Το Βιβλίο των Χαμένων Πραγμάτων – Ένα ταξίδι από την απώλεια έως την αποδοχή

Written by on 24 Μαρτίου 2016

Ο Nτέιβιντ ήταν ένα παιδί που αγαπούσε πολύ τη μαμά του. H μαμά του όμως δεν ήταν πολύ καλά. Ο Ντέιβιντ έκανε ότι μπορούσε για να τη βοηθήσει όμως δεν ήταν αρκετό. Ο θάνατος της θα τον οδηγήσει στο δικό του παραμυθένιο ταξίδι από τη φαντασία στην πραγματικότητα, από την θλίψη στην αποδοχή.

Ο Jon Connolly βαδίζοντας στα μονοπάτια του τρόμου δημιούργησε ένα μαγευτικό παραμύθι, ένα παραμύθι ακατάλληλο για ανήλικους. Το βιβλίο είναι μια μίξη από γνωστούς μύθους έξυπνα όμως διαστρεβλωμένους, δείχνοντας τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου, τους κρυφούς του φόβου…

Ο Nτέιβιντ έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει τη μαμά του ζωντανή. Δεν έκανε φασαρία, προσευχόταν.Ακολούθησε σειρά κανόνων που ο ίδιος έβαλε στον εαυτό. Εξάλλου δεν έπρεπε να τιμωρηθεί η μητέρα του για τα δικά του λάθη…

Της διάβαζε βιβλία όποτε αυτή ήταν σε κατάσταση να ακούσει. Αγαπούσε τα βιβλία όπως τα αγαπούσε και η μητέρα του, του έλεγε ότι τα βιβλία έχουν ανάγκη να πουν την ιστορία τους, να μας μιλήσουν, και στον Ντέιβιντ μιλούσαν πολύ.

Αλλά παρά τις όλες προσπάθειες του, η μητέρα του πέθανε.

Ο Ντέιβιντ μετακόμισε με την μητριά του και τον ετεροθαλή αδερφό του. Δεν τους ήθελε, ο πατέρας του έπρεπε να είναι εκεί μόνο για αυτόν. Δεν του άρεσε που εισέβαλαν στη ζωή του, το μόνο που ήθελε ήταν να γίνουν τα πράγματα όπως πριν.

Αποκομμένος λοιπόν στον πόνο του πένθους, με συντροφιά τα περίεργα βιβλία του Καινούργιου του δωματίου, θρηνούσε. Αλλά δεν ήταν μόνος, κάποιος άλλος τριγυρνούσε στα όνειρα του, ένα περίεργο πλάσμα, ένα πλάσμα από κάπου αλλού.

Κάπως έτσι ο Ντέιβιντ θα βρεθεί σε έναν άλλο κόσμο. Έναν κόσμο σαν το δικό μας αλλά πολύ διαφορετικό, πολύ πιο… σκοτεινό. Έναν κόσμο στον οποίο η Χιονάτη χτυπάει και εκμεταλλεύεται τους νάνους, που η Κοκκινοσκουφίτσα ερωτεύτηκε τον κακό λύκο. Ένα κόσμο που κρύβει κινδύνους σε κάθε γωνιά του!

Έτσι ο ήρωας μας θα πρέπει να βρει το δρόμο του γυρισμού και μόνο το Βιβλίο των Χαμένων Πραγμάτων, που βρίσκεται στην κατοχή του βασιλιά, ενός βασιλιά χωρίς δύναμη, έχει τις απαντήσεις…

Στο δρόμο του θα συναντήσει συντρόφους που θα του προσφέρουν βοήθεια, αλλά και πολλές δοκιμασίες, στις οποίες ο Ντέιβιντ θα πρέπει να δείξει εξυπνάδα, πονηριά και θάρρος για να τις ξεπεράσει.

Αλλά αυτό που δεν ξέρει ο Ντέιβιντ είναι ότι υπάρχει ένα σχέδιο από πίσω! ο Καμπούρης… δε θα πω πολλά για τον καμπούρη. Είναι ένας μυστήριος χαρακτήρας περίτεχνα δημιουργημένος από το μυαλό του Connolly. Θα σας αφήσω να αναρωτηθείτε μόνοι σας για αυτόν. Γιατί “πρέπει” να διαβάσετε το Βιβλίο των Χαμένων Πραγμάτων!

Είναι ένα ταξίδι από την απώλεια έως την αποδοχή, η πορεία από την εφηβεία στην ενηλικίωση. θέτοντας ερωτήματα για την σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου. Μια πλευρά που όλοι έχουμε μέσα μας, αρκεί να βρεθούμε στις κατάλληλες περιστάσεις, να αντιμετωπίσουμε φόβους, πόθους, ή μπροστά στο θάνατο…

Breath taking, χτίζοντας συνεχώς ατμοσφαίρα, με συνεχείς εγρήγορση και γεμάτο ανατριχιαστικές περιγραφές, θα σας συναρπάσει..!!

Λιγα λόγια για τον συγγραφέα.

Ο Jon Connolly γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1968 και εργάστηκε ως μπάρμαν, σερβιτόρος και άλλα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Trinity College στο Δουβλίνο και δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Δουβλίνου. Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος για πέντε χρόνια στους The Irish Times όπου εξακολουθεί να συνεισφέρει.

Θεωρείτε ένας από τους καλύτερους συγγραφής τρόμου καθώς και μοναδικός στο ύφος του.Το πρώτο του μυθιστόρημα “Κάθε νεκρό πράγμα” εκδόθηκε το 1999 και έγινε best seller σε χρόνο ρεκόρ. βραβεύτηκε με το αμερικάνικο βραβείο Σέιμον και ήταν η πρώτη φορά που απονεμόταν σε μη Αμερικάνο συγγραφέα.

Από τότε έχει εκδώσει πάνω από 20 βιβλία



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist