martian Manhunter.

Είναι λοιπόν γεγονός! Το Snyder Cut υπάρχει και θα κυκλοφορήσει σύντομα! Κάποιοι λένε τι νόημα έχει αυτό! Και ίσως πράγματι να έχουν δίκιο αφού και η πορεία της Dc έχει αλλάξει κατά πολύ. Το όραμα του Snyder φαίνεται να τελείωσε πριν ολοκληρωθεί και προσωπικά δεν πιστεύω πως θα δούμε κάτι περισσότερο ίσως πέρα από κάποιο animated movie που να κλείνει την ιστορία στο μέλλον.

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι οι οπαδοί διεκδίκησαν την εκδοχή του Snyder και την πήραν είναι από μόνο του σπουδαίο! Μένει τώρα να δούμε την ταινία και να κρίνουμε αν άξιζε αυτή η φασαρία η αν ήταν απλά τα Hopes and Dreams των δυσαρεστημένων οπαδών που περίμεναν κάτι καλύτερο.Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist