Χορχε Μπουκάι – 20 Βήματα Μπροστά

Written by on 9 Αυγούστου 2021

Πολλά όμορφα μαθήματα ζωής κρυμμένα σε ένα απλό και όμορφο βιβλίο.

Εάν θέλει κάποιος να ξεκινήσει κάποιο βιβλίο που να έχει μέσα του στοιχεία αυτοβελτίωσης και συνάμα να μπορεί να ανατρέξει με ευκολία να ξαναβρεί κάποιο κεφάλαιο που του έμαθε κάτι, γνώμη μου είναι να ανατρέξει στο πιο κοντινό βιβλιοπωλείο και να κάνει αυτήν την αγορά.  Προφανώς δεν χρειάζεται και δεν υποχρεώνω να κάνετε σα και μένα και να αραδιάζετε τα βιβλία του, όπως εγώ στη μικρή μου βιβλιοθήκη, αλλά γνώμη μου είναι πως αξίζει να έχετε έστω και ένα από τα συγγράμματα του.

Το “20 βήματα μπροστά” του Χόρχε Μπουκάι είναι ένα βιβλίο ψυχολογίας, με μαθήματα αυτοβελτίωσης για τη ζωή, χιούμορ, όμορφες μυθιστορηματικές και καθημερινές συναντήσεις γύρω από την αγάπη, τη συγχώρεση, την αποδοχή, την αμφιβολία, την εξέλιξη, τον συναισθηματικό και διανοητικό μας κόσμο. Είναι ένα βιβλίο που θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όσα άτομα θέλουν να ξεκινήσουν με κάτι απλό, συγγραφικά πλούσιο και με όμορφες διδαχές. Περιεκτικό στις φράσεις του και γραμμένο με πολύ αγάπη για το επάγγελμα του ψυχολόγου, ο Χόρχε Μπουκάι καταφέρνει με την απλή, συναισθηματική γραφή του, να αγαπήσουμε τη ζωή. Αυτό που απλόχερα μας προσφέρει αλλά που συχνά-πυκνά ξεχνάμε. Λίγο από αμέλεια, λίγο από απροσεξία. Αλλά δε πειράζει. Γιατί κάνεις μας δεν έχει γεννηθεί με οδηγίες χρήσης σε αυτή τη ζωή. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε τη δύναμη να ξεκινάμε από την αρχή. Και αυτό ακριβώς μας μαθαίνει. ❤️

20 Βήματα Μπροστά, 20 απλά παραδείγματα που μπορούν να μας μάθουν πράγματα για να προχωράμε και να προσπαθούμε να είμαστε οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας. Και επειδή αυτό μπορεί να το ξεχνάμε ορισμένες φορές, είναι εδώ για να μας το υπενθυμίζει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Αυτό φαίνεται να προσπαθεί να κάνει ο Χόρχε Μπουκάι. Γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεσταλτ, με μια ανοδική πορεία και εξέλιξη στον χώρο του επαγγέλματος, μας γράφει για όσα διδάσκει και ασκεί.

Εάν υπάρχει ένας συγγραφέας που προτείνω ανεπιφύλακτα στην ερώτηση με τι βιβλίο να ξεκινήσω, είναι αυτό. Και μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν απογοητεύει. Μας συντροφεύει και μας κάνει να δούμε με τον απλό αυτό συγγραφικό του τρόπο τις πιο όμορφες αλήθειες. Αρκεί να ακούμε

Όπως λοιπόν ο συγγραφέας, έτσι και εγώ με αγάπη και όρεξη για την ανάγνωση, σας παραδίδω ένα μικρό μου κομμάτι από την προσωπική βιβλιοθήκη της δικής μου καρδιάς. Και ελπίζω και της δικιάς σας.

20 ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

€8.96
8.5

Βαθμολογια

8.5/10
Tagged as


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist