Το Έπος της Φαντασίας ΙΙ – Ανάσταση (Συλλογικό)

Written by on 13 Οκτωβρίου 2018

Το Fantasmagoria φεστιβάλ παρουσιάστηκε αισίως τον Απρίλιο που μας πέρασε για 2η φορά. Όπως και την πρώτη, ένα από τα κύρια event ήταν η παρουσίαση του συλλογικού έργου Το Έπος της Φαντασίας ΙΙ. Αυτή η χρονιά όμως ήταν ξεχωριστή για δύο λόγους.

Πρώτον το θέμα το είχε επιλέξει ο μεγάλος Graham Masterton και δεύτερον μέσα στα 50 διηγήματα που επιλέχθηκαν θα βρεις κι ένα δικό μου.

50 διηγήματα λοιπόν. 50 συμμετέχοντες που διακρίθηκαν με το διήγημά τους και που μέσα σε αυτούς θα βρεις συγγραφείς με έργα που έχουν εκδοθεί σε διάφορους εκδοτικούς, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους.

Ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ λοιπόν. Πάντα ήθελα να γράψω, να δημιουργήσω στο χαρτί μια ιστορία που μπορεί, ίσως, να έκανε κάποιον να προβληματιστεί, να εμπνευστεί ή/και να περάσει καλά. Η πρώτη προσπάθεια μου ονομάζεται Ζωοδόχος Πόνος και θα τη βρεις στην σελίδα 449! Αν τη διαβάσεις θα εκτιμούσα πολύ τα σχόλιά σου με mail ή comment 🙂

Το συλλογικό βιβλίο έχει μέσα 50 κομμάτια κι αυτό είναι ίσως ένα μεγάλο νούμερο. Μπορεί να προτιμούσα μια έκδοση των 20 και σε πιο οικονομική τιμή που ταυτόχρονα θα ανέβαζε την αξία των διηγημάτων.

Παρόλα αυτά όλες οι δουλειές βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο. Οι 6 που βραβεύθηκαν είχαν όλα όσα πρέπει να έχει ένα διήγημα φανταστικού. Δημιουργούσαν ένα νέο κόσμο, σε έβαζαν αμέσως στην ατμόσφαιρά τους και προσέφεραν δόσεις τρόμου, μυστηρίου ή δράσης. Από αυτά τα 6 ξεχώρισα το διήγημα Πινόκιο του Δρουκόπουλου Χαράλαμπου (σ.155) για την ευρηματικότητά του καθώς και το “Και τώρα, ιερέ, πες μας τι είδες” της Λάσκη Χριστίνας για την επιβλητική ατμόσφαιρα και το reimaging του μύθου του Ορφέα.

Από το οπισθόφυλλο
Η Φαντασία είναι η µητέρα της Πραγµατικότητας. Τίποτα δεν είναι εφικτό αν πρώτα δεν το φανταστεί κάποιος. Έτσι συνέβη και με αυτό το βιβλίο: έγινε πραγµατικότητα επειδή κάποιοι το φαντάστηκαν!
Ο Graham Masterton διάλεξε το θέμα και γνωστοί και πρωτοεμφανιζόμενοι Έλληνες συγγραφείς έγραψαν για την Ανάσταση (Resurrection). Νεκροί και απέθαντοι, δαιμονικές παρουσίες, αιθέριες σκοτεινές υπάρξεις, κατάρες, στοιχήματα, προδοσίες, αλλόκοτα όντα, δαιμονική τεχνολογία, μεταποκαλυπτικά σκηνικά, βαμπίρ και αίμα, ζόμπι, φοβίες, ωμός ανθρώπινος τρόμος, εξιλέωση, τιμωρία, εκδίκηση.
Ένα απολαυστικά ανατριχιαστικό ταξίδι, που κρατάει όσο 45 ιστορίες, σας καλεί να φτιάξετε… βαλίτσες και να επιβιβαστείτε στο εξπρές του τρόμου. Τερματικός σταθμός: Ανάσταση.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή

Το Έπος της Φαντασίας ΙΙ - Ανάσταση

20€
8

Βαθμολογία

8.0/10


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist