Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού

Written by on 20 Απριλίου 2022

Λοιπόν, λοιπόν!

Ακούστε με να σας πω! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη! Έχετε καταλάβει ήδη από τον τίτλο αλλά δεν πειράζει! Εγώ θα βγω, θα το πω και θα το φωνάξω! Έρχεται ο αναρχικός!

Αν είστε φίλοι αυτής της σελίδας, τότε μάλλον έχετε ακούσει το podcast που γράψαμε με τον Τάσο την τελευταία μέρα του χρόνου, και που βγήκε τέλη του Γενάρη. Αν πάλι όχι, ακούστε το και επιστρέψτε στο άρθρο! Σε αυτό μιλήσαμε για την παράσταση “Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού” που μέχρι τώρα παιζόταν στο θέατρο Γκλόρια στην Αθήνα, και που τώρα ανεβαίνει Θεσσαλονίκη! Ωωωωωω ναι! Καλά διαβάσατε! Έρχεται ο Αναρχικός! Για την περίπτωση που δεν το έχετε παρατηρήσει ήδη οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας, διαφημίζεται ήδη αρκετά και πιστεύω θα το δούμε ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες.

Δεν έχω να σας πω κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί από τον τόσο κόσμο που είδε την παράσταση αυτή στην Αθήνα. Τα sold out ήταν απανωτά, και αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο (σε αντίθεση άραγε με τον θάνατο του αναρχικού; Ποιος ξέρει;)!

Η παράσταση αυτή, που λέτε, ήταν κάτι που ήθελα να δω πολύ όταν κατέβηκα στην Αθήνα για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και ήμουν κάθετη, σε σημείο που σχεδόν εκβίασα τον Τάσο να κλείσουμε και να πάμε. Τελικά πολύ σοφά έπραξα!

Την παράσταση τη λάτρεψα! Ο Πάνος Βλάχος ήταν εξαιρετικός! Έχει τρομερό ταλέντο και πολυδιάστατο. Δεν είναι μόνο η ερμηνεία του που μιλάει, είναι το γεγονός πως τραγουδάει, χορεύει και παίζει μπάσο πάνω στο σανίδι και τα κάνει όλα άψογα. Δε θα μπορούσα να φανταστώ κάποιον άλλο να παίζει αυτόν τον ρόλο…

Διαβάζοντας και το βιβλίο, έχω να πω πως η προσαρμογή που έκαναν στο κείμενο, οι μικροαλλαγές και οι προσθήκες ήταν πολύ καίριες. Το ότι ενέταξαν την ιστορία σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και την έκαναν ουσιαστικά το βασικό κομμάτι μιας άλλης ιστορίας, ήταν μία πολύ δημιουργική προσέγγιση που σκοπό έχει να σε βάλει σε σκέψεις.

Ολόκληρη η ιστορία του Αναρχικού, θέλοντας και μη, σε ωθεί σε μία αναζήτηση σκέψης με πλοκάμια που απλώνονται τόσο σε εσωτερικά μονοπάτια επαναδιαπραγμάτευσης και ανασυγκρότησης, όσο και σε μονοπάτια ματαίωσης και ακύρωσης πολλών γεγονότων της καθημερινής μας ζωής, που δυστυχώς έχουμε σαν θέσφατα που μας δυσχεραίνουν τη ζωή και μας εμποδίζουν από το να σπάσουμε κάποια καλά ριζωμένα στερεότυπα.

Είχα πει στο podcast πως αν ξανακατέβω στο επόμενο διάστημα των εορτών Αθήνα, θα κλείσω και θα την ξαναδώ την παράσταση, και αν ανέβει Θεσσαλονίκη, θα πάω να τη δω. Ε μαντέψτε! Μόλις έμαθα πως έρχεται και ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες, έκλεισα αμέσως εισιτήρια! Έρχομαι λίγο καθυστερημένα σε σας, όμως έχετε ακόμα τη δυνατότητα, γιατί υπάρχουν εισιτήρια και θα γίνουν αρκετές παραστάσεις εδώ!

Αξίζει να την δείτε αυτή την παράσταση. Ο θίασος είναι όλος εξαιρετικός, η παραγωγή πολύ σωστή και η μουσική που πλαισιώνει την παράσταση, θα σας συντροφεύει και θα τη σιγοτραγουδάτε για μέρες αφού φύγετε από το θέατρο. Θα γελάσετε, θα προβληματιστείτε, αλλά με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο!



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist