…και όσο αντέξεις: Η σωστή φροντίδα του νέου tattoo

Written by on 3 Ιουνίου 2014


Συνεχίζω το αφιέρωμα στα tattoo με μια αναδημοσίευση απο το έγκυρο site tattoostudios.gr σχετικά με το ποια είναι η σωστή τακτική να φροντίσουμε ένα καινούριο τατουάζ. Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει όσους κάνουν ή θα ήθελαν να κάνουν tattoo και που οι ανακρίβειες είναι πολλές. Ορίστε λοιπόν μερικές συμβουλές. 

Τώρα που έχετε το πανέμορφο, νέο σας τατουάζ, θα πρέπει επίσης να το φροντίσετε. Από τη στιγμή που ο tattoo artist τελειώσει την καλλιτεχνική του δουλειά, είναι δική σας υπόθεση να το φροντίσετε προκειμένου να αποφύγετε τις μολύνσεις ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει αν το παραμελήσετε σε αυτό το στάδιο.

Ετοιμάσαμε λοιπόν για εσάς και σας παρουσιάζουμε κάποιες βασικές συμβουλές φροντίδας, γιατί ένα πολύ όμορφο τατουάζ μπορεί να μετατραπεί στην απόλυτη καταστροφή αν δεν το μεταχειριστείτε κατάλληλα.

Αφήστε ήσυχο τον επίδεσμο…

Ο tattoo artist φρόντισε να σας καλύψει το νέο σας τατουάζ για έναν πολύ καλό λόγο – προκειμένου να μην επιτρέψει στα βακτήρια που μετακινούνται μέσω του αέρα, να εισβάλουν στην πληγή. Το τραυματισμένο δέρμα αποτελεί σημείο εισόδου και αναπαραγωγής βακτηρίων και μολύνσεων. Αφήστε λοιπόν τον επίδεσμο σας επάνω στο σημείο του τατουάζ για τουλάχιστον 2 ώρες. Ίσως ο ενθουσιασμός για το νέο σας tattoo να σας κάνει να θελήσετε να απομακρύνετε τον επίδεσμο, ώστε να δείξετε το σχέδιο σε φίλους και γνωστούς, άλλα καλύτερο για εσάς θα είναι οι φίλοι να περιμένουν λίγο παραπάνω.

Ο καλλιτέχνης πολλές φορές θα καλύψει το τατουάζ σας με κάποιο πλαστικό. Στην περίπτωση αυτή, όταν πάτε σπίτι θα πρέπει να απομακρύνεται το πλαστικό επικάλυμμα και να καθαρίσετε καλά και προσεκτικά το δέρμα, καθώς το σημείο θα πρέπει να παίρνει αέρα. Αν μείνει για πολλές ώρες το πλαστικό πάνω στο σημείο δημιουργούνται οι τέλειες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας για την ανάπτυξη βακτηριδίων, που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να εμφανιστούν σε μια “νωπή” πληγή.

Καθαριότητα

Από τη στιγμή που θα αφαιρέσετε το προστατευτικό κάλυμμα, θα χρειαστεί να πλύνετε το τατουάζ σας. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και υγρό σαπούνι με ήπια αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση. Ξεπλύνετε με προσοχή ώστε να απομακρυνθεί οποιοδήποτε υγρό, αίμα ή πλάσμα και να καθαριστεί απόλυτα η περιοχή του τατουάζ. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε σφουγγάρι ή κάποιο ύφασμα για να καθαριστείτε, αλλά μόνο το χέρι σας και αυτό πολύ απαλά. Εάν νιώθετε το δέρμα να γλιστράει πολύ, τότε πιθανότατα από την πληγή βγαίνει πλάσμα, το οποίο δεν πρέπει να αφήσετε στο δέρμα γιατί θα σκληρύνει και μπορεί να αφήσει σημάδια.

Στη συνέχεια σκουπίστε με μια μαλακή και ΚΑΘΑΡΗ πετσέτα, απλά ακουμπώντας την απαλά πάνω στο δέρμα, έως ότου αυτό στεγνώσει απόλυτα. Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε μπάνιο, τηρώντας ωστόσο τις παραπάνω συμβουλές και να μην μένετε πάρα πολλή ώρα στο νερό. Αποφύγετε πάση θυσία το ζεστό νερό τουλάχιστον για 2-3 εβδομάδες. Με το σαπούνι ή το αφρόλουτρο δεν υπάρχει πρόβλημα από τη στιγμή που θα το ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο νερό. Αντίθετα θα πρέπει να αποφεύγετε το κολύμπι σε πισίνα και στη θάλασσα τουλάχιστον για 2 εβδομάδες.

Ξεφλούδισμα

Μετά από λίγες μέρες ενδέχεται να παρατηρήσετε κάποιο ξεφλούδισμα του δέρματος, ίσως και κάποια καύκαλα πληγής. Πολλαπλά καύκαλα υποδεικνύουν ότι έχει γίνει κακή δουλειά στο τατουάζ, ωστόσο είναι αναμενόμενο να υπάρχουν ακόμη και όταν όλα έχουν γίνει σωστά κάποια, σε περιορισμένο αριθμό και συνεπώς δεν χρειάζεται να δείξετε πανικό.

Τοποθετήστε μια θερμή κομπρέσα στα καύκαλα για 5 περίπου λεπτά 2-3 φορές την ημέρα για να μαλακώσουν και γρήγορα θα φύγουν από μόνα τους. Θα σας πιάσει επίσης φαγούρα, παρόμοια με όταν εκείνη των εγκαυμάτων, ωστόσο μην αρχίσετε να ξύνεστε. Εάν έχετε φαγούρα, απλά χτυπήστε το σημείο με το χέρι σας. Αν το δέρμα ξεφλουδίζει χρησιμοποιήστε μια λοσιόν και αν υπάρχουν καύκαλα, απλά αγνοήστε τα. Το τατουάζ σας έχει σχεδόν επουλωθεί και σίγουρα δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να το καταστρέψετε.

Η καλύτερη λύση για την επούλωση του τατουάζ

Η πρώτη ελληνική κρέμα περιποίησης τατουάζ είναι γεγονός και ονομάζεται Panthenols After Tattoo Skin Care Cream.

Η Panthenols After Tattoo Skin Care Cream, είναι μια ειδική κρέμα που αποτελεί ιδανική λύση για την αποτελεσματική φροντίδα μετά το τατουάζ. Ο ενισχυμένος συνδυασμός των ενυδατικών (Urea), αναπλαστικών (D-Panthenol, Allantoin), αντιοξειδωτικών (Vitamin E) και απαλυντικών (λάδι ελιάς βιολογικής καλλιέργειας και εκχυλίσματος χαμομηλιού) συστατικών που περιέχει, προσφέρει ολοκληρωμένη περιποίηση και φροντίδα και ενισχύει την ανάπλαση του ερεθισμένου και ευαίσθητου δέρματος.

Η κρέμα έχει ουδέτερο pH και δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Δεν περιέχει επίσης parabens, χρώμα και άρωμα που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία.

Προστασία από τον ήλιο

Αφού το τατουάζ σας έχει επουλωθεί, θα πρέπει να το προστατεύετε για πάντα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξεθωριάσει και να καταστρέψει ένα όμορφο τατουάζ πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30. Έτσι θα διατηρήσετε «ζωντανό» το τατουάζ σας για πολλά χρόνια.



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist