Το Redeemer of Souls είναι η επική επιστροφή των Judas Priest

Written by on 4 Αυγούστου 2014

Έχει μερικές εβδομάδες που οι Judas Priest έβγαλαν τον νέο δίσκο τους με τίτλο: Redeemer of Souls. Το ιστορικό βρετανικό συγκρότημα συνεχίζει ασταμάτητα απο το 1969 τη δουλειά που ξέρει καλά. Εν εν έτι 2014 κυκλοφορούν το 17ο studio album τους και οι κριτικές λένε οτι φτάνει τα επικά επίπεδα του Painkiller…

Για να δούμε τι είδαμε εμείς.

Για αρχή λίγα λόγια. Οι Judas Priest δημιουργήθηκαν το 69 και άρχισαν περιοδείες σε όλη τη Βρετανία. Η αρχική σύνθεση άλλαξε πολλές φορές με σημαντικότερες αλλαγές την προσθήκη του  Ρομπ Χάλφορντ στα φωνητικά (ο οποίος έφυγε και ξαναεπέστρεψε) και την αποχώρηση του κιθαρίστα KK Downing. Ο αντικαταστάτης του, Richie Faulkner δείχνει έτοιμος να αντικαταστήσει τον Downing.

Η επιτυχία έρχεται την δεκαετία του 70. Το Sin After Sin ήταν ο πρώτος δίσκος τους που γνώρισε την επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική. Απο τόε κάθε δίσκος τους τους ανέβαζε ψηλότερα.   οι Judas Priest κυκλοφόρησαν το ιδιαίτερα επιτυχημένο και αναγνωρισμένο ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ στην ιστορία του χέβι μέταλ ιδιώματος, “Painkiller”. Ο δίσκος έφθασε στο # 26 και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και έγινε χρυσός στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας για την προώθηση του δίσκου, τις συναυλίες των Judas Priest άνοιγαν συγκροτήματα όπως οι Megadeth, Pantera, Sepultura και Testament ενώ εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ “Rock in Rio” μπροστά σε πάνω από 100 χιλιάδες θεατές.

Τον Μάρτιο του 2014, κατά την απονομή των βραβείων “Ronnie James Dio” στο Λος Άντζελες, ο Χάλφορντ δήλωσε ότι ο νέος δίσκος έχει ολοκληρωθεί και ο τίτλος “Redeemer of Souls” ανακοινώθηκε ένα μήνα αργότερα. Το νέο άλμπουμ ανέβηκε στην έκτη θέση του Billboard των Ηνωμένων Πολιτειών, πουλώντας 32.000 αντίτυπα κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.


Πάμε τώρα στον δίσκο. Το Redeemer of Souls είναι ένας καθαρός heavy metal δίσκος που βρωμάει 70τίλα. Οι κιθάρες είναι βαριές, γεμάτες μέταλλο και ασταμάτητα riffs που συνδυάζονται με την μελωδική φωνή του Χάλφορντ, που δεν σταματά να είναι σε φόρμα.

Το “Redeemer of Souls” δεν πειραματίζεται, ούτε θέλει να καινοτομήσει. Είναι αναμφίβολα το καλύτερο album της μπάντας μετά το αριστουργηματικό “Painkiller” με εμφανή τα στοιχεία από πολλές δουλειές της 45χρονης (!) πορείας των Priest. Πρόκειται κατά κάποιο τρόπο για ένα “best of”, με ακυκλοφόρητα όμως υλικό!

rockyourlife.gr


Ο δίσκος ξεκινά με το Dragonaut που βρίσκεται εκεί για να μας ανοίξει την όρεξη και να μας εισάγει στην επικότητα τουRedeemer of Soul σαν δίσκος. Το επόμενο κομμάτι είναι και το ομώνυμο και είναι ένα απο αυτά που ξεχωρίζουν. 
Ξεχωρίζουν (απο το κατα τ’ άλλα γενικά ωραίο δίσκο) τα Sword of Damocles, March of Damned και το Metalizer. Το Crossfire έχει μια διάθεση να συνδυάσει διαφορετικές επιρροές. Ξεκινά με ένα blues-stoner intro και συνεχίζει σε πιο heavy metal ρυθμούς. 

Tracklist
1. Dragonaut (Halford, Tipton, Faulkner) – 4:262. Redeemer of Souls (Halford, Tipton, Faulkner) – 3:58
3. Halls of Valhalla (Halford, Tipton, Faulkner) – 6:04
4. Sword of Damocles (Halford, Tipton, Faulkner) – 4:54
5. March of the Damned (Halford, Tipton, Faulkner) – 3:55
6. Down in Flames (Halford, Tipton, Faulkner) – 3:56
7. Hell & Back (Halford, Tipton, Faulkner) – 4:46
8. Cold Blooded (Halford, Tipton, Faulkner) – 5:25
9. Metalizer (Halford, Tipton, Faulkner) – 4:37
10. Crossfire (Halford, Tipton, Faulkner) – 3:51
11. Secrets of the Dead (Halford, Tipton, Faulkner) – 5:41
12. Battle Cry (Halford, Tipton, Faulkner) – 5:18
13. Beginning of the End (Halford, Tipton, Faulkner) – 5:07
Ακούστε τον δίσκο



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist