Έρως – Χριστίνα Μανιά (Εκδόσεις Mamaya)

Written by on 28 Σεπτεμβρίου 2017


Μιλάμε για το Έρως στο 1.21.00

Έρως
1. θεός της αγάπης.
2. σαρκική έλξη ενός ατόμου προς άλλο, έντονη επιθυμία ή αγάπη, υπερβολική αφοσίωση.
Δεκαεπτά συναρπαστικές ιστορίες αγάπης που άφησαν έντονα το αποτύπωμά τους στις παγκόσμιες μυθολογίες.
Από τη Φρυγία στην Κίνα, από την Ινδία στην Κορνουάλη κι από του Μαορί στους Ινδιάνους της Καλιφόρνιας ο έρωτας είναι μοναδικός πρωταγωνιστής.
Ο Τριστάνος, ο Πύραμος, ο Κίντου, ο Υάκινθος, η Άρτεμη, ο Πυγμαλίων και πολλοί άλλοι συναντούν το άλλο τους μισό: Την Ιζόλδη, τη Θίσβη, τη Νάμπι, τον Απόλλωνα, τη Δίκτυνα, τη Γαλάτεια.
Γραμμένες σε ιδιαίτερη ποιητική πρόζα 17 ερωτικές ιστορίες παντρεύονται αρμονικά με τα μοναδικά, πρωτότυπα εικαστικά δημιουργώντας ένα ξεχωριστό λεύκωμα αφιερωμένο στον έρωτα, στα πολλαπλά του πρόσωπα αλλά και την αδιαμφισβήτητη δύναμή του πάνω σε θεούς και ανθρώπους.

Η περιγραφή του βιβλίου τα λέει όλα ακριβώς όπως πρέπει. Η Χριστίνα Μανιά μας δίνει ένα βιβλίο για τους λάτρεις των μύθων. Ένα βιβλίο με 17 ιστορίες για τον Έρωτα από όλον τον κόσμο. Κάποιες από αυτές τις ξέρεις. Οι μύθοι του Πυγμαλίων, του Υάκινθου, της Αλκυόνης είναι γνωστοί. Εγώ μεγάλωσα με αυτές τις ιστορίες. Κάποιοι, όπως η συγγραφέας, τις άκουγε από τη μητέρα της… Η ύπαρξη και μύθων άλλων πολιτισμών δίνει στο βιβλίο μια άλλη αξία.

Το Έρως είναι ένα βιβλίο από αυτά που αξίζει να έχει κάθε ενημερωμένη βιβλιοθήκη. Κείμενα μικρά και ευκολοδιάβαστα και artwork που κάνει το βιβλίο ένα κομμάτι τέχνης παρά ένα απλό βιβλίο.

Ρίξε μια ματιά εδώ:  erosbook.gr και εδώ eros-preview

 

 

Έρως (Εκδόσεις Mamaya)

9.90€
8

Βαθμολογία

8.0/10
Tagged as


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist