Dishonored Review

Written by on 15 Οκτωβρίου 2012

Πρόσφατα είχα την χαρά και το προνόμιο να παίξω ένα από τα πιο ενδιαφέρον παιχνίδια των τελευταίων χρόνων…προσωπικά δεν έχω νιώσει ένα παιχνίδι τόσο ενδιαφέρον από εποχές Bioshock…(τι θυμήθηκα τώρα). Xωρις να είμαι υπερβολικός  και με απόλυτη ψυχική υγεία αναγγείλω την καινούργια εποχή στα stealth games η αλλιώς το Dishonored…

Πολλοί μπορεί να μην το έχετε ακουστά μιας και δεν έχει ούτε βδομάδα που έχει βγει στα καταστήματα και για να μην κοροϊδευόμαστε και στα πειρατικά sites αλλά το dishonored είναι ενα εκπληκτικό παιχνίδι που μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον κάθε παίκτη που ξέρει να εκτίμα ενα σοβαρό παιχνίδι που όταν παίζεις ξέρεις ότι οι τυπάδες από πίσω έχουν ρίξει σκέψη για να το δημιουργήσουν.

Τα πράγματα είναι απλά,είσαι ο Corvo ένας στρατιώτης εκπαιδευμένος του κερατά σε μάχη με σπαθιά και όπλα,για πολλά χρόνια προστάτευες την κόρη της βασίλισσας του dunwall(μην ρωτάτε που είναι και πότε υποτίθεται γίνονται όλα αυτά ούτε οι ίδιοι ξέρουν)μέχρι που κάποια στιγμή γυρνώντας από ένα ταξίδι που είχατε πάει για να βρείτε γιατριά για μια πανούκλα που μαστίζει για χρόνια την πόλη η βασίλισσα δολοφονείτε βάναυσα μπροστά στα μάτια σας και η κόρη της απαγάγεται από τον στρατηγό της φρουράς της πόλης.Δυστυχώς η μάλλον ευτυχώς παίρνετε όλο το φταίξιμο για αυτό το έγκλημα και καταδικάζεστε σε θάνατο.

Έξη μήνες μετά από αυτό το γεγονός και λίγες μέρες πριν από τον αποκεφαλισμό σας καταφέρνετε με την βοήθεια της αντίστασης να αποδράσετε από την φυλακή και να πάρετε την πολυπόθητη εκδίκηση (χεχε,its about time).Είναι μια εκδίκηση γλυκιά η οποία μπορεί να βυθιστεί στο αίμα άμα θέλετε ,παρόλα αυτά έχετε την επιλογή να τερματίσετε το παιχνίδι χωρίς να σκοτώσετε ΟΎΤΕ ΈΝΑΝ ΆΝΘΡΩΠΟ!!!

Τώρα θα μου πείτε που είναι το χαβαλέ σε αυτό…Το χαβαλέ αγαπημένε μου αναγνώστη είναι στο γεγονός οτι μπορείς να ξεγλιστράς από τους εχθρούς χρησιμοποιώντας τηλεμεταφορά, παγώνοντας τον χρόνο και άλλα μαγικά κολπάκια που αυξάνουν της επιλογές προσέγγισης στο ΆΠΕΙΡΟ….

Η εκδίκηση είναι δικιά σας,όπως και η επιλογή το πως θα την πάρετε.Θέλετε να είστε ένας αιμοβόρος δολοφόνος που σκοτώνει ότι βρει μπροστά του και θέλει να τιμωρήσει όποιον έφταιγε που σαπίζατε 6 μήνες στην φυλακή ή θέλετε να έχετε τα χέρια σας καθαρά και να μην φάνηκε οτι δραπετεύσατε ποτέ?Είναι ΚΑΘΑΡΆ δικιά σας επιλογή.Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι επιλογές που θα κάνετε  επηρεάζουν τον κόσμο και το πως σας αντιμετωπίζει. Δηλαδή όσο σκοτώνετε τόσο θα σας φοβούνται οι υπόλοιποι πολίτες,και τόσο πιο πολύ προστατευμένοι θα είναι οι στόχοι σας κάθε φορά.

Είτε σαν shooter είτε ως stealth το Dishonored είναι λαμπρό, με προσεγμένα και ισορροπημένα και τα δυο συστήματα μαχης. Δηλαδή δεν θα νιώσετε άβολα άμα το επίλεξε τον αιματηρό δρόμο άπλα ίσως να νιώσετε ότι το παιχνίδι κάποιες φορές σας προτείνει να επιλέξετε πιο έξυπνες διαδρομές και λιγότερο αιματηρές ,αλλά μέχρι εκεί.

Πέρα από αυτό όμως το παιχνίδι έχει ΦΟΒΕΡΆ τοπία,δεν έχω ταξιδέψει σε τόσο ενδιαφέρον πόλη από το bioshock,και δεν φοβάμαι να τα συγκρίνω κιόλας,Tώρα θα μου πεις όπα ρε φίλε η Rapture???με ποια να συγκριθεί?Πέρα απο την έλλειψη πολιτικού περιεχομένου πίσω απο την ιστορία της πόλης είναι το ίδιο ενδιαφέρον..είναι ένα μείγμα…Βιέννης του 1700 με λίγο sci-fi στιλ που πραγματικά έχει αναπαρασταθεί απερίγραπτα…

Τέλος για να μην κουράζω πέρα από ένα τέλος που θα μπορούσε να με κάνει να χύσω(και τελικά δεν με έκανε δυστυχώς όπως περίμενα)είναι ένα παιχνίδι που αξίζει αγορά και σίγουρα πάνω από ένα playthrough…ΤΟ ΣΥΣΤΉΝΩ ΑΝΕΠΙΦΎΛΑΚΤΑ για κάθε παίκτη που σέβεται τον εαυτό του….

9*10

* = Tzeremes Approval

Gamer until the endMonkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist