Game of Thrones Season VI: REVIEW – Θεωρίες – Προβλέψεις

Written by on 7 Ιουλίου 2016

H 6η season του Game of Thrones ήρθε, έφυγε και έκανε πανικό. Σημαδιακή η φετινή χρονιά καθώς η σειρά ξεπέρασε το timeline των βιβλίων, με τον GRR Martin να δίνει στους δημιουργούς 3 μεγάλες αποκαλύψεις για να βαδίσουν πάνω τους, αλλά από εκεί και πέρα απελευθερώθηκαν και δημιούργησαν.

Έχουμε λοιπόν μία από τις καλύτερες season στο Game of Thrones και στην τηλεόραση γενικά, γιατί επιτέλους οι show runners ήταν ελεύθεροι να κάνουν τηλεόραση, με κανόνες τηλεόρασης. Για περισσότερα στο προηγούμενο άρθρο μου. 
Η season ξεκίνησε και κύλησε όμορφα. ήταν μια χρονιά αποκαλύψεων και γεγονότων που έκαναν τον λαό να φωνάξει: “Επιτέλους!!!”. 
Η σειρά λοιπόν έφτασε στο σημείο να κλείσει ανοιχτές υποθέσεις. Οι συμμαχίες έχουν πλέον φτιαχτεί και οδεύουμε προς το τέλος.

Μας έχουν μείνει ακόμα δύο κύκλοι με μειωμένα επεισόδια. Τα πράγματα σοβαρεύουν και ο Χειμώνας έφτασε. 
Η season αυτή λοιπόν μπορεί να ήταν καταπληκτική, αλλά είχε και πολλά θέματα. Έγινε καλύτερη επειδή το μεγαλύτερο πρόβλημα λύθηκε (ο αργός και βασανιστικός ρυθμός), αλλά κάποια άλλα προβληματάκια παρέμειναν. 
Για αρχή και με σκοπό να κλείσουν κάποτε την σειρά, δύο μεγάλα κομμάτια του κόσμου του Westeros, χάθηκαν. Μιλάω για το Dorn και το Pyke, τους Martel και τους Greyjoy
Για μένα, οι εκλογές μετά τον θάνατο του Baylon και η όλη φάση με τον τρελό Euron τα αδέρφια του (έχει τρία) και την ανάπτυξη της μυθολογίας και της λαογραφίας των Σιδερογέννητων ήταν από τα καλύτερα σημεία του 5ου  Βιβλίου
Είδαμε όμως ένα πασάλειμμα, με τον Euron να καταντάει καρικατούρα και να γίνεται απλά ένα plot device με σκοπό η Yara, o Theon και η Dainerys να σμίξουν μια ώρα αρχύτερα.  

Από την άλλη, οι Sand Snakes, οι Martel και το Dorn. Ακόμα μια υπέροχη περιοχή που μας έμεινε απ’ έξω. Ο Doran Martel δολοφονήθηκε στα πρώτα επεισόδια από τα “φίδια” και έμεινε στη μνήμη μας ως ένας δειλός που είδε την αδερφή του (Elia) και τον αδερφό του (Oberyn) νεκρούς από τους Lannister και χεζόταν να αναζητήσει εκδίκηση. 
A!A!A!A!A!
O σχεδόν παράλυτος Doran, προς το τέλος του Dance with Dragons, μαθαίνει στα κακομαθημένα φιδάκια της άμμου για ποιον λόγο το ζώο του Dorn είναι το φίδι: η εκδίκηση έρχεται ξαφνικά και θανάσιμα, μετά από υπομονετική μελέτη… σαν το δάγκωμα ενός φιδιού!  
To χάσαμε αυτό και όλα τα γαμάτα subplots που σχεδίαζε ο GRR Martin
Ρε Αλλοδαπέ, σταμάτα το bitching με τα βιβλία!
Έχεις δίκιο φίλε μου σταματάω. Θα μιλήσω για τη σειρά σαν σειρά. Εδώ και 2 χρόνια η Arya με κουράζει όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Και το γαμάτο είναι ότι η ιστορία της είναι αρκετά πιστή στα βιβλία.
Όμως από την άλλη είναι γεμάτο και με πολύ και κακό fanservise. Όλες οι σκηνές με το training της Arya, τυφλή και έπειτα με το ξυλίκι από την Waif, βρισκόταν στη σειρά μόνο και μόνο για να ευχαριστηθεί το ματάκι σου με μοντάζ αλά karate kid. 
Όμως όσο κι αν σου άρεσε, το παρκούρ (Assansins Creed) και το “δες με πως μαθαίνω martial arts” δεν έχει καμία σχέσει με όσα διδάσκει ο Faceless Man: 

Το να χάνεις τον εαυτό σου, να αλλάζεις πρόσωπο (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και να δολοφονείς χωρίς να τραβάς τις υποψίες, μία και έξω, με δηλητήριο ή θανατηφόρα χτυπήματα που δεν αφήνουν χρόνο στον άλλο να αντιδράσει. Αυτός είναι ο ναός του θεού του θανάτου, του Faceless Man.

Τι πήραμε; Η Arya γλιτώνει από απανωτά χτυπήματα στο στομάχι (ο Khal Drogo πέθανε από μια γρατζουνιά στο στήθος) και καπάκι κάνει παρκούρ σε όλη την πόλη μπροστά σε όλο το κόσμο! Καμία απολύτως συνέπεια μάγκες μου.

Καλά ρε είσαι σοβαρός; Είπες ότι μία από τις καλύτερες season και δεν έχεις σταματήσει το bitching!
Ναι ρε φίλε! Η season ήταν καταπληκτική. Είδαμε την ανάσταση στο 1ο επεισόδιο, είδαμε το origin των Whitewalker, είδαμε τη Μάχη των Μπάσταρδων, Hold the Door, την Dainerys να καβαλάει δράκους και Dothraki και πόσα ακόμα. 
Εμένα περιμένεις να στα πω; Εγώ είμαι εδώ για τα εξτρά. 
Κλείνω λοιπόν για να περάσω στις θεωρίες και τις προβλέψεις. H σειρά πλέον “σπέρνει” γιατί μπορούμε πλέον να απολαύσουμε το στόρι του Hound χωρίς να πρέπει να το κόψουμε σε 5 επεισόδια, γιατί έχουμε την άδεια και τα λεφτά να αφιερώνουμε ένα ολόκληρο επεισόδιο σε “μπάσταρδους” και γιατί η δεύτερη φάση της σειράς που κράτησε πέντε season έφτασε στο τέλος και τώρα πάμε στο φινάλε. 

Θεωρίες και Προβλέψεις ***(Huge Spoilers)***

O Jaime θα είναι αυτός που θα σκοτώσει την… Cersei!

Όλες οι πράξεις της Cersei υποκινούνται από αυτήν την προφητεία. Ο διάλογος αυτός έγινε όταν η Cesrei ήταν μικρή, με μία τοπική μάγισσα.

Cersei: When will I wed the prince?
Maggy: Never. You will wed the king.
Cersei: I will be queen, though?
Maggy: Aye. Queen you shall be… until there comes another, younger and more beautiful, to cast you down and take all that you hold dear. ”
Cersei: Will the king and I have children?
Maggy: Oh, aye. Six-and-ten for him, and three for you. Gold shall be their crowns and gold their shrouds, she said. And when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you.

Valonqar στα υψηλά βαλυριανά είναι ο μικρός αδερφός. Η Cersei πάντα φοβόταν και μισούσε τον Tyrion βασιζόμενη σε αυτή την προφητεία, Με τον θάνατο του Joffrey και του πατέρα τους, η Cersei σιγουρεύτηκε.

Μέχρι τώρα η προφητεία έχει βγει αληθινή. Ο Robert έχει κάνει του κόσμου τα μπάσταρδα, αυτή έχει κάνει τρία παιδιά και όλα έχουν πεθάνει πριν από αυτήν, οπότε απομένουν δύο μέρη.

Ο Jaime γεννήθηκε αμέσως μετά από την Cersei (κρατώντας το πόδι της!). Αυτό σημαίνει ότι τεχνικά είναι ο μικρός της αδερφός…

Αν η θεωρεία είναι σωστή, ο Jaime θα γίνει και Queenslayer, σε μια σκηνή που προβλέπω πολύ ποιητική και τέρμα αρχαιοελληνικά τραγική.

Η Sansa θα γίνει η Βασίλισσα!

Aye. Queen you shall be… until there comes another, younger and more beautiful, to cast you down and take all that you hold dear. ”

Το δεύτερο μέρος της προφητείας θέλει μια βασίλισσα πιο νέα και όμορφη να ρίχνει τη Βασίλισσα από τη θέση της και να παίρνει τον θρόνο. Οι μοναδικές υποψήφιες είναι η Sansa και η Dainerys. Κατά την άποψη μου, η Sansa μας έχει προωθηθεί ως η απόλυτη rival της Cersei εδώ και πολλές season, για κάποιον λόγο.

Θα είναι καταπληκτικό να δούμε την Sansa να υπερνικά την Cersei στα πολιτικά παιχνίδια και να την κάνει στο τέλος να φτάσει σε ραγδαίες αποφάσεις που θα οδηγήσουν τον Jaime να τη σκοτώσει για να σώσει… ας πούμε όλο το kings Lanting από κάψιμο.

Dainerys + Jon vs Night King!

Μην ξεχνάτε κάτι. Μπορεί η Cersei να πήρε τον θρόνο και τον ρόλο του κύριου villain της επόμενης season, αλλά η πραγματική απειλή βρίσκεται πέρα από το τείχος. Οι Whitewalkers έρχονται και ο Night King θέλει να φέρει τον αιώνιο χειμώνα.

Ο προστάτης του Βορρά δεν είναι άλλος από τον Λευκό Λύκο, τον Jon Snow. Όμως ο Jon δεν μπορεί μόνος του. Δεν έχει ούτε τα μέσα ούτε τον στρατό. Από την άλλη, αυτή που τα έχει όλα αυτά και νιώθει και πραγματική Βασίλισσα του Westeros, άρα και προστάτιδα του, είναι η Dainerys.

Ξέρουμε ότι το μεγαλύτερο όπλο ενάντια στους Walkers είναι η φωτιά και το Dragonglass (και το βαλυριανό ατσάλι of course). Το θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι το team up μεταξύ Jon και Dainerys θα επιστεγαστεί με τον Jon να καβαλάει τον λευκό δράκο.

Ο τρίτος δράκος, ο πράσινος είναι ένα ερωτηματικό για μένα. Μένω με τις ελπίδες ότι ο καβαλάρης του θα είναι ο Tyrion.

O Sam και το βαλυριανό ατσάλι…

Το τελευταίο επεισόδιο είχε μόνο μια σκηνή που έδειχνε filler αλλά δεν ήταν. Ο Sam φτάνει στην Ακρόπολη και είναι έτοιμος να γίνει Μέιστερ. Από τους ελάχιστους σκεπτόμενους ανθρώπους που ξέρουν ότι το Dragonglass και το βαλυριανό ατσάλι είναι οι αδυναμίες των Walkers. Το Dragonglass φτιάχνεται από φωτιά δράκου και το μεγαλύτερο κοίτασμα βρίσκετε στο Dragonstone (εκεί που έμενε ο Stannis αρχικά), ενώ το βαλυριανό ατσάλι φτιάχνεται με τεχνολογία που έχει χαθεί…

Με τον Sam λοιπόν να λουφάρει το σπαθί του πατέρα του και να πηγαίνει στο μέρος με τη μεγαλύτερη αποθηκευμένη γνώση, πιστεύω ότι θα βρει τον ρόλο του στην ιστορία βρίσκοντας τον τρόπο να φτιάξει το βαλυριανό ατσάλι και να δώσει μια ελπίδα στα troops.

Το Τείχος θα πέσει! Προφανώς και θα φταίει ο Bran…

O Benjen το είπε ξεκάθαρα: Όσο το Τείχος στέκει όρθιο κανείς πεθαμένος δεν θα μπορεί να το περάσει.

Το Τείχος φημολογείται ότι φτιάχτηκε πριν από 8000 χρόνια, για να προστατέψει το Westeros από τις στρατιές του Night King. Αυτός που το ανέγειρε είναι ο Brandon ο Τέκτονας και αποτελείται από πάγο και εξαιρετικά δυνατά μάγια.

Έτσι λοιπόν, όπως και ο Benjen, κανένας νεκρός δεν μπορεί να περάσει το Τείχος και τα βασίλεια είναι προστατευμένα. Όμως ο Night King κάτι ετοιμάζει και αν θυμηθούμε και η σπηλιά του Κορακιού προστατευόταν από μάγια εναντίον των Walkers και μετά από το άγγιγμα του Night King στον Bran τα μάγια ακυρώθηκαν…

…δεν σου φαίνεται πιθανό στο τελευταίο επεισόδιο της 7ης season, με βάση τη σύνδεση του Night King με τον Bran, το Τείχος να πέφτει και να πάμε σε ένα φινάλε με τη ραγδαία σύγκρουση Ανθρώπων και  White Walkers;

Τελευταίο και καλύτερο

Tormund + Brien = <3

Τι να πεις για αυτά τα δύο πιτσουνάκια; Σε μία season που είχε και πολλά κωμικά στοιχεία που θύμιζαν τη μία slapstick την άλλη Monty Pithon, μέχρι και fart jokes είχε, η Brien έκλεψε την παράσταση.

Μετά τον χοντρούλη, αδερφό Sam, που πηδάει ολόκληρη wildling, ήρθε η σειρά της Brien. Θα αφήσει τον κουλό ξανθομπάμπουρα και θα ασχοληθεί με τον Tormund, τον μπρουτάλ τον άντρα;

Of course baby!Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist