Ο Δράκος του Πάγου – Μία ιστορία του G. R. R. Martin

Written by on 17 Νοεμβρίου 2017

Μετά το φινάλε της 6ης season του Game of Thrones όλοι μιλούσαν για την εμφάνιση του πρώτου Δράκου του Πάγου. Η εμφάνιση του δείχνει οτι η τελική μάχη θα γίνει ανάμεσα στους δράκους της Dayneris και στον Night King καβάλα στον δικό του λευκό δράκο. Οι γνώστες των βιβλίων όμως αναφέραν οτι αυτός ο δράκος δεν είναι πραγματικός δράκος των πάγων και ένα διήγημα του Martin έρχεται να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να δώσει ακόμα περισσότερο βάθος στον κόσμο του A Song of Ice and Fire.

To διήγημα Ο Δράκος του Πάγου βρίσκεται στη συλλογή Ιστορίες Φαντασίας με Δράκους απο τις Εκδόσεις Anubis. Μαζί με άλλες εννιά ιστορίες συνθέτουν μία πολύ καλή ανθολογία του φανταστικού. Ο Δράκος του Πάγου λοιπόν είναι ένα μυθικό πλάσμα που ακόμα και όταν οι Targaryen είχαν δεκάδες δράκους, πολλοί πίστευαν οτι ήταν μυθικά πλάσματα.

Η ύπαρξη τους ήταν θρύλος και είχε εμπλακεί με την καθημερινότητα των ανθρώπων του Βορρά, οι οποίοι όταν κάποιος πολύ ψυχρός άνεμος έκλεινε πχ την πόρτα έλεγαν ότι “κάποιος δράκος του πάγου ήταν εκεί κοντά”.

Η εμφάνιση τους συνδέονταν με τον ερχομό του χειμώνα και η φράση “κανείς δεν ήξερε αν ο χειμώνας έφερνε αυτούς, ή αυτοί τον χειμώνα” βλέπουμε τον Martin να την χρησιμοποιεί για δεύετρη φορά, αφού στα βιβλία το αναφέρει για τους Walkers.

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η μικρή Αστάρα. Ένα κορίτσι που γεννήθηκε μέσα στο χειμώνα, με κατάλευκο δέρμα και γαλάζια μάτια. Το δέρμα της ήταν μονίμος παγωμένο και το κρύο δεν την άγγιζε. Ήταν ένα πολύ σοβαρό παιδί που δεν έδειχνε συναισθήματα και δεν έκλεγε ποτέ. Όλοι έλεγαν οτι την “είχε αγγίξει” ο Χειμώνας…

Η Αστάρα σιγά σιγά έρχεται πολύ κοντά με έναν δράκο του πάγου, ο ποίος την προσεγγίζει όταν ήταν μόνη της. Ο δράκος αυτός ήταν ελεύθερος και ως “γνωστών” δεν είχε δαμαστεί ποτέ. Το δέρμα του ήταν πάγος, τα μάτια γαλάζια και τα δόντια του κρύσταλλος. Η Αστάρα κρυφά απο όλους έρχεται όλο και πιο κοντά του όμως οι πολεμικές συγκρούσεις θα την βάλουν στο δίλλημα να διαλέξει το να είναι μαζί με την οικογένεια της ή να φύγει στο Βορρά με τον δράκο της.

Η συνέχεια στην συλλογή.

Η ιστορία είναι πολύ συμαντική για διάφορους λόγους. Τόσο και για την πολύ πιθανή ύπαρξη δράκων του πάγου κάπου στο βορρά, όσο και για το τι είναι αυτά τα πλάσματα. Έπειτα η φύση της Αστάρα, ως ένα παιδί που την άγγιξε ο Χειμώνας, μία κατάσταση που την κάνει ικανή να αντέχει το ψύχος, την κάνει ιδανική για δρακοκαβαλάρισσα του πάγου, αλλά αυτό φαίνεται ότι έχει επίπτωση και στον άνθρωπο και τα συναισθήματα του. Ίσως και το πόσο άνθρωπος είναι αυτός που τον ακούμπησε ο χειμώνας(;) αναρωτιέμαι εγώ…

Όλα αυτά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και οι Άνεμοι του Χειμώνα θα έρθουν σύντομα. Λέτε να δούμε την εμφάνιση των δράκων του πάγου στο επόμενο βιβλίο του A Song of Ice and Fire;

Tagged as


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist