4 λόγοι που το BvS:DoJ μπορεί να είναι fail

Written by on 22 Μαρτίου 2016

γράφει ο Κώστας Κίτσιος (FilMonkeys Crew)

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του Batman v Superman: Dawn of Justice στις Ελληνικές αίθουσες και δεν λένε να φύγουν από το μυαλό μου κάποιες άσχημες σκέψεις όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα!

Δεν λέω ότι θα είναι τελείως μάπα το εργάκι, αλλά θες τα πολλά τρέιλερ και κλιπάκια που κυκλοφόρησαν και έδειξαν πάρα πολλά, θες κάποιοι από τους πρωταγωνιστές και τους δημιουργούς, κάπου κάτι δεν μου έχει κάτσει καλά και γι’ αυτό είπα να μοιραστώ μαζί σας κάποιους από τους προβληματισμούς που έχω όσον αφορά την πολυαναμενόμενη συνάντηση του Batman με τον Superman.

Ξέρω ότι ο Αλλοδαπός δεν συμφωνεί με πολλά από αυτά που θα διαβάσει παρακάτω, όπως και πολλοί από εσάς επίσης, αλλά γιαυτό υπάρχουν τα σχόλια στο τέλος τους κειμένου, όπως και η LIVE εκπομπή των FilMonkeys, τη Κυριακή στις 19:00, με τις απόψεις και των δύο, αφού αυτή η πρεμιέρα δεν γίνεται να χαθεί!!!

Ben Affleck

Κυριολεκτικά επιλογή κορόνα γράμματα ο Ben μίας και έχουμε δει ουκ ολίγες φορές και τις δύο πλευρές του “ταλέντου” του!

Από τη μία έχεις εμφανίσεις όπως αυτές των Chasing Amy, Dogma, The Town και Gone Girl, που σου δίνουν ελπίδες ότι όλα θα πάνε καλά για τον νέο Batman.

Από την άλλη όμως έχεις το …βλέμμα του μοσχαριού των Paycheck, Gigli (έλεος!!!), Pearl Harbor και φυσικά του Daredevil, που “μυρίζουν” καμένο χαρτί. Aν ο ήρωας της Marvel δεν είχε σωθεί μέσα από τη σειρά του Netflix νομίζω ότι θα έμενε για πάντα στη μνήμη των φαν σαν τον τύπο που “σκότωσε” τον Daredevil.

Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφερθούμε στην όποια (αδύνατη) σύγκριση με τον Batman του Christian Bale!


Lex Luthor
Όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες του Lex Luthor με την μορφή του Jesse Eisenberg οι φαν ήταν ενθουσιασμένοι. Ασπρόμαυρες, με έναν φαλακρό τύπο του οποίου το βλέμμα σε έπειθε για τον badass χαρακτήρα του. Βλέποντας τα τρέιλερ που ακολούθησαν όμως, γνωρίσαμε έναν αντιπαθητικά αστείο, φωνακλά, έως και ενοχλητικό Lex Luthor.

Αν το Batman v Superman είναι να πάρει έναν πιο σκοτεινό τόνο σε σχέση με τις υπόλοιπες ταινίες του είδους, τότε το να δούμε έναν Lex Luthor με έντονα κωμική διάθεση (σχεδόν σπάει τον τέταρτο τοίχο, πετώντας το καρφί του, όταν αναφέρει ότι είναι κακή ιδέα να τα βάλει κάποιος με τον Clark Kent) δεν νομίζω ότι κάθεται καλά με το υπόλοιπο της ταινίας. Θα μπορούσε άνετα κάποιος άλλος να αναλάβει τον ρόλο του “χαβαλέ” για να σπάει λίγο η μονοτονία και όχι ο mastermind villain!

Πολλοί νέοι χαρακτήρες
Το Batman v Superman εισάγει τον Bruce Wayne στο νέο κινηματογραφικό σύμπαν της DC. Όπως και την Wonder Woman. Αλλά και τον Lex Luthor. Α ναι, και τον Doomsday. Και τον Aquaman!!!

ΟΚ, 153 λεπτά είναι η διάρκεια της ταινίας, αλλά όλοι αυτοί οι χαρακτήρες πρέπει να παρουσιαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να σου μείνουν στη μνήμη, τόσο όσο χρειάζεται για να νοιαστείς για αυτούς ή για να προλάβεις να τους αντιπαθήσεις. Η Marvel δηλαδή δεν ήξερε τι έκανε όταν έστησε ένα σωρό ταινίες, έτσι ώστε να γνωρίσουμε όλους τους ήρωες;

Ο Zack Snyder και τα σενάρια στις ταινίες του
Ο τύπος θα έχει για πάντα τον σεβασμό μου για το ριμέικ του Dawn of the Dead το 2004, όπου και τον πρωτογνωρίσαμε, αλλά και για τους Watchmen του 2009, την καλύτερη (για μένα) comic based ταινία.

Όμως χρειάζεται και μια κάποια ικανότητα ελιγμού όταν το σενάριο δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Διάβασε στο σενάριο, ας πούμε, του Man of Steel ότι στο τελευταίο 45λέπτο και βάλε της ταινίας θα έχει μόνο κλωτσοπατινάδα σε σημείο πονοκεφάλου και είπε οκ κανένα πρόβλημα και γύρισε μερικές από τις πιο μεγάλες σε διάρκεια σκηνές μάχης, αλλά και ταυτόχρονα τις πιο κουραστικές, επαναλαμβανόμενες, και υπέρ το δέον “φασαριόζικες”.

Το ίδιο συνέβη και στα Sucker Punch (2011) και Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole (2010). Αν έχουμε και εδώ ένα ρηχό στόρι και με τόσους πολλούς χαρακτήρες έτοιμους για δράση, τότε δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

Πολλές οι απορίες και οι προβληματισμοί για το Batman v Superman: Dawn of Justice, αλλά ευτυχώς η 24η του Μάρτη απέχει μόνο λίγες μέρες!!!
Ακούστε μας LIVE το Κυριακή στις 19:00 σε μια εκπομπή αφιερωμένη αποκλειστικά στο BvS.Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist