Πίσω απο τις φωνές των anime κρύβονται μερικές γριές και μερικά (πολύ) ωραία κοριτσάκια.

Written by on 26 Μαΐου 2014

Δεν ξέρω πόσο εκτιμάτε το Ιαπωνικό dubbing, αλλά κατα την γνώμη anime βλέπεις μόνο (μόνο) στα Ιαπωνικά. Τρέφω τρελή αγάπη με την γλώσσα τους, τον τρόπο που κάνουν τις φωνές των χιλιάδων anime και το πόσο επιστήμη το έχουν κάνει.


Είναι λογικό όμως, αφού η Ιαπωνία παράγει το 60% της παγκόσμιας παραγωγής animation. Υπάρχουν σχολές που σπουδάζεις αποκλειστικά την τέχνη και πολλοί απο αυτούς γίνονται μεγάλοι star στην Ιαπωνία. 


Προσωπικά πιστεύω οτι βγάζουν μεγαλύτερο συναίσθημα. Ο μεγενθυμένος συναισθηματισμός τόσο του σχεδίου όσο και της φωνητικής απόδοσης των διαλόγων το οποίο είναι βασικό χαρακτηριστικό των anime. 
Την πλάκα μου την έπαθα όταν άρχισα να το ψάχνω παρα πάνω. Είδα τα πρόσωπα πίσω απο διάσημες φωνές και έμεινα μαλάκας. Ορίστε τα πέντε που μου τράβηξαν περισσότερο την προσοχή. 

5. Pikachu (Pokemon)



Το Pokemon έκανε τα anime mainstream στην Ελλάδα. Όσοι είμασταν πιτσιρικάδες όταν τα pokeman έκαναν πρεμιέρα στο Star κολλήσαμε. Η 48χρονη Ootani Ikue είναι η φωνή του Pikachou και του Chopper στο One Piece. Δες την στο παρακάτω και πρόσεξε μην εξπερματώσεις  πάθεις τίποτα απο υπερβολικό cuteness. 

4. Gon Freecss, Killua Zoldyck (Hunter x Hunter)

To Hunter x Hunter είναι το shonen που πιθανότατα ρίχνει απο το βάθρο του και το Bleach και το Naruto, τα οποία είναι τα Big 3 των shonen. 
Οι δύο χαρακτήρες ερμηνεύονται απο αυτές τις δύο μου****ς  κοπέλες οι οποίες δίνουν ρέστα και στις κομικές σκηνές αλλά και στο fighiting.

H 24χρονη Han Megumi ερμηνεύει τον Gon (πάνω) ενώ η 25χρονη Ise Mariya τον Killua (κάτω).

3. Kenshin Rurouni Kenshin

Η 53χρονη Suzukaze Mayo έδωσε την φωνή της σε ελάχιστα anime, αλλά η δουλειά της στο θρυλικό Rurouni Kenshin θα μείνει αξέχαστη. Ο Kenshin ήταν ένας μεγάλος ξιφομάχος που υποσχέθηκε να μην βγάλει ποτέ ξανά το σπαθί του απο το θηκάρι σαν τημωρία για όσα έκανε στον πόλεμο. Προφανώς και δεν τον άφησαν στην ησυχία του.

2. Luffy One Piece

To One Piece είναι το anime με την μεγαλύτερη δημοτικότητα και προσωπικά είμαι αρκετά πωρωμένος. Όταν είδα για πρώτη φορά την Tanaka Mayumi, δεν ήξερα πως να αισθανθώ. Η ερμηνεία της είναι φοβερή και γεμάτη ενέργεια αν και είναι 55 χρονών οπότε δεν με χαλάει…

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε αρκετούς απο το cast το οποίο είναι φοβερό. Και ο τύπος που παίζει τον Buggy, και αυτός που παίζει τον Franky αλλά και αυτός που παίζει τον Brook ταιριάζουν απόλυτα στους ρόλους τους.

Επίσης απο αυτό το βίντεο μπορείς να πάρεις μια καλή ιδέα απο το πως γίνεται η ηχογράφηση των anime. 

1. Goku “Kakarot” Son Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball GT, Dragon Ball Kai




Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που να μην ξέρει το Dragonball. Αλλά για να πω την αμαρτία μου ποτέ δεν μου άρεσε η επιλογή της φωνής του δυνατότερου ανθρώπου στον κόσμο. Είναι ηλίθιο να μπορείς με ένα μπουκέτο να διαλύσεις ολόκληρο πλανήτη αλλά να έχεις φωνή γιαγιάς. Έπρεπε να να επιλέξουν κάτι λίγο πιο… αρρενωπό.



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist