Inside Fantasmagoria – Day 1 (UrNOVL, Time Traveller, Ηλίας Φουντούλης, Άρπη Writers, Άρτεμις Βελούδου, Λένα Κικίδου)

Written by on 2 Απριλίου 2017

[sgmb id=”1″]

H πρώτη μέρα του Fantasmagoria κύλησε εντυπωσιακά. Στήσαμε το τραπεζάκι μας κοντά στην είσοδο του φουαγιέ, ετοιμάσαμε τα συμπράγκαλα μας και κάναμε μία βόλτα ανάμεσα στους πάγκους καλλιτεχνών, εκθετών και εκδοτικών οίκων.

Ο χώρος ήταν γεμάτος με πολύ πράγμα που μπορείς να ανακαλύψεις. Βιβλία από ξένους και Έλληνες συγγραφείς, γνωστά και άγνωστα, καινούρια αλλά και πιο παλιά. Σάββατο μεσημέρι ο κόσμος ήταν αρκετός, ωστόσο μπορούσες όταν βρισκόσουν μπροστά από έναν πάγκο να μιλήσεις με τους συντελεστές και να συζητήσεις για τη δημιουργία του κάθε βιβλίου ή project και στο τέλος να φύγεις με ένα ενυπόγραφο αντίτυπο.

Εμείς είχαμε την ίδια εμπειρία. Συναντήσαμε συγγραφείς που έχουμε διαβάσει και έχουμε γράψει για αυτούς και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα βιβλία τους αλλά να γνωρίσουμε και νέο κόσμο με ιδέες και όρεξη και τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων θα τα δείτε με το καλό στις επόμενες εβδομάδες…

Μπροστά από το μικρόφωνο, την πρώτη μέρα του Fantasmagoria, πέρασαν 7 καταπληκτικοί άνθρωποι, οι οποίοι ζουν κι είναι αφοσιωμένοι στο βιβλίο και δη στο φανταστικό:

Τάσος Τσιπίδης – UrNOVL

O Τάσος παρουσίασε την ελληνική startup της ομάδας τους, μια ιστοσελίδα η οποία είναι ένα μέσω δικτύωσης για συγγραφείς, αναγνώστες και εκδοτικούς. Η κουβέντα κύλησε γύρω τόσο από την εταιρία, την αγορά, τα νέα features που ετοιμάζουν και πολλά ακόμα!

Αθανάσιος Βασιλάκης – Time Traveller

Ο Θάνος έφερε την ενέργεια του και μας μίλησε για την μοναχικότητα του καλλιτέχνη, την εξαλογία που έγραψε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, την κοινή μας αγάπη για anime και manga και τον εκδοτικό οίκο που δημιούργησε.

Ηλίας Φουντούλης – Κάτι Χαμογελάει στις Σκιές

Η πρώτη φιγούρα που αναγνώρισα μέσα στο φεστιβάλ. Ο Ηλίας, γνωστός από την εκπομπή Cooking με τον Μαλιάτση, εκτός των άλλων, ασχολείται και με τη συγγραφή από τα εφηβικά χρόνια και μας μίλησε για την ανθολογία τρόμου/μυστηρίου που κυκλοφόρησε μέσα από τον οικογενειακό τους εκδοτικό αλλά και την διαφορά ανάμεσα στο διήγημα που συνέγραψε στα 16 με το τελευταίο του 20 χρόνια μετά. Φυσικά δεν μπορέσαμε να μην μιλήσουμε για το youtube αλλά και το ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι!

Λευτέρης Κεραμιδάς & Ευθυμία Δεσποτάκη – Άρπη 

Μετά από πολύ καιρό βρήκαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και από κοντά την Ευθυμία και μαζί με τον Λευτέρη να μιλήσουμε για την ομάδα Άρπη, που δίνει βάση σε ένα fantasy με έντονες ρίζες στην ελληνική παράδοση, κουλτούρα, μυθολογία. Συγγραφείς και οι δύο, την Ευθυμία την έχω απολαύσει στα Πνεύματα, με αστείρευτη φαντασία και δεξιότητα, με την κουβέντα μας να είναι ότι πρέπει για έναν φαν του fantasy.

Άρτεμις Βελούδου – Τριλογία Εφιάλτες

Η Άρτεμις μας παρουσίασε την τριλογία της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή – I Write και μας μίλησε για το πως τα βιβλία της, άγγιξαν το γυναικείο κοινό με το ρομαντικό στοιχείο τους, αλλά δεν άφησαν ασυγκίνητο το αντρικό που βρήκε το μυστήριο και τη φαντασία που έπλεξε η ίδια άκρως ενδιαφέρουσα.

Λένα Κικίδου – Και Μετά όλα Άλλαξαν

Η Λένα μας μίλησε για το δεύτερο βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anima, για το πως γράφει όταν είναι στα down της και πόσο της αρέσει να μπολιάζει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με supernatural στοιχεία.

 

Αυτά για την πρώτη μέρα. Κυριακή 2 Απριλίου θα είμαστε πάλι στο φεστιβάλ για το δεύτερο γύρο συνεντεύξεων.
Stay tuned!

[envira-gallery id=”2319″]Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist